Modelism - RHC Forum: Vibratii si iar vibratii - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Vibratii si iar vibratii ADXL345

#1 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 27 July 2015 - 06:02 PM

Imagine atasata: vibra.jpg

ignorand putin imperfectiunea partii mecanice, si studiind doar situatia in sine, sa spunem ca senzorul ADXL345 poate capta in plan X/Y vibratia discului, care voit ar fi dezechilibrat. Avem un senzor de pozitie pe care-l putem citi, si afla totodata pozitia 0º a discului, masura RPM..care sa presupunem a fi 50HZ.

In vederea aflarii pozitiei greutatii noastre (sa spunem ca ar fi la 98º), cand ar trebuii facute citirile cu ADXL pentru cea mai simpla si utila procedura ?

• la fiecare 0º
  • 49/secunda incepand cu primul triger al senzorului de pozitie
  • calculat la fiecare 0º .. 90º .. 180º .. 270º
  • calculat la 0º si 90º (axa X, axa Y)
  • alta

si inca ceva.. nu am gasit informatii privind intarzierea unei citiri (latenta) a lui ADXL..

nota: deocamdata nu conteaza in ce transform semnalele RAW. nu pot sa ma lamuresc cu acest aspect, inca..dar probabil acceleratia va fi.

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 27 July 2015 - 06:05 PM

TEL: 0786.607.466
0

#2 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 July 2015 - 07:12 PM

http://www.rcgroups....155&postcount=1
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#3 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2015 - 09:09 PM

Vezi postareaElicopter, la 27 July 2015 - 07:12 PM, a spus:

stiu de postul acela, dar in incercarea mea de cateva ori m-am invartit in cert, fara sa obtin un soft sau ceva, din care sa-mi dau seama. daca ai gasit tu link la soft...si nu hex..ti-as multumii. cu toate ca nici hex nu am gasit.
0

#4 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 July 2015 - 10:45 PM

Pai ca sa primesti soft trebuie sa faci un tester cum sunt acelea de acolo , si sa ii ceri la cyborg sa iti dea parola la soft .
Din ce am vazut pe topic , el a facut exact acelasi lucru , si se dau indicative bune despre functionalitate .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#5 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2015 - 12:36 AM

cyborg nu vrea sa dea parola. spune ca in viitorul apropiat o sa ceara bani. si deocamdata..asteapta sa "lanseze" o versiune stabila.
ma rog. e dreptul lui. si oricum eu vreau ceva putin diferit, si doar codul sursa ar fi fost ceva evident.

sa revin la topic. daca are cineva o idee..despre ceea ce-am zis..
eu tind spre varianta cu citirea la 0º si 90º, dar as mai fi vrut o parere ...doua..
0

#6 Useril este offline   Mi hai 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 28 July 2015 - 11:58 AM

Vezi postareamellbo, la 28 July 2015 - 12:36 AM, a spus:

cyborg nu vrea sa dea parola. spune ca in viitorul apropiat o sa ceara bani. si deocamdata..asteapta sa "lanseze" o versiune stabila.
ma rog. e dreptul lui. si oricum eu vreau ceva putin diferit, si doar codul sursa ar fi fost ceva evident.

sa revin la topic. daca are cineva o idee..despre ceea ce-am zis..
eu tind spre varianta cu citirea la 0º si 90º, dar as mai fi vrut o parere ...doua..

Salutare la toata lumea !
Eu am facut un sistem cu un accelerometru pe 2 axe (din care citesc doar una)si un cititor de linie , cum de altfel este si cel postat de tine .
Ambele semnale le citesc pe un osciloscop cu 2 spoturi si misc (rotesc)piesa dezechilibrata pana cand semnalele de la cei 2 senzori se suprapun. Atunci stiu ca dezechilibrul este in dreptul liniei. Este adevarat , nu stiu ce valoare are dezechilibrul dar cred ca se poate face o calibrare a sistemului. Voi reveni cu amanunte .
0

#7 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2015 - 02:12 AM

ce spui tu aici este legea lui Nyquist-Shannon, care sta si la baza raspunsului meu; e corect ceea ce faci, doar ca eu vreau sa-mi fac ceva standalone, cu afisor.

practic nu se va citii in functie de pozitie, ci se face un esantion de citiri, dublu sau triplu fata de Hz. calcule..etc..o sa revin si eu cand o sa stiu mai multe.

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 29 July 2015 - 02:14 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu