Modelism - RHC Forum: Ducted Fan pe o Infinity - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ducted Fan pe o Infinity Este posibil?

#1 Useril este offline   alexei14 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 03-August 05

Postat 03 January 2006 - 09:06 PM

Deci am aripa infinity (cu tot pe ea RTF) motor 400 cu reducat si as vrea sa-i pun 2 ducted fan-uri pe ea faza este ca am o telecomanda pe 6 ch ( dintre care 2 sunt comutatoare asa ca ar fi perfect daca as putea sa conectez ducted fan-urile la receptor) Intrebarea mea este daca se poate si daca ar putea sa mearga pt ar fi excelent (as putea merge numai cu ele in zbor sau daca am nevoie de forta max sa merg cu toate 3 motoarele si m-ar ajuta si in viraje).

Este posibil????

Aceasta postare a fost editata de alexei14: 03 January 2006 - 09:37 PM

Alexei.14
0

#2 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 03 January 2006 - 09:26 PM

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...=ST&f=13&t=5541
Luci
0

#3 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 03 January 2006 - 10:07 PM

nu prea cerd ca se merita sa pui DF pe aripa
din cate am citit pe aici au randament cam mic. si pana la urma cum vrei sa faci?? sa lasi si speed-u cu elice si DF?? ce vrei sa faci racer? totusi ai avea nevoie de un pack serios acolo(vreo 4000mAh LiPo) plus un controller tzapan. nu prea vad ce rost ar avea.
totusi daca ai tu pitici in freza incearca doar ca te usurezi serios de bani
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 03 January 2006 - 11:20 PM

D3xt3r_Jr., la 3 Jan 2006, 22:07, a spus:

nu prea cerd ca se merita sa pui DF pe aripa
din cate am citit pe aici au randament cam mic. si pana la urma cum vrei sa faci?? sa lasi si speed-u cu elice si DF?? ce vrei sa faci racer? totusi ai avea nevoie de un pack serios acolo(vreo 4000mAh LiPo) plus un controller tzapan. nu prea vad ce rost ar avea.
totusi daca ai tu pitici in freza incearca doar ca te usurezi serios de bani

Pitici in freza ai tu. Exista oameni care au pus pe zagi un motor de 7 cc . Eu personal pregatesc o delta noua (nu e departe de zagi) cu motor de 4.2 cc pentru ca cea cu 2.5 cc nu imi mai ajungea.
Nu ma pricep la turbine intubate dar daca vrei intradevar viteza merge sigur cu 2 speed 400 si aripa taiata la 1 m. Din nefericire pierzi din stabilitate dar castigi viteza. Bogdan Stancu a pus turbina intubata pe o delta si imi aduc aminte ca nu a fost multumit (posibil sa gresesc)

@alexei
Pe de alta parte alexei... nu poti sa zici ca ai gresit cand ai scris .. gresesti un cuvant , scapi o litera ....

Poti sa zbori un zagi cu 2 motoare cu o statie cu 3 canale cu mixer (vezi neon) . Ce ai vrut sa zici la sfarsit ??? "as putea merge numai cu ele in zbor sau daca am nevoie de forta max sa merg cu toate 3 motoarele si m-ar ajuta si in viraje". Nu cred ca e nevoie sa te ajute motoarele. Daca ai destula comanda pe eleroane cu zagi aproape ca intorci pe loc.
DT
0

#5 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 04 January 2006 - 09:40 AM

Am pus un Midifan pe o aripa, dar motorul era prea puturos (accepta numai 8 celule...), iar pentru a putea lansa cu o viteza la care elicea intubata sa aiba cat de cat randament, trebuia un ajutor pe camp. Ca sa mearga, trebuie si ca profilul aripii sa fie suficient de subtire, altfel pierzi din viteza; ori, la o aripa din polistiren, daca subtiezi excesiv profilul, scazi mult din rezistenta si trebuie sa zbori cu ea numai la viteze mari, adica posibil buba la aterizari.

Alexei14, daca nu conectezi motoarele la receptor, nu numai ca nu e perfect, dar e inutil sa mai faci ceva.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#6 Useril este offline   alexei14 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 03-August 05

Postat 04 January 2006 - 03:52 PM

intrebarea este daca are vreo influenta asupra aripii adica de decolat reusesc cu motorul ei dar sa o mentin cu Df in aer as putea (ma gandesc ca ar consuma mai putin decat motorul principal)
Alexei.14
0

#7 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 05 January 2006 - 11:30 AM

Daca pui 2x Speed 400 in nici un caz nu vor consuma mai putin decat un speed 400. Ori una, ori alta. Ce am facut eu a fost sa pun un brushless si un pac de 8 celule (Sanyo 2400mAh NiCd), totul cantarind la final vreo 1200g; daca tu crezi ca tie o sa-ti iasa, poate te inseli. In orice caz, nu te sfatuiesc sa lasi 3 motoare (1 asa cum e +2 DF), o sa ai nevoie de o gramada de curent sa le misti pe toate. Unde mai pui ca daca o sa departezi elicile intubate una de alta, o sa iti iasa niste viraje ciudate (daca vei reusi sa programezi statia ca pe directie sa pui si motoarele), sau in cel mai rau caz o sa-ti iasa o varza.
Nu uita ca o elice intubata are randament la viteze semnificativ mai mari decat o elice Gunther. Trage tu concluziile si nu te mai complica, am facut-o deja noi si iese prost.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu