Modelism - RHC Forum: Variator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Variator ...

#1 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 28 February 2006 - 05:06 PM

Sa nu zica cei de-afara care intra pe site ca noi nu ne ocupam...

Nu stiu cati amperi tine...are doua MOSFET-uri de 44A
Probele le-am facut cu un RS-540.

Nu pleca daca mansa este altundeva dacat in minim. Aprinde LED-ul rosu ca EROARE. Altfel apride LED-ul verde.
Scoate trei beep-uri "in motor" cand este alimentat. Asta este pentru impresia artistica.
Daca nu mai primeste nimic de la Rx opreste motorul binenteles si asteapta revenirea mansei in minim.
Daca vine impuls de la RX dar nu este intre limitele "NORMALE" da EROARE si aprinde LED-ul rosu.

Se poate ugrada prin conectorul ISP cu versiuni noi de soft.
Cu jumper se alege daca cut-oful este Lipo sau NiMh mutandu-l de la un pin la altul.
Este gandit sa poata suporta si dezvoltari ulterioare cum ar fi ca din el sa se faca switch ON-OF (simplu)...... sau sa sa comande o piuica ca sa auzi unde ti-a cazut modelul cand esti in lanul de porumb adica aplicatia Allexela...ca el vrea sa-i fac o jucarie d'asta.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139166.jpg

0

#2 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:07 PM

Si verso...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139245.jpg

0

#3 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 28 February 2006 - 05:09 PM

Felicitari... si cat costa asa o jucarie si care sunt garantiile?
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:10 PM

cablajul...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139422.jpg

0

#5 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:11 PM

profil... pentru motor am folosit golzi dinaia mici.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139496.jpg

0

#6 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:12 PM

Asta este unul de AUTO conceptie mai veche...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139561.jpg

0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:13 PM

o poza cu cablajul...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141139610.jpg

0

#8 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2006 - 05:17 PM

Din fericire pentru mine nu l-am facut ca sa-l vand...

Oricat de bine l-as face si oricat de bine m-ar cunoaste cumparatorul nu i-as putea demonstra ca avionul care tocmai i-a cazut nu i-a cazut din vina controlerului asa ca zbor doar eu cu ele si eventual cine vrea sa-si asume riscurile...eu le consider minime DAR...ca intotdeauna exista un DAR.
0

#9 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 28 February 2006 - 05:47 PM

@charlie.
Unde faci omule cablajele? Ca ale mele (ctrl) au ramas la stadiul de placa de test...
Cu ce frecventa ai iesit la pwm? De regula asta e o piedica la motoare mai mari... Personal nu prea lucrez cu Atmega, asta are ADC incorporat? Pentru BEC...

Cu felicitari,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#10 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 28 February 2006 - 07:38 PM

Ok . Cat costa cu acest "dar" incorporat si fara garantie? ma intereseaza pentru un motor de 12v care sa-l pun pe Savage 25.
Sau da-mi si mie schema si tot know how sa-mi fac singur, bineinteles ca si asta se plateste

Aceasta postare a fost editata de Radu_: 28 February 2006 - 07:39 PM

Invata repede si aplica...tot repede!
0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 28 February 2006 - 08:09 PM

Super, @Charlie !! B) :) Felicitari !!
Pacat ca te opresti la ... unicate !!
Mai ales daca pui si functii ... piuitoare, clipitoare de start, ERROR si FIND IN FIELD :wub: !!

Intrebare: Da',... cu tonaju' cum ... stai ? :)

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#12 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 10:02 AM

O sa va pun si o poza cu el pe cantar...are in jur de 30 de grame si imi pare foarte rau ca nu am gasit MOS-uri in capsula SMD cu 2x4 picioare ca foloseam dinalea. Am gasit undeva la comanda dar costau 95.000 bucata si am zis pass.

PWM-ul este la 4.8KHz si merge singur. Eu doar ii modific factorul de umplere sau il opresc daca apare fo eroare. Asta ca idee pentru altii care vor sa programeze.
In ATmega8 exista si ADC cu 8 intrari ...una din ele o folosesc la citirea tensiunii de pe BATT ca sa fac cut-of-ul.
BEC-ul este facut cu o sursa de 1.5 A chioara. Sau cred ca am pus low-drop nu mai stiu ce este sub radiatorul ala.

SECRETUL la astfel de regulatoare sta in doua locuri:
1. Cum se comanda MOFET-urile.
2. Softul din procesor.

Pentru punctul 1 va recomand sa folositi drivere pentru MOS. Sunt niste cipuri mici cu 2x4 pini SMD sau nu)care stiu sa pompeze in capacitatea Grila-Sursa a MOSULUI curenti de peste 1A la frecvente mari. Cum se traduce asta!? MOS-ul lucreaza ca un comutator "ideal" trecand din ON in OFF extrem de repede si astfel nu mai disipa pe aceste perioade. Radiatorul pus deasupra in cazul meu este pentru sursa care face BEC-ul care este liniara din pacate si trebuie aruncati afara cativa vati (4-5) pentru cazul in care din 11.1 V (3LiPo) se coboara la 5V pentru receptor si servo. Daca nu pui servo in receptor controllerul lucreaza rece. Cu doua servo este putin "calai" etc.
In cazul meu am simulat un driver de MOSFET cu un etaj PUSH-PULL si merge destul de bine dar tot la drivere integrate imi sta gandul.

Administrative:
Cablajele se fac pe platforma ind Pipera. Si costa o gramada de bani. Daca vrei sa faci serie poate de la 300 de buc in sus sa-ti iasa "afacerea".
Va stau la dispozitie cu know-how-ul :) :)
0

#13 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 10:15 AM

@Charlie, baga un pic ... aspiratoru' in cutia de MI, ca se pare ca-i plina si nu mai accepta mesaje !! Tocmai voiam sa-ti zic ceva si m-a restrictionat pe motiv de ... ERROR !! :)

Stima,
0

#14 Useril este offline   Champ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 08-June 05

Postat 01 March 2006 - 11:57 AM

@charlie,
In primul rand,felicitari si din partea mea!
Probabil ca @domnu_doctor s-a gandit sa-ti ofere o varianta mai ieftina pentru cablaje,idee care mi-a venit si mie.
In nici un caz,nu intentionez sa "ma bag "peste afacerea cuiva.Ce pot sa-ti spun,e ca @domnu_doctor are posibilitatea sa faca niste cablaje profi cu tehnologie industriala,pe cand eu nu pot oferi decat ceva home-made,care desi ies foarte bine,pot fi doar dublu placat,nu au treceri metalizate si inscriptionari cu vopsea.
Sunt totusi curios care e pretul la Pipera (daca poti sa ne spui).

De asemenea,pentru @domnu_doctor,da-mi te rog un MI cu pretul tau,ca poate imi convine sa nu le mai fac eu acasa :)
Cu stima
Dan P
0

#15 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 03:14 PM

@charlie.
IRF 7455. Sau SI. Smd SO-8
Max 4426, 4427.
Daca-ti dau sa-mi faci un cablaj pentru ele, dau la schimb cateva...

Facem targul?

Cu stima,
Costel

P.S. - lenea si mai ales (serios acum) lipsa de timp din motive de job ma determina sa fac propunerea asta...
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#16 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 07:39 PM

Mi-ar placea sa le pot cumpara de pe maica dmnului. Stiti cum este... daca IRF44 costa 25.000 varianta lui SMD trebuie sa coste sub un sfert din pretul lui. Dece oare la noi SMD-urile costa triplu fata de varianta lor in capsula "traditionala" de plastic.

Costel

Daca ai mai multe MOS-uri si cand spun multe ma refer la cateva zeci adica sa putem pune cate 4 sau 8 bucati pe un controler si sa iasa macar fo 10 controlere putem discuta. Ca sa facem Cablajele doar ca sa facem un exemplar este neproductiv. Stiu ca atunci cand i-am reparat lui John Ultramatul tot de la tine a luat IRF-urile astea SMD...ma insel cumva?
Mi-ar placea sa cumpar de la tine cateva daca ai de vanzare eventual.

Pentru cine m-a intrebat mai sus 4 cablaje dinastea m-au costat in pipera vreo 800.000. Filmele sunt scumpe; dar se "amortizeaza" daca faci mai multe bucati.
Acum ca am filmele pot face oricate bucati.

Champ
Cablaje home made am facut si eu fara sa exagerez zeci. De cand eram pioner faceam cablaje cu acul de seringa, cu marker, etc si le corodam cu clorura. Oricat te-ai chinui nu ies ca cele industriale. Soldermask si inscriptionare iese din calcul in varianta Home made.
La noi se mai fac cablaje si la "ICE Felix" se chema pe timpuri, si mai sunt si alte locuri. Trebuie doar sa stapanesti un soft de facut cablaje. Eu am lucrat foarte mult cu Orcad 4 si Mentor. Acum mi-am instalat Orcad 10.3 si am "invatat" sa lucrez cu el tocmai pentru cablajele astea...

La mine toata problema se reduce la TIMP. Daca ajung la 19 acasa nu mai ramane decat WKD-ul. Si atunci prefer sa merg sa zbor...iarna ce mai e timp de aburelile astea :lol:

Am rezolvat problema cu INBOXUL.

Aceasta postare a fost editata de charlie: 01 March 2006 - 07:50 PM

0

#17 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 08:00 PM

Am deschis azi mai tarziu compu' si am vazut discutiile despre placute ! :lol:
Ca sa pot face un pret as avea nevoie de fisierul *.pcb sau echivalent, ca sa pot face bill list-u' sa se poata adauga toate celelalte ... Eventual se poate optimiza, daca mai e loc de ... inghesuit cu toate componentele SMD !

Stima,
0

#18 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 08:29 PM

@charlie
Nu te inseli. Problema nu e de pret, eu o fac din pasiune. Ceea ce am deocamdata "in aer" si ca fisier in Orcad (10.x), are cam 8 mos-uri pe ramura activa, si vreo patru pe frana. Cu driverele aferente, desigur, si doar cu...PIC12F675. Cu ADC la BEC, si toate alea. Din pacate, ceea ce posed prin "cutia cu maimute" ajunge pentru 1-2 controllere. Problemele sunt identice, job-ul, familia...

Citeaza

Cablaje home made am facut si eu fara sa exagerez zeci. De cand eram pioner faceam cablaje cu acul de seringa, cu marker, etc si le corodam cu clorura. Oricat te-ai chinui nu ies ca cele industriale. Soldermask si inscriptionare iese din calcul in varianta Home made.

Nici nu stii cata dreptate ai... Si traseul a fost cam la fel, poate de aici nostalgia mea pentru vechile cercuri, de se infurie altii...(poate pe buna dreptate).

Variante de cablaje pro am, dar trebuie sa scriu in Italia si dureaza cam 10 zile. Pretul ar iesi intre 10-20 Eur/bucata, fara transport. De aceea caut o sursa romaneasca, filmele fiind in general problema de baza. Visez si eu la vremea cand o sa am gerberul pe flash si ma duc sa comand cablajul pe aici, la un pret/calitate rezonabil... In fond este un hobby, pentru mine cel putin. Ca sa fie rentabil, trebuie productie. Dar cine are timp de asa ceva?

Sa auzim de bine!

Cu stima,
Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 01 March 2006 - 08:29 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#19 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 08:32 PM

@charlie
Mai pun un post separat, ca sa poata fi sters in caz de banuiala de reclama. Vezi la www.capodimonte.ro, in general au cam toata gama de smd/mos/pic/atmel. Solutia eventuala sa se cupleze o gasca la comanda.

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#20 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 08:38 PM

Pai, poate facem ... un team :lol: :D , si ne unim eforturile si punem de un set de filme cu tot tacamu', ca sa iese cat mai ... jos posibil, ca pretz !
Hmmm, ce ziceti ?

Stima,
0

#21 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 March 2006 - 09:04 PM

Eu sunt pentru! Si bineinteles ca nu numai cu vorbe! Tare as vrea ca cineva sa inceapa treptat sa produca la noi cele necerare domeniului... Un variator, un servotester, un volt-spy... adica lucruri relativ simple si nu foarte scumpe luate pe bucatele. Sunt ingrozit ca trebuie sa facem totul in bucatarie, pe genunchi. Au aparut destule firme sau intreprinzatori, dar nu au intrat inca in domeniul nostru. Sunt enorm de multe cablaje de amplificatoare audio, licurici si sirene, la pret de mai mare jena (5000-10.000 lei bucata) si un cablaj de aceeasi marime sau complexitate dar pentru noi, nu gasim... Mai mare rusinea...

Sa fie!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 March 2006 - 08:25 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#22 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2006 - 09:10 PM

Servo-tester = REZOLVAT !! :lol: Daca te intereseaza, putem discuta dupa ce se aduna cateva bucati ! Macar fo 10, ca sa se merite !!

Stima,
0

#23 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 March 2006 - 10:27 PM

Servotestere am facut si eu si toate sunt bune si la locul lor. Sa zicem ca vorbim de pret si 10 cumpar eu, macar sa incepem discutia si sa se merite pretul, daca vrei musai. Lasand gluma la o parte (desi nu-i gluma!), sa vedem cum merge subiectul. Propun sa deschidem un nou subiect pe la Tehnice pe undeva, fie pentru fiecare produs in parte, fie la gramada. Ca la inceput o sa fie doar discutie. Desi cred ca vor intra doar cei interesati, adica subiectul nu-i chiar o placere pentru neavizati... Si daca e cazul trecem concret la scheme, la cablaje...
De aproape toate schemele m-am lovit si eu (nu lucrez cu microcontrolere dar multe se pot face si fara si am cate ceva pe aici...) si vreau sa aiba si ceilalti acces la ele.
Sper sa continuam, nu numai ca discutie de timp liber...
Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#24 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 07:40 AM

Hai c-o sa deschid un subiect la Tehnice, sa vedem daca mai sunt interesati ! :( :D :(

Stima,
0

#25 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 02 March 2006 - 08:39 AM

Salve

Eu mi-am facut niste amplificatori digitali acum ceva timp.
Filmele le-am facut la o firma pe linga obor si luau 2 eur/dm2.
Cablajele le-am facut la PcBoards in pipera, dublu strat cu tot ce trebuia sa arate ca la carte, gauri stanate..... si am platit cam 15eur pe placa, placa avand cam 2 dm2, si am facut 10 placi.
Daca aveti nevoie de ceva piese, bagati M.I. si o sa va dau si preturi, ca le aduc de afara.
0

#26 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 08:51 AM

Proiectarea ti-ai facut-o singur sau a intrat in pretu' filmului ??
Gaurile se ... metalizeaza @WarMK :D , si se staneaza doar pad-urile de lipire a terminalelor pieselor ! :(
Pretu' pare rezonabil, da' asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, depinde de complexitatea schemei care se transpune pe placa, de gradu' de compactare si de estetica finala a placii. Ca una e sa lucrazi cu trasee de 1-2-3 mm latime si CU TOTU' altceva sa faci trasee de 0,2-0,3 mm si sa le mai treci printre pinii unei capsule, cu juma'de zecime de tzol intre ... picioare ! :(
Poate ne pui o poza cu placile pe care le-ai facut ! :(

Stima,
0

#27 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 09:18 AM

Da cablajul l-am proiectat singur in orcad 7 si 9.
O placa contine 8 mosfeturi de putere care se afla pe margini, un circuit integrat cu 40 de pini, cam 60-70 de smd-uri marea majoritate amplasate pe spate si restul de componente fiind clasice.
Traseele sunt de la 0.8mm pina la 4mm cu dublare pt curenti mari. Traseele sunt f incalcite trecand de pe o parte pe cealalta si bineinteles cu stricta respectare a directiei traseelor pt digitale.
Complexitatea??? Daca placajul are cam 2 dm2 inchipuie-ti cam cum arata pt o putere debitata de max 1800W/4ohm. :D

Poze o sa vina. Pe moment nu am.
0

#28 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 09:28 AM

Ca sa-ti faci o idee cum arata cablajul.
Scuze pt calitate dar asta este tot ce am gasit prin fisiere.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1141284498.jpg

0

#29 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 09:33 AM

Felicitari ! Fain lucrat si organizat ! :D
Baietii sunt dispusi sa faca si maruntishuri de 20x30 mm, pe dublu' ?

Stima,
0

#30 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 March 2006 - 09:40 AM

tot la astia cel mai mic cablaj pe care l-am facut a fost de 2,5cm/1,5cm, tot in smd.
Cel mai bine la ei este sa faci comenzi de min 10 buc. Daca faci mai putin este prea scump.
Am facut cam 6 tipuri de placi la ei cea mai mare fiind aia de 2 dm2.
Preturile, dupa parerea mea sunt rezonabile tinand cont de calitatea pe care o au. Sincer iti spun Calitatea este jos palaria.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu