Nu mai am nici o idee si as avea nevoie de parerea voastra. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Istoricul est eurmatorul: Motorul fiind mult mai mare dacat cel recomandat a trebuit sa "maresc gaura" ca sa incapa. Credeti-ma ca am "gaurit" minumum posibil.
As vrea sa fac o capota motor pentru zburatoarea din imagine si numai eu stiu ce metode am incercat... PET termoformat pe matrita de lemn, PET unguresc (returnabil si mult mai gros decat normal), coperta de dosar (dinacela gros) - tot asa incalzit si i-am dat o forma cat de cat... si in ultima instanta am ajuns la asta dar nu prea sunt multumit nici de asta: tabla aluminiu.
Ce s-a intamplat: ambele PET-uri se deformeaza (strang) cand se incinge motorul.... buuuun am pus pe dedesubt un carton dinacela de la transformatoare (izolant), poate-poate retine caldura.... da' de unde! Pe margine tot se deformeaza. In ceea ce priveste coperta de dosar a iesit nasol.
Am ramas la tabla de aluminiu: nu-i pot da o fata "rotunjita" in partea din fata.... oricat m-am chiniut si oricata tabla am stricat. M-am gandit sa acopar cumva fanta aceea din fata dar nu am nici o idee!
Daca raman la aluminiu m-am gandit sa-l prind in holzsuruburi mici... dar nu mai am decat vreo 2... stiti pe unde as putea gasi?
Aluminiul am de gand sa-l imbrac in oracover (sau monokote ca tine la temperatura mai mare?): oare se strange de la caldura? de vopsit nici vorba ... aluminiul este destul de flexibil si probabil o sa crape vopseaua.
O sa spuneti sa-l las cum este! Hmmm... nu prea as vrea! E urat ca porcu'!
Daca insistati... ramane cu gauroiul ala!
N-am incercat cu balsa... dar dupa cum vedeti are la curbe si planuri cacalau... e de munca nu gluma.
Alte idei?
Multumesc!
Fisiere atasate
-
IMAG0085.JPG (97.82K)
Number of downloads: 132