Mr. F, la 10 Jul 2006, 14:17, a spus:
nu mai stiu exact ca am facut un alt motor si nu imi tine minte designul anterior.in cel mai scurt timp o sa refac calculele si o sa postez.
De Ka-raportul suprafetelor este strict legata presiunea din motorul racheta. Ka reprezinta de fapt raportul dintre aria transversala a motorului (camerei de ardere) si aria sectiunii critice a ajutajului. Bineinteles ca daca cresti Ka in general vei creste presiunea din interiorul motorului.
Diferiti combustibili au diferite viteze de ardere la diferite presiuni- in acelasi timp exista o presiune minima la care un combustibil poate functiona/arde fara probleme pentru un motor racheta.
Prin urmare cand proiectezi motorul tine un ochi si pe Ka si vezi cam ce se intampla cand variezi Ka-ul. Cred ca Nakka il are fixat la 300 dar tu poti sa modifici valoarea respectiva. In momentul in care vrei sa-ti proiectezi un nou motor, exista sanse ca un Ka=300 sa nu fie suficient!
MIG-29
P.S.: daca refaci calculele si-ti face belele... ataseaza spreadsheet-ul la un mesaj pe firul acesta de discutie. Daca e prea mare spreadsheet-ul... baga niste capturi de ecran cu primele 3-4 pagini ale spreadsheet-ului si apoi ataseaza capturile de ecran. Mersi!
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 10 July 2006 - 11:42 PM