Microcontrolere
Postat 15 February 2006 - 11:22 PM
Am facut led sa palpaie.. pe 16f84..
Acum cateva min am facut si pe 16f628
Acum ce urmeaza? :blink:
Documentatii pentru incepatori unde pot gasit? Ceva calumea, sa te invete de toate.. de preferat asm http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Acum cateva min am facut si pe 16f628
Acum ce urmeaza? :blink:
Documentatii pentru incepatori unde pot gasit? Ceva calumea, sa te invete de toate.. de preferat asm http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 16 February 2006 - 01:08 AM
Vreau sa va zic ceva..
Daca ati cumparat un Programator JDM de la adelaida AD-PIC01V
Va sfatuiesc sa NU programati 16f628(A) cu el!, cel putin nu pana cand nu lipiti RB4(pin10) la masa(VSS-pin5)!
E foarte posibil sa se strice pic-ul!
Sper sa nu fie asa! dar incerc in continuare!
Am programat asa.. si am dat si Low Voltage Programing din ic-prog :| .. cand introduc pic-ul in socket ledul de citire/scrie ramane aprins, daca incerc sa il programez, inainte sa leg RB4 de masa imi dadea mult junk conde(2K), acum ca la-m legat, ledul tot ramane aprins, dar totusi mai arata niste semne de citire/scriere!
Inca nu am erusit sa rescriu pic-ul, sper sa imi iasa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Daca ati cumparat un Programator JDM de la adelaida AD-PIC01V
Va sfatuiesc sa NU programati 16f628(A) cu el!, cel putin nu pana cand nu lipiti RB4(pin10) la masa(VSS-pin5)!
E foarte posibil sa se strice pic-ul!
Sper sa nu fie asa! dar incerc in continuare!
Am programat asa.. si am dat si Low Voltage Programing din ic-prog :| .. cand introduc pic-ul in socket ledul de citire/scrie ramane aprins, daca incerc sa il programez, inainte sa leg RB4 de masa imi dadea mult junk conde(2K), acum ca la-m legat, ledul tot ramane aprins, dar totusi mai arata niste semne de citire/scriere!
Inca nu am erusit sa rescriu pic-ul, sper sa imi iasa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 16 February 2006 - 07:35 PM
Postat 02 March 2006 - 05:20 PM
Salut,
Majoritatea softurilor de programare au un mod "test" in care poti verifica static daca semnalele trimise procesorului au nivelele de tensiune care sunt cerute in specificatia lui. Activeaza/dezactiveaza static semnalele care merg la procesor si masoara tensiunile cu un voltmetru. MCLR ar trebui sa fie 0/13V, RB6 sa fie 0/5V si RB7 sa fie 0/5V. Masoara, posteaza si mai discutam.
Cirip
Majoritatea softurilor de programare au un mod "test" in care poti verifica static daca semnalele trimise procesorului au nivelele de tensiune care sunt cerute in specificatia lui. Activeaza/dezactiveaza static semnalele care merg la procesor si masoara tensiunile cu un voltmetru. MCLR ar trebui sa fie 0/13V, RB6 sa fie 0/5V si RB7 sa fie 0/5V. Masoara, posteaza si mai discutam.
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 02 March 2006 - 11:21 PM
Mi-e mia- trebuit un weekend sa aprind primul led. Mentionez ca nu am mai programat niciodata un controler inainte.
Si dupa inca 3-4 WKD-uri stiam sa controlez un afisor LCD bazat pe traditionalul Hitachi HD44780.
Te sfatuiesc sa o iei incet...foarte incet ca altfel nu vei reusi sa faci ceva si vei fi dezamagit. Si citeste foarte multa documentatie si incearca sa intelegi exemplele. PWM-ul e usor de programat e ca si cum ai merge de acasa pana dupa paine. Dar ca sa treci de la PPM la PWM e ca si de la Bucuresti la New York fata de mersul la paine.
Google sa te ajute.
Si dupa inca 3-4 WKD-uri stiam sa controlez un afisor LCD bazat pe traditionalul Hitachi HD44780.
Te sfatuiesc sa o iei incet...foarte incet ca altfel nu vei reusi sa faci ceva si vei fi dezamagit. Si citeste foarte multa documentatie si incearca sa intelegi exemplele. PWM-ul e usor de programat e ca si cum ai merge de acasa pana dupa paine. Dar ca sa treci de la PPM la PWM e ca si de la Bucuresti la New York fata de mersul la paine.
Google sa te ajute.
Postat 28 March 2006 - 04:12 PM
salutare..sunt nou pe acest forum..ideea este ca am nevoie de niste sugestii in legatura cu proiectul meu.am de facut o retea de senzori de miscare..si trebuie sa alimentez microcontrolerul pe baterii..mai pe scurt..va rog sa imi sugerati un microcontroler low power..daca doriti ma puteti cintacta si pe adresa de e-mail(andreipaul19@yahoo.com)
Postat 02 April 2006 - 09:56 AM
in primul rand multumesc ca ai raspuns..dar..(pt ca intodeauna exista un dar) tu ai zis ca sunt multe microprocesoare(uP)...eu am nevoie de un microcontroler(uC)...pt ca stiu ca exista ceva difrente intre ele..si nu as vrea sa ma complic cu un uP pt un proiect asa mic..as vrea sa te intreb daca sunt bune uC at89c2051, at89c51,at89c52, at80c51?? eu vreau sa fac o retea de senzori de miscare(daca poti te rog sa imi recomanzi si niste senzori de miscare) ..3 la numar..sa achizitionez datele prin senzor..trimit la uC..si apoi sa fac un mic server..de unde sa trimit la computer....
Postat 02 April 2006 - 10:24 AM
Charlie se referea probabil la acelasi lucru (uC), dar din graba nu a facut probabil distinctia intre ele asa cum o faci tu. Dar are dreptate. Alege ceea ce doresti, in general consumul e minor, insa important e ce pui la I/O. Daca astea "trag " mai muti mA, degeaba pui uC in tehnologie c-mos... La fel, daca injectezi semnale tari, e inutil... Trebuie sa vezi "proiectul" in ansamblu, si in cazul acesta vei putea sa alegi ceea ce e mai comod.
Personal nu pot sa-ti dau sfaturi legate de Atmel, deoarece lucrez mai mult cu PIC. Insa AICI vei gasi mai multe amanunte. Bafta!
Cu stima,
Costel
Personal nu pot sa-ti dau sfaturi legate de Atmel, deoarece lucrez mai mult cu PIC. Insa AICI vei gasi mai multe amanunte. Bafta!
Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
Postat 03 April 2006 - 11:17 AM
Atmelurile de care ai spus mai sus sunt toate CMOS si consuma foarte putin curent. Sunt microcontrolere seria 51 dar iti recomand sa lucrezi cu mai noile AVR. Un exemplu foarte bun pentru tine ar fi AT Mega8...are detoate in el si odata ce ai inceput sa te obisnuiesti cu el o sa-ti dai seama ca va satisface multe nevoi in multe proiecte. Este mult mai rapid decat cele enumerate de tine.
Succes.
Succes.