Modelism - RHC Forum: rasini pentru fibra de sticla - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

rasini pentru fibra de sticla

#1 Useril este offline   stefangler 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 17-February 06

Postat 17 February 2006 - 11:55 PM

Salut baieti,
sunt tocmai nou inregistrat si nici macar nu sunt modelist. Motivul care m-a determinat totusi sa intru pe forumul vostru este pasiunea comuna de a bricola. Sunt un pescar de peste rapitor si imi construiesc singur voblerele. Pentru cei ce nu stiu, acestea arata ca niste pesti, au prinse de corp doua ancore triple si o paleta frontala numita barbeta care le genereaza in apa o miscare de dubla oscilatie ( verticala si orizontala) care se dovedeste a fi deosxebit de apetisanta pentru pestii rapitori.
Cea mai mare problema este acoperirea voblerului cu un strat transparent si rezistent la dintii pestilor. Momentan folosesc diverse rasini epoxidice bicomponente, care insa ma nemultumesc fie datorita timopului de polimerizare prea scurt, fie datorita `moliciunii` materialului. Prin urmarre ma gandeam sa folosesc rasinile destinate fibrei de sticla, stiindu-le mai dure decat ceea ce folosesc acum.
Intrebarile mele sunt:
- gasesc astfel de rasini transparente?
- au ele un indice redus de contractie-dilatare sau nu?
Orice informatie pe tema asta imi e de u n real folos.
va multumesc si imi pare rau ca va scot dintr-ale voastre cu subiecte asa profane, stiu cum e : ) :D
0

#2 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 February 2006 - 10:27 AM

In primul rind bine ai venit pe forum.Daca zabovesti mai mult timp pe aici poate te virusezi si tu de ceva (vezi la navomodelism barcile de nadit ,poate un subiect interesant pentru tine).

Referitor la intrebare: cel putin dupa cunostintele mele deocamdata in Ro nu se gasesc rasini epoxidice vindute in magazin la cantitati mici si cu calitati superioare.
Aici in vest gasesti dar la cantitati mici au preturi cam piperate.Un kg ajunge pe la 18€.

Rasina in sine nu se foloseste niciodata nearmata pentru ca ea joaca numai rol de element de legatura sau matrix cum se zice in literatura de specialitate.Pentru a avea
"tarie" se armeaza cu diferite fibre (sticla,aramid,carbon).Ar fi bine dupa parerea mea sa-ti faci voblerele intr-o matrita negativa direct din rasina armata cu fibra de sticla.
Dupa care poti sa le vopsesti cu culori metalice care paremi-se se folosesc la astfel de scule.
Cea mai tare solutie dupa parera mea dar si cea mai scumpa ar fi cea cu rasina armata cu fibra de aramid in care-si rupe dintii si stiuca si somnul. :) :D
Daca esti interesat te pot ajuta dar cum am mai spus inainte costa cam mult.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#3 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 18 February 2006 - 03:58 PM

La cat cheltuie un pescar pe hobby nu cred ca 18 euroi sunt un capat de lume.
Mai ales ca dintr-un kil cred ca pot iesi destule woblere.
Iti trebuie rasina mai fluida, cu intarire lenta si ceva fibra sa-i dea rigiditate.

La kevlar e interesanta si culoarea - un galben turbat - cred ca mor de curiozitate rapitorii
sa vada ce gust are.

Cauta pe aici discutii despre fibra de sticla (carbon, kevlar. etc..). Prin unele erau pomenite diverse locuri de unde se pot procura rasina, fibra.

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...t=ST&f=8&t=1558
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...t=ST&f=8&t=3457

cezar
0

#4 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 February 2006 - 02:55 AM

Bine ai venit.
Daca vrei arunca o privire aici:
http://www.sigmfg.com
La "Coverings & Finishings" si apoi "resin".
Multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 19 February 2006 - 03:01 AM

0

#5 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 February 2006 - 08:02 AM

Cauta in magazinele cu profil auto, si ai sansa sa gasesti kitt-uri (nu chit pe baza de fibra de sticla) pentru reparatii cu fibra de sticla (contine rasina (aprox 250ml) +intaritor + 0.5 m2 de panza).
Eu am mai cumparat acum o luna la pretul de 200.000lei
Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#6 Useril este offline   danhome_52 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 19-February 06

Postat 19 February 2006 - 08:01 PM

Salut !
Subiectul gasit aici ma intereseaza foarte mult ,vad ca aveti vaste cunostinte in domeniu si vreau si eu sa intreb ceva chiar daca e o prostie!
Vreau sa construiesc o piscina din rasina armata cu fibra de sticla cu o forma ceva mai deosebita si nu pot sa-mi dau seama la ce costuri sa ma astept.Am reusit in mare sa-mi fac o parere despre ce materiale trebuie folosite dar nu cunosc multe detalii tehnice. ( consum specific al materialelor,preturi, etc)
Ca idee e vorba de cca 64 mp (8x4x1.3).Golul respectiv vreau sa-l aduc la forma finala prin zidire si tencuiala finisata si apoi sa aplic fibra de sticla si rasina.Banuiesc ca nu trebuie sa merg cu finisarea suprefetei la fel de departe ca pentru un model.
Pot sa-i dau de capat ?Merita?
Nu prea este in domeniu dar un pic de ajutor mi-ar fi binevenit.
Multumesc!
0

#7 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 19 February 2006 - 09:40 PM

material pentru piscina gasesti la policolor. A si site pe web. Cred la cantitai mari costa vreo 3 EUR 1kg de GFRP gata facut. Si daac vrei poti sa faci si fara sa zidesti ceva. adica il torni direct. Un strat de nisip fin dedesupt, o falia de PVC de la praltiker deasupra si laminezi direct pe folie. Ca ultimul start exista un gelcoat special pentru piscine. Doue straturi de fibra de 600gr metru patrat ajung.

Oricum cam 1,5kg pe metru patrat material iti trebuie pana la finsisaj si asa poti sa si calculezi costuri.

Eu am facut asa ceva cu 300mp suprafata. Undeva am si poze.
oricum sa poate si nu este foarte greu, dar trebuie sa fie foarte atent sa nu ai gaurici mici unde trece apa, de altfel trebuie sa tot bagi apa....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu