Are cineva idee cum pot sa fac Expo pt 2 canale (directie si profundor) la radiocomanda pe care o am?
Am tot cautat si nu am gasit nimic despre!
Pagina 1 din 1
Expo pt RC care nu are!
Postat 15 February 2006 - 05:01 PM
Se poate, dar trebuie sa stii un pic de matematica, programare si sa lipesti niste piese. Nu iti pot oferi totul de gata, dar pot sa-ti explic cam cum se face. Eu am facut pentru mine, dar e parte dintr-un programel mai marisor si nu e musai sa se potriveasca si la tine. Telecoamanda mea nu are expo, asa ca am pus expo pe receptor.
Esti interesat? Continuam discutia?
Cirip
Esti interesat? Continuam discutia?
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 15 February 2006 - 05:17 PM
discutia poate fi interesanta daca costa putin.eu am vazut statia lui alecsmold ,si fara suparare cred ca are minim 15 ani vechime.
decat sa te apuci sa bagi bani in ea mai bine strangi bani de una noua,care in afara de expo are si multe alte facilitati.
si in afara de asta necesita cunostinte destul de aprofundate de programare si electronica si nu "un pic de"
daca doar stii sa lipesti piese nu faci nimica.
sa vedem ce spune si el.
decat sa te apuci sa bagi bani in ea mai bine strangi bani de una noua,care in afara de expo are si multe alte facilitati.
si in afara de asta necesita cunostinte destul de aprofundate de programare si electronica si nu "un pic de"
daca doar stii sa lipesti piese nu faci nimica.
sa vedem ce spune si el.
flying is my life...
Postat 15 February 2006 - 06:19 PM
La electronica ma mai pricep si eu, dar se pune problema si cat de complicat e ...
Nu ca nu as fi instare ci de faptul ca nu am prea mult timp si nici nu vreau sa investesc prea mult in asta
Daca s-ar reduce la un montaj rezonabil..cu un PIC eventul, nu ar fi rau.
Oricum eu ma refer doar la partea de emisie!
La receptie nu vreau sa fac modificari.
Este clar ca e nevoie de un upgrade de statie, dar nu e o prioritate acum, am alte lucruri de facut :blink:
Ma gandeam doar daca e posibil sa modific statia (emisia) intr-un mod rezonabil incat sa aiba si aceasta functie.
Daca nu se poate, nu se poate.
Daca ar exista vreo schema sau ceva, m-ar ajuta macar sa-mi dau seama de compexitatea operatiunii.
Nu pot spune ca nu am vazut si scheme de radiocomenzi cu computer, dar pentru mine nu are rost efortul.
Va multumesc pentru implicare.
Nu ca nu as fi instare ci de faptul ca nu am prea mult timp si nici nu vreau sa investesc prea mult in asta
Daca s-ar reduce la un montaj rezonabil..cu un PIC eventul, nu ar fi rau.
Oricum eu ma refer doar la partea de emisie!
La receptie nu vreau sa fac modificari.
Este clar ca e nevoie de un upgrade de statie, dar nu e o prioritate acum, am alte lucruri de facut :blink:
Ma gandeam doar daca e posibil sa modific statia (emisia) intr-un mod rezonabil incat sa aiba si aceasta functie.
Daca nu se poate, nu se poate.
Daca ar exista vreo schema sau ceva, m-ar ajuta macar sa-mi dau seama de compexitatea operatiunii.
Nu pot spune ca nu am vazut si scheme de radiocomenzi cu computer, dar pentru mine nu are rost efortul.
Va multumesc pentru implicare.
Postat 15 February 2006 - 08:51 PM
Dupa parerea mea ar fi doua variante. Niciuna nu e simpla si necesita munca, dar sunt abordabile. Mentionez inca o data ca nu am solutie "la cheie". Parte din distractia mea cu hobiul asta este si ticluirea schemelor, nu numai constructia dupa "scheme verificate".
1)Iei semnalul PPM chiar dinainte de modulator si il bagi intr-un pic. Picul despacheteaza canalele, le adauga expo si le retransmite pe un pin. Pinul ala il bagi inapoi in modulator. Pe scurt, intercalezi picul pe calea de modulatie. Eu am facut ceva asemanator la telecomanda mea de heli. Am constatat ca are mixaje si nu o pot folosi pe avion, asa ca am sapat sa gasesc ecuatiile de mixare, am demixat cu un pic si am retransmis PPM-ul cu canalele independente. Am facut asta ptr FMS, ca la avioane am de fapt algoritmul in receptor, dar tot aia e. Am demixare undeva pe lant.
2)Pastrezi numai partea de RF si construiesti toata partea digitala plecand de la citirea "betzelor" cu convertoare A/D, apoi formezi un frame PPM si modulezi.
Cred ca ambele sunt la fel de complicate dpdv soft. Mecanic vorbind, cred ca prima e mai simpla.
Cum ti se pare?
Cirip
1)Iei semnalul PPM chiar dinainte de modulator si il bagi intr-un pic. Picul despacheteaza canalele, le adauga expo si le retransmite pe un pin. Pinul ala il bagi inapoi in modulator. Pe scurt, intercalezi picul pe calea de modulatie. Eu am facut ceva asemanator la telecomanda mea de heli. Am constatat ca are mixaje si nu o pot folosi pe avion, asa ca am sapat sa gasesc ecuatiile de mixare, am demixat cu un pic si am retransmis PPM-ul cu canalele independente. Am facut asta ptr FMS, ca la avioane am de fapt algoritmul in receptor, dar tot aia e. Am demixare undeva pe lant.
2)Pastrezi numai partea de RF si construiesti toata partea digitala plecand de la citirea "betzelor" cu convertoare A/D, apoi formezi un frame PPM si modulezi.
Cred ca ambele sunt la fel de complicate dpdv soft. Mecanic vorbind, cred ca prima e mai simpla.
Cum ti se pare?
Cirip
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 15 February 2006 - 08:55 PM
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1