Modelism - RHC Forum: REVISTE ROMANESTI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

REVISTE ROMANESTI cam ce avem

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 25 November 2003 - 01:10 AM

Un sector fascinant, ca modelismul sau aviatia, se reflecta in orice societate umana si cu ajutorul presei. Devenita a nu-stiu-cata putere in stat, se dovedeste a fi un apendice extrem de important, purtator de informatie, opinii, atitudini. Se poate spune fara exagerare ca fara ea nu se mai poate!
Dar ia sa vedem noi cum stam in Romania...

Voi incepe cu veterana, revista MODELISM, devenita Modelism international. Manunchiul de pagini care ne aducea un aer proaspat, iesit din inchistarile constipate ale vremilor de dinainte de 1989, inca rezista pe piata. Cu un aer bonom si usor prafuit, cu materiale uneori interesante si originale. Insa cu prea putin modelism... Nu prea gasesti articole tehnice specifice, nu este reprezentat chiar tot universul modelistic. Conceptia s-a nuantat in timp dar nu a facut salturi extraordinare. Oare are nevoie de cateva condeie tinere? Sper din tot sufletul ca aceasta publicatie, pe care inainte de 1989 o asteptam infrigurat sa apara la chioscuri, sa redevina un pilon in acest domeniu.

A doua revista este AERO MAGAZIN. Inca de la inceput am afirmat ca sunt mandru ca aceasta publicatie apare in Romania! Tanara, efervescenta si energica, foarte bine documentata si excelent pusa in opera, atat literar, grafic sau tehnic, a luat inca de la inceput locul intai in preferintele multor impatimiti de zbor. Comentariul care imi vine automat in minte este: pur si simplu excelenta! Sunt convins ca nu este usor sa o tina pe linia de plutire in aceste vremuri tulburi. Insa efortul de a o mentine in viata este si el laudabil!

Ultima cu voia dumneavoastra este TOP GUN. Nume ce se vrea sonor, nu este decat o replicatie palida cu sonoritati usor exagerate. Din pacate este o publicatie saraca in informatie, cu multe, o, prea multe articole scrise aiurea... Nesistematizata suficient si parca lipsita de vigoare. Articole goale care suna fad... Insa are totusi si 2-3 capitole unde parca mai merge: imaginile si rubrica de aviatie moderna. CD-ul a mai salvat putin dar nu este suficient. Imi permit sa spun ca nu se simte in TOP GUN acel contact cald ce exista intre zburatori sau modelisti pe care il simtim puternic in AERO MAGAZIN si chiar MODELISM.

Mai exista o revista redacata de Asociatia pilotilor si instructorilor de planor din romania, care se numeste PESCARUSUL. Se difuzeaza in circuit relativ inchis dar oricine poate sa se aboneze, chiar daca nu este membru. O publicatie tehnica prin excelenta, tinuta in viata cu eforturi extraordinare de o mana de impatimiti.

Sper ca viitorul sa aduca mai multa calitate tipariturilor care ne privesc, iar noi sa devenim mai buni consumatori de cuvant scris.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 25 November 2003 - 09:03 AM

Eu personal, cumpar doar Modelism , si cum bine zicea Big ,inainte de 1989 era o adevarata placere sa o rasfoiesti.Existau in fiecare numar planuri ,atit pentru aero cit si pentru navo.Ma refer la planuri cu detalii de constructie si sfaturi in ceea ce priveste executia modelului.Am si acum planurile Canonierei Ghiculescu , planuri ce se intind pe 4-5 pagini de revist (formatul acela un picut mai mare pe care il avea).Dupa acele planuri un modelist poate face u navomodel cu adevarat complet.

Acum insa desi o cumpar , din obisnuinta probabil ,nu gasesc mai nimic interesant ,poate ceva profile dar nici alea prea grozave.Asa numitele planuri din revisata sunt doar niste "demo-uri" ale planurilor adevarate ,care: " Pot fi achizitonate de la sediul revistei" contra unor sume care au intrat de mult in Europa.

Sigur are intr-adevar nevoie de un aer proaspat , dar cam greu pt. ca la sediul redactiei domneste o atitudine de genul: :"Mda... ati venit sa cumparati ceva...m'bine...puteti sa plecati , ca ne deranjati." sau "Ce vreti...nu avem , nu sunt de vinzare..." CEEEE?!!!! VRETI SA FACETI MODELISM!!!! Ia uite domne... vor si astia sa faca modelism?...li s-a urcat la cap democratia...Pai voi nu stiti ma,ca in Romania numai eu fac modelism... ca eu sunt unicul...ilustrul..." e.t.c.

Nu chiar cu vorbele astea dar cam asta este atitudinea.Si in felul acesta Bucurestiul a ramas fara un club de Modelism...Dar asta este alta poveste pe care pot sa v-o spun cind ne-om intilni vreodata.

Ceva noutati de la Modelism International eu unul ...nu mai astept.

De semnalat o alta revista care desi nu se vrea de modelism aduce informatii pretioase pasionatilor de Navomodele.Revista se numeste: Yacht Magazin.In interiorul ei se pot gasi pagini din istoria navala a Romaniei,garnisite cu vederi si fotografi de epoca ale navelor celebre (foarte utile pt. cei ce construiesc).De asemenea se mai afle si un mic dictionar de termeni marinaresti, la fel de util, Ba intr-un numar au aparut si doua planuri pentu ambarcatiuni mici , cu vele.Conditiile grafice sunt excelente iar articolele sunt documentate.

Oricum ceva mai multa informatie pentru navomodelisti in Yacht Magazin, decit in Top Gun pentru aeromodelisti.

Aero Magazinul l-am vazut la un prieten pasionat de aviatie si pot sa spun ca mi-a placut.Daca ar aparea si un plan de aeromodel in paginile revistei s-ar pute numi revista de modelism :rolleyes: .Profilele color si variantele de inmatriculare sunt superbe, iar in articole se gasesc informatii interesante.

La capitolul pret cel mai bine CRED ca se situeaza Modelism International (sub 50.000 lei)Yacht Magazinul e vreo 80.000lei.

Ce pret au, Aero Magazin si Top Gun?

Intrebarea este: Daca din tot ce iese acum de sub tipar in Romania , un modelist incepator sau avansat poate primi o cantitate de informatii utile hobby-ului sau, pentru pretul pe care-l plateste?
Homo Nauticus
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2003 - 06:08 PM

Asa este Pletila...
AERO MAGAZIN are nevoie dor de 2 ingrediente ca sa devina revista visurilor mele (este oricum dar ceva-ceva tot s-ar mai putea adauga):
- planuri de modelism, sa zicem unul la 2 numere.
- o sectiune de aviatie aplicata, gen cursuri de zbor cu parapanta, motodelta, RC.
Si astea pentru ca revista este cumparata si de oameni care sunt la inceput de drum.

In rest sa speram ca nu dau cu firma de gard ca ar fi mare pacat.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#4 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 25 November 2003 - 07:54 PM

A fost o incercare comuna de a exista in Aeromagazin citeva pagini de modelism. Intr-un numar anterior am publicat planurile de la RHC T1Starter. Singura reactia a fost ca in Modelism a aparut - prin imitatie - un plan de avion.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#5 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2003 - 09:20 AM

E bine ca exista reactie! chiar si prin imitatie! Asta inseamna ca macar oamenii se mai uita si in ograda vecinului... si mai este o sansa.

De fapt nu este chiar imposibil ca Modelism int. sa devina o revista buna. La fel si cu Top Gun. In cazul Top Gun rubricile de aviatie moderna sunt scrise binisor, documentate, le lipseste vigoarea dar in rest sunt ok. Insa au o rubrica unde este un dezastru pe 2-3 pagini! Incredibil ca nu isi dau seama sau nu vor, si merg inainte! Aceste aberatii scrise si prost pot fi chiar periculoase pentru necunoscatori!

Big.

Aceasta postare a fost editata de Big: 26 November 2003 - 09:39 AM

FROGS CAN FLY!
0

#6 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 27 November 2003 - 11:30 AM

Corecta afirmatia cu uitatul in gradina vecinului.asta inseamna concurenta...Ce face ala? si Ce fac eu ca sa fiu mai bun? Dar in conditiile in care revista se cumpara si asa, fie de cunoscatori ,fie de profani (care pot fi dusi in eroare prin asimilarea de informatii "periculoase pentru necunoscatori"cum spunea Big) de ce s-ar stradui sa le faca mai bune? Lucrul acesta ar trbui sa-l regleze cumparatorul.Sa nu dea banu' pina nu primeste ce vrea. Pina atunci eu nu mai cumpar revista Modelism International! Redactiaaaa!!! Se aude?!!

Sau poate editeaza RHC, o revista de modelism ,cine stie? Cu articole pt. incepatori, pt avansati, cu planuri, cu articole documentate, cu poze,cu evenimente,cu concurs si cu poster.Mai baga si un Cd cu ceva filme si demonstratii...si uite asa revista perfecta!

USOR DE ZIS...GREU DE FACUT!

De curind mi-am cumparat din Statele Unite ale Suei o carte de navomodelism.Desi am platit pt. aceasta carte echivalentul in dolari al sumei de 900.000 lei (destul de mult pt. o carte in Romania) nu imi pare rau de bani.Contine atitea informatii despre constructia mechetelor de nave, cam cit o sa gasesc eu in revista Modelism in 1000 de ani.

De remarcat insa faptul ca aceasta carte este scrisa prin 1964 si desi este la a-V a editie nu are modificari mari.Toate cartile de afara sunt doar reeditari ale celor vechi, si contin solutii super practice si al naibi de siple.Am iceput sa cred ca nu mai scrie nimeni "manuale" de modelism.

In Romania ,nu numai ca nu scrie nimeni nimic, dar nici alea vechi nu se reediteaza.De ce? Pentru ca nu ar fi rentabile ,zic unii.Comunitatea modelistilor e mica, puterea de cumparare le fel.

Asa se intipla si cu revistele.Se tipareste putin , nu se ncearca marirea numarului de informatii utile si toate astea din cauza faptuluica nu renteaza.Giniti-va cit ar costa deplasarea unui reporter pina la o manifestare de tip Fun Fly din strainate.Trebuie sa recunoasteti ca ar iesi un articol interesant de cel putin 3-4 pagini, despre modelele prezente, despre modelisti si despre tendintele de afara.Eu unul as citi asa ceva.Dar pt. cei care fac revista nu pare un lucru rentabil, asa ca nu trimit pe nimeni sa faca un articol.
Si tot prin imitatie ar putea sa se uite in ograda vecinilor din alte tari care au reviste mult mai stufoase si mult mai documentate ,deci mai utile modelistilor.

Asa ca Big : Cred ca isi dau seama dar nu vor sau nu isi permit.
Homo Nauticus
0

#7 Useril este offline   valy_al 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 05-November 04

Postat 05 November 2004 - 07:02 PM

A primit cineva (dintre abonati) ultimul numar din Aeromagazin ?
Au trecut 3 saptamani de la aparitia pe piata si eu nu l-am primit.
Toate incercarile de a contacta redactia au esuat. La telefoane nu raspunde nimeni, nici pe mobilele secretarului de redactie sau al managerului general.
Am reusit sa intru in legatura cu un fost colaborator al revistei care mi-a spus ca D-l Robanescu (managerul general) este neserios si in prezent este director la PrimaTV.
A mai avut cineva probleme cu aceasta revista ?

Multumesc mult
0

#8 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 26-September 05

Postat 17 February 2006 - 01:44 PM

Stiu ca e veche discutia asta dar poate s-au mai innoit opiniile intre timp !
Cunosc bine revista MODELISM si cel mai interesante mi se par numerele vechi, alea de dinainte de revolutie.

Pentru ca am auzit aici discutii despre cei ce scriu la revista (Pletila de ex. ii apostrofa) sunt foarte curios cum cineva poate sa scrie articole despre modelism la o revista de modelism fara sa fie modelist, sau fara sa aiba ceva de spus in apararea lor pe acest forum care cred ca e cel mai complet de pe la noi si de care nu cred sa nu fi aflat si cei din redactie. Vad ca sunt multi membrii pe forumul RHC si ma intreb daca printre ei se numara si cineva din susnumita redactie. Daca da, as vrea sa aud si opinia lor sincera si cam ce mai au de gand cu revista, asa, proiecte pe 2006 si pe mai departe.

Stiu ca dupa REV. obisnuiau sa reia articole mai vechi si planuri mai vechi; ar fi o idee buna pentru ca cei tineri printre care ma numar si eu, multi nici nu erau pe lume cand apareau numere celebre de MODELISM cu planuri extraordinare
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu