X-Prize Challenger
Postat 30 August 2003 - 09:24 PM
cu baietii de peste girla care incearca sa cistige X-Prize-ul de 10.000.000$
pt primul vehicol spatial care va reusi sa duca 3 oameni la inaltimea de 100km.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 30 August 2003 - 10:17 PM
Sorry dar nu merge.Se screme calculatorul de 10 min. sa trimita o poza de 30kbt si nu reuseste.
Le voi pune saptamana viitoare pe pagina mea de web la marimea originala.
Postat 01 September 2003 - 11:06 PM
www.geocities.com/skyspy4fun/1.html
Imaginile nu sint asa de bune ca au fost copiate dintr-o revista dar ca si titlu informativ :) :) :D
Postat 10 October 2003 - 11:31 PM
ARCA ARE CEL MAI TARE PROIECT, SUNT SIGUR CA EI VOR CASTIGA
HAI BAIETIIIII!!!!!!
Postat 11 October 2003 - 08:08 PM
propunere sa facem un "prize" aici in romania pt. rachetomodelisti si experimentatori.Sa-i zicem de exemplu
"Hot Challenge" pt. rachete care vor dobori anumite recorduri de inaltime mai modeste.Sa zicem 1000m,
2000m si 5000m.Premiile sa fie sa zicem
1000m=200€
2000m=500€
5000m=1000€
sau la alegere si dupa intelegere.Concursul ar avea loc intr-un cadru organizat si cu arbitrii.Masuratorile ar
fi facute de un altimetru calibrat pe care m-as angaja eu sa-l procur.Concursul ar fi la un sfirsit de saptamina
2-3 zile si vara ,ca probabilitatea ploii sa fie mai mica.Concursul ar debuta dimineta cu o sedinta,comunicare
cum vreti s-o luati cu un invitat de specialitate care ar raspunde la intrebari puse de participanti dupa care
ar urma proba practica adica concursul propriu zis.Participantul care va indeplini una din criteriile prize-ului
va primi un cec sau la alegere azotat de potasiu,praf de magneziu de aluminiu sau alte componente.
Concursul ar fi deschis atit pt grupuri cit si pt persoane singulare si fara limite sau clase.Pina la 1000 de m
as putea eu sponsoriza concursul mai sus va trebui sa caut sponzori interni si externi ceea ce va fi un pic
mai greu dar nu imposibil.
Ei ce ziceti va aratati "mushkii" la o asemenea incercare ca pe forum se vorbeste mult de aproape 2 ani
dar ceva concret n-a fost in afara de RR dar aia-i la aeromodelism(si era sa uit de cupa Bistritei) dar la
rachete?
Pot sa deschid o rubrica noua "Hot Challenge2004" ???
Postat 11 October 2003 - 09:45 PM
Guybrush, la 2 Sep 2003, 09:07, a spus:
:huh: nu cred, dar sunt sigur ca acum ca s-a terminat vara oamenii sunt mai ocupati si de aceea linistea care s-a instalat.
Si in plus, numara si tu cam cati rachetomodelisti "activi" au fost pe forum in ultimele luni si o sa iti dai seama ca oricum suntem foarte putini in comparatie cu aero sau auto; la ei pe topic nu se prea observa daca cineva lipseste din varii motive, pentru ca oricum sunt tot timpul incepatori care vin si cer sfaturi si idei, animand astfel tot timpul topicul. In schimb la noi tu ai fost cel mai "recent" incepator, daca nu ma insel, si ai intrat inca de acum cateva luni.
Da lasa ca tot e bine ca suntem si atatia. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
In ceea ce ma priveste anu asta am BAC-u, asa ca rachetomodelismul a cam cazut pe planul al doilea. Si parca si tu Radu dai Bacu nu?
Asa ca daca nu prea ma mai ocup de rachete nici nu prea mai am ce sa intreb.:D
Da lasa ca scap io de el, si incep iar sa lansez.
In legatura cu ideea ta Sky, intrebarea este daca sunt destui posibili competitori/participanti ca sa justifice munca necesar pregatirii unui asemenea "Challenge".
Nu ca as fi pesimist, dar nu as vrea ca unii oameni sa se chinuie aiurea sa faca rost de sponsori, sa organizeze, sa faca publicitate, etc. si dupa aia sa aiba surpriza sa nu vina nimeni.
Acum este la fel de adevarat ca trebuie sa existe un inceput pentru toate, ca daca fiecare s-ar lasa descurajat nu am mai face nimic
Dupa parerea mea intrebarea care se pune este daca organizatorul/organizatorii sunt pregatiti sa isi sacrifice multi nervi si timp liber ca sa organizeze asa ceva si in plus sa mai si astepte ca oamenii sa auda de concurs si sa se pregateasca pentru el.
In opinia mea cred ca ar dura cel putin doi ani pana cand un astfel de concurs ar ajunge sa aiba competitori adevarati.
In concluzie, tu, ca un ipotetic organizator, ai fi dispus sa iti sacrifici timp, bani si multi nervi pentru un asemenea concurs, intr-o tara ca a noastra in care pentru majoritatea oamenilor rachetomedelism inseamna "chestia aia de o face NASA!". Poti sa imi spui ca nu majoritatii, ci celor pasionati li se adreseaza concursul, dar avem noi destui "pasionati" ?
In plus, tu propui inaltimi de peste 1000 m. Pai hai sa ne gandim in momentul asta cati rachetomodelisti romani sunt dispusi sa investeasca in proiectarea si constructia unor rachete care sa atinga inaltimile astea? (sa recunoastem, la un astfel de concurs nu se participa pentru bani, ci pentru prestigiu, ca daca stam sa ne gandim cam cat te costa sa faci o asemena racheta, ajungi sa constati ca te costa mai mult decat premiul; dar asa se intampla tuturor adevaratilor pasionati :D )
Nu as vrea sa fiu gresit inteles.
Eu imi doresc din tot sufletul sa se realizeze o astfel de competitie, si sa aiba si succes. Numai ca din proprie experienta pot sa iti spun ca mai ales la noi, astfel de idei sunt de cele mai multe ori sortite esecului.
Eu am incercat pe pielea mea cu rachetele cu apa.
Dupa ce am castigat la mine in liceu un concurs de fizica cu proiectul meu cu racheta cu apa si mi-a mai aparut "chestia" si in ziar, am crezut ca o sa gasesc intr-un liceu de 500 de elevi macar unul pe care sa il intereseze......si, surpriza, NIMENI. Racheta mea cu apa sta bine mersi intr-un colt al laboratorului de fizica si se umple de praf.
Si ca sa inchei, in sfarsit :), orice ti-ar spune ceilalti, totul depinde de tine, daca esti dispus sa organizezi o asemenea chestie, constient fiind ca s-ar putea sa fie un mare FAS!, si nu din vina ta, ci din cauza ignorantei omenesti.
P.S- Noi nu suntem in stare sa ne organizam ca sa cumparam nici macar un sac de azotat, daramite sa mai facem si rachete care sa ajunga la 1000m
:)
PAREREA MEA!!
Postat 12 October 2003 - 12:30 AM
Eu am mai propus ideea de infiintare de nuclee de interes formate din grupuri de cite 3-4 cu o cotizatie
lunara centralizata din care sa se sprijine miscarea prin cumparare de materiale si publicatii straine insa nu
a avut ecoul scontat.Fiecare incearca pe cont propriu sa fabrice motoare de Space Shuttle ca sa fie primul
in romania care are un motor "tare" si pina la urma nu reuseste sa cumpere nici macar un oxidant banal
care se foloseste ca si ingrasamint.E adevarat ca viata in romania e foarte grea si fiecare banut e invirtit
de doua ori in mina pina i se da drumul dar sa zicem ca daca ar fi sa dai 100 sau 150 de mii de lei pe luna
pe o cotizatie daca nu i-ai da acolo ai face altceva cu ei si tot i-ai cheltui cumva pe bere pe tigari la discoteca.
Eventual ai putea sa iei un part time job de citeva ore pe saptamina la negru undeva daca chiar nu iesi cu
banii nici cum si tot ti-ai satisface placerea modelistica.Asta daca esti interesat cu adevarat.
Parerea mea!
Postat 12 October 2003 - 10:32 AM
Asta e lumea noastra si nu ai ce sa ii faci. :huh:
Postat 12 October 2003 - 11:10 AM
Numai in familia mea sunt mai multi ca pe acest site, ei nu intra aici din diferite motive. La suceava unde sunt majoritatea rudelor mele, e un rachetoclub foarte activ.
Cat despre propunerea lui Sky Spy, aceste premii vor fii initial luate de catre acei rachetomodelisti cu experientza
totusi cotele sunt alese interesant... La campionatul mondial din 98 de la suceava unde am fost arbitru, se atingeau inaltimi de ordinul a 800m, Dar se impuneau conditzi asupra motoarelor folosite si chiar a diametrului rachetomodelelor. (foloseau rachete in 2 trepte cu motoare de ~5Ns si aveau diametre de ~3-5cm)
Postat 13 October 2003 - 08:45 AM
Eu unul as-i spune ca pot face rost de materiale (aproape de orice) dar in cantitati reduse
primele rachete pe care le-am facu era prin '91 cu motoare cumparate ,dar acum ca nu se mai gasesc trebuie sa le construiesc desi recunosc ca nu am experienta iar pentru moment timpul este ceamai mare problema
Referitor la concurentzi nu cred ca asta ar fi o problema
sunt foarte multzi ca mine depilda care intra pe fie ce zi pe forum care doar citestesc dar nu se implica din diverse motive :timp,materiale,spatiu de lucru(nu totzi pot face asta acasa ) si de ce nu bani dar au cunostinte destul de bogate ,eu cred ca aceste persoane trebuie apropiate intr-un astfel de cerc,grup
nimic nu este imposibil atita vreme cit lasam lenea de o parte
#17 Guest_Poly_*
Postat 13 October 2003 - 12:35 PM
Din cate am inteles eu acest concurs ar fi bine facut vara. E bine ca ne gandim de pe acum la organizare. Sigur sunt foarte multe lucruri de facut. Care este oare legislatia din Romania in acest domeniu? Daca nu luam in considerare si acest aspect ne-am putea trezi catalogati drept teroristi.
Cred ca cel mai bine ar fi sa contactam pe cineva care a mai facut un astlfel de concurs.
Astept cu nerabdare stabilirea unei date si loc de intalnire.
Pana atunci insa eu continuu pregatirea(adica experimentele).
Salutari!
Postat 13 October 2003 - 02:21 PM
Cautati om si nu gasiti. Stiti de ce? Pentru ca voi cautati prea departe.
Eu va dau un exemplu. Marinaru este un om deosebut, calculat, cu capul pe umeri si un profesor foarte bun. Am putea sa-l rugam pe el sa ne fie invatator. Ce ziceti (macar cei care il cunosc)?
Eu am spus intr-un subiect de ce este bine sa fi inscris la un club.
Daca esti inscris la un club si practici rachetomodelism organizat nu te considera nimeni terorist si ai acoperire pentru substantele si materialele folosite.
Gaseste tu sponsori ca rachetomodelisti sunt destui numai sa dam de stire.
Eu unul deja m-am apucat de constructie pina va hotariti voi.
Postat 13 October 2003 - 07:11 PM
se acumuleaza experienta.Chiar daca o racheta va atinge 500m in loc de 1000 e bine ca la a doua intilnire
se va inalta la 700 la treia la 900 s.a.m.d.Ca si loc de organizare pt un asemenea concurs as propune
Cheile-Turzii daca ati auzit de el, e un loc pitoresc, rezervatie naturala situat la 10km de Turda unde am
locul de bastina cind vin acasa.Are cabana, casute de camping, loc de camping si piriu de facut baie :) :) :)
Postat 15 October 2003 - 03:21 PM
GIGI, cred ca am ceva cu tine si nu-mi dau seama daca am motiv sau nu. Iti raspund aproape la toate mesajele...
Am condus pe cineva la Otopeni si pâna sa ajung acasa persoana respectiva m-a sunat din Roma. Morala: daca vrei cu adevarat, poti... Chestia cu distanta e relativa.
Si mai e o chestie care zgârie neplacut urechea: concurs intr-o rezervatie naturala. Suna a incest...
PS. sa zicem ca a fost o gluma nesarata? Mi-a trecut. Merge oriunde...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 October 2003 - 03:26 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 15 October 2003 - 03:46 PM
GIGI, la 15 Oct 2003, 14:27, a spus:
Bre, dar voi nu va uitati la TV ?? N-ati vazut ca e un prieten in varful muntelui care va tine berea pregatita, la rece, in parau ??? :)
Postat 15 October 2003 - 06:50 PM
in fiecare sfirsit de saptamina cind e vreme buna iasa lumea la iarba verde mai zboara vreo 3-4 parapantisti
asa ca am avea si spectatorii asigurati.
Postat 15 October 2003 - 09:12 PM
Postat 17 October 2003 - 10:39 AM
Postat 17 October 2003 - 02:03 PM
Dupa ce consideram ca suntem suficienti stabilim o intilnire "fizica" sa ne cunoaste, sa ne distram si sa dam cu rachete fara concurs asa de probe.
Cand ne vedem stabilim cu exactitate data concursului si conditiile.
Ce parere aveti?