Pagina 1 din 1
recuperare date din raid 1
Postat 14 February 2006 - 12:10 PM
Am o problema maaare
:D B)
Am o placa de baza Abit IC7 MAX3 care s-a troznit, vestea buna ii ca mai are garantie pana pe 18.02.2006, partea proasta ii ca aveam 2xHDD 160GB SATA puse pe raid cu stripping.
Problema ii cu recuperatul datelor de pe HDDuri, cel mai simplu ar fii sa gasesc o placa identica si sa refac raidu si sa copiez datele de alte hdduri.
Are cineva asa o placa sau alte idei cum as putea recupera datele?
Multzam fain
P.S. HDDurile erau puse pe raidul nativ din chipset SATA1 si SATA2 (HPT)
:D B)
Am o placa de baza Abit IC7 MAX3 care s-a troznit, vestea buna ii ca mai are garantie pana pe 18.02.2006, partea proasta ii ca aveam 2xHDD 160GB SATA puse pe raid cu stripping.
Problema ii cu recuperatul datelor de pe HDDuri, cel mai simplu ar fii sa gasesc o placa identica si sa refac raidu si sa copiez datele de alte hdduri.
Are cineva asa o placa sau alte idei cum as putea recupera datele?
Multzam fain
P.S. HDDurile erau puse pe raidul nativ din chipset SATA1 si SATA2 (HPT)
Postat 14 February 2006 - 02:08 PM
Salut. Imi pare rau sa "aud" chestia asta. Ai doua sanse: ori gasesti aceeasi placa la fel ori gasesti un raid extern cu acelasi chipset. Din pacate nu stiu alta solutie... poate se mai potriveste si alt chipset dar sincer nu prea cred.
Muuuuuulta bafta!
Muuuuuulta bafta!
Postat 14 February 2006 - 04:38 PM
Merci down
O sa incerc sa gasesc o placa identica, cu toate ca o sa fie cam greu.
O intrebare: conteaza versiunea de firmware din controllerul HPT?
Eu aveam versiunea cu care a venit placa, dupa au mai aparut si alte versiuni da nu am facut update la ele. (dupa parerea mea - care s-ar putea sa fie gresita - ar trebui sa mearga si cu un firmware mai nou pe un controller identic)
10X
O sa incerc sa gasesc o placa identica, cu toate ca o sa fie cam greu.
O intrebare: conteaza versiunea de firmware din controllerul HPT?
Eu aveam versiunea cu care a venit placa, dupa au mai aparut si alte versiuni da nu am facut update la ele. (dupa parerea mea - care s-ar putea sa fie gresita - ar trebui sa mearga si cu un firmware mai nou pe un controller identic)
10X
Postat 14 February 2006 - 05:35 PM
La un moment dat un coleg a refacut raidul cu un nou controller pe un server - e adevarat cu controller extern- si oricum e vorba de un RAID SCSI. Noul controller avea firmware mai nou si a mers.
Nu stiu ce sa zic, firmware-ul la acelasi tip de chipset in principiu aduce imbunatatire in citire/scriere; failover etc nu si in modul de alocare a datelor pe disk. Deci ai mari sanse de recuperare a datelor.
Un sfat pentru viitor ar fi sa nu mai folosesti stripping; mirroring e solutia viabila.... in cazul in care datele sunt cu adevarat importante. E adevarat ca pierzi un pic la viteza, mai ales la lucrul cu fisiere multe si mici. In cazul stripping, oricare disk il pierzi, s-au cam dus si datele....
Bine ca inca mai est ein garantie... incearca sa gasesti o placa cu acelasi RAID adapter.
Bafta!
Nu stiu ce sa zic, firmware-ul la acelasi tip de chipset in principiu aduce imbunatatire in citire/scriere; failover etc nu si in modul de alocare a datelor pe disk. Deci ai mari sanse de recuperare a datelor.
Un sfat pentru viitor ar fi sa nu mai folosesti stripping; mirroring e solutia viabila.... in cazul in care datele sunt cu adevarat importante. E adevarat ca pierzi un pic la viteza, mai ales la lucrul cu fisiere multe si mici. In cazul stripping, oricare disk il pierzi, s-au cam dus si datele....
Bine ca inca mai est ein garantie... incearca sa gasesti o placa cu acelasi RAID adapter.
Bafta!
Postat 14 February 2006 - 06:42 PM
Problema e nasoala.Cum spunea si down MIRRORING-ul e de baza.Eu stiu pe cineva care si-a pierdut "istoria".Date adunate de 5 ani ,poze personale,proiecte etc.
Daca e in garantie ori se repara ,ori iti dau alta.Daca insisti e probabil sa primesti una la fel.Singura intrebare e cind vine placa noua si cind ai tu nevoie de date?
Daca e in garantie ori se repara ,ori iti dau alta.Daca insisti e probabil sa primesti una la fel.Singura intrebare e cind vine placa noua si cind ai tu nevoie de date?
Homo Nauticus
Postat 14 February 2006 - 06:46 PM
Citeaza
incerc sa dau o spaga la baietzii din tehnic
Te-ai gandit bine! Este o solutie ce trebuie luata in considerare. Doar traim in Romania!
Sper sa te rezolve ei.
Succes!
PS: Pentru RAID 5 ati trebuie un controller mai "destept"... si minim 3 discuri identice macar ca viteza (recomandat acelasi producator).
Si chiar si asa ai aceeasi redundanta ca la mirror - adica daca pierzi un disk e ok dar mai mult nu! (in cazul a trei discuri). Viteza in schimb se imbunatateste muuuuult! Scrii un fisier aproape de 3 ori mai repede pe disk.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1