informer, la 20 October 2015 - 09:02 PM, a spus:
Aha, am inteles.
Totusi nu pot sa nu intreb: care este avantajul folosirii unui microcontroler la 16MHz vs. un PC de "2lei" care totusi are niste sute de MHz, este multitasking etc.?
Sunt absolut de acord ca si Arduino poate invarti niste motoare un numar de pasi dupa un gCode insa n-ai o informatie clara despre "extremele" de deplasare pe axe pt. o prelucrare, traiectorii, pozitii curente si 1001 de alte treburi pe care le vezi in interfata lu` Mach3, de exemplu.
A nu se intelege gresit, chiar lucrez mult cu microcontrolere, doar ca aici parca-mi da cu virgula. :)
Oricum, spor la treaba.
Da , Arduino este limitat la anumite "multitask-uri" , dar GRBL controler ca si soft este conceput tocmai pentru a controla o masina cnc.
Ca sa il aduci spre PC poti folosi un Raspberry Pi si un shield Alamode , etc combinate cu un Arduino.
Da GRBL are o informatie clara asupra "extremelor" sau deplasarilor pe axe.
Driverelele mentionate in acest topic , duc maxim 2,5A si merg perfect pentru o masina mica comandate prin GRBL de Arduino.
Acum GRBL nu trebuie neaparat folosit pe Arduino , sunt placi care suporta acest soft si "conduc" drivere profesionale 4-8A.
Este mai buggy pentru ca este la inceput dar este opensource si cum le place multora...free.
Iar despre cele 1001 lucruri pe care le face Mach3 , multi pe care ii cunosc eu folosesc doar 4-5 butoane din screen :))
Aceasta postare a fost editata de blackwind: 21 October 2015 - 12:57 PM