Cutia aceea de aprindere este de departe cel mai sigur sistem pentru jucarii din astea, eu l-am folosit cred de 5-6 ori fara probleme de aprindere. Daca tot ai mentionat-o, o mica completare ptr amatori: 1. Trebuie lasata o gaura sau mai multe si pe partile laterale, ca sa nu se faca presiune prea mare inauntru, ceea ce ar putea deteriora cutia si modelul. Gaurile sa nu fie orientate in dreptul aripilor. 2. Sistemul nu se va folosi niciodata la aprinderea motoarelor mai indepartate unul de altul, ci numai cand sunt in manunchi (tangente). 3. Niciodata nu folositi la machete (total exclus deci) sau la rachete care nu au spatele protejat. Acele mici jeturi pot deteriora serios sau aprinde orice material combustibil intalnesc in cale, intrucat pana cand racheta isi misca fundul in sus (fractiuni de secunda) jeturile inca lucreaza. Mai mult, jeturile motoarelor aprinse se lovesc e capacul cutiei si ricoseaza lateral si in sus, arzand ce prind in cale. Un pic de folie de staniol sau aluminiu, sau ceva vopsea speciala rezolva problema.
Pentru performanta se poate incerca taierea firului in patru cu milisecundele la aprindere, si alte teorii, etc. Practic tot trebuie incercat inainte, asa ca putem trece de prima faza…
Concret, am mai jos o fotografie:
Racheta respectiva, cu 3 motoare de 20 (cam 10 kilograme tractiune maxima totala) si unul de 40 Ns in treapta 2, cu “sarcina utila†doua oua crude, care trebuie aduse inapoi intacte (de la aproape 1 km inaltime…) s-a deteriorat destul de tare la treapta 2-a, adica aripile si conul de reductie (e inauntrul tr 1, nu se vede aici ) s-au ars destul de tare, ma mir ca au rezistat vitezei. Aprindere electrica, cu 3 capse facute de mine, montate pe o placa din balsa. Cu toate astea, zborul a fost perfect, foarte sus, ouale recuperate ca la carte. Intrebare: de unde este dara de fum care apare in partea superioara, parca iese dinauntru la baza treptei 2, acolo unde s-a ars mai tare? Care a fost greseala (copilareasca zic)? Modelul l-am aruncat, isi facuse datoria cu brio, mai am doar conul, cel din fotografie.
Detalii, foto, schita, la adresa:
http://picasaweb.goo...u1234/OuaClasaG
Legat de mesajul meu anterior vezi:
http://picasaweb.goo...iu1234/Tomahawk

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla