material antimagnetic
Postat 19 November 2005 - 01:04 PM
dak are cineva idee de asa ceva il rog sa ma ajute
Postat 19 November 2005 - 02:22 PM
Daca magnetul e in forma de potcoava se pune o bara de metal cu permeabilitate ridicata (fierul ordinar e f bun, daca ai pemaloy e cel mai bun, dar nu-i musai)intre capete. Daca magnetul e sub forma de disc, bara etc se pune o potcoava de metal intre polii sud si nord dar sa ai mare grija ca magnetul sa intre la fix in ea (mai bine o faci in functie de magnet).
daca nu poti lucra asupra sursei campului magnetic trebuie sa iti inchizi echipamentul intr-o cutie de fier destul de groasa (cativa mm buni).
Acum trebuie sa ai mare grija.. ai interferente magnetice sau electromagnetice-pt cele din urma o folie de staniol e suficienta.
Spor la treaba.
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 19 November 2005 - 02:25 PM
Postat 20 November 2005 - 10:43 AM
otonel, la 19 Nov 2005, 13:04, a spus:
dak are cineva idee de asa ceva il rog sa ma ajute
@Otonel, defineste problema mai bine...! :D
In prima parte a cererii soliciti un material sa nu permita trecerea undelor magnetice prin el si dup-aia, un material care pus peste un magnet puternic sa nu permita acestuia sa interfereze cu alte dispozitive aflate pe cealalta parte
Sa inteleg ca e vorba de fapt, de ceva care e deranjat si de camp electromagentic si de camp magnetic de la magneti permanenti...?
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 20 November 2005 - 10:45 AM
Macar ce inseamna "magnet puternic". Adica e si foarte mare sau e mic dar foarte puternic (vorbesc de gabaritul lui)? E posibila o ecranare in locul in care este montat? Poti modifica pozitia acelor componente cu care vrei sa nu interfereze sau pozitia magnetului? Asta-i intrebare de 2 lei, ca daca puteai o faceai. Dar intreb ca sa fie...
De regula magnetul creeaza un camp magnetic constant si daca nu ai alte piese metalice in miscare pe acolo, influenta lui asupra altor piese este constanta si o poti lua in calcul inca din proiectare. Parca am curajul sa spun ca pana si un dispozitiv electronic poate functiona bine in camp magnetic constant (ca intensitate, directie...) daca e reglat in/sau pentru acele conditii.
Tu stii cel mai bine ce probleme ai... De regula daca ai idee de configuratia campului magnetic prin aer in zona de interes poti sa faci asa cum spune toata lumea, un circuit magnetic prin care sa conduci acele linii de camp dupa dorinta. Partea rea e ca un magnet e pus undeva tocmai pentru acel camp magnetic exterior si nu stiu daca solutia cu "anularea" e cea mai fericita. Adica iti scoate magnetul din uz si decat asa mai bine renunti la magnet.
Eu zic ca solutii: izolezi magnetul si ce-i legat de el cu un ecran metalic adica prinzi in interior si ce actioneaza el,
sau izolezi restul dispozitivelor daca e mai simplu, tot cu ecran metalic.
Recitind mesajul tau am observat ca de fapt intrebi de material nu de cum se face. Cred ca o sa ai acces doar la tabla din OL37, ca se si prelucreaza usor. Parerea mea. Dar daca stiam mai concret ce vrei sa faci nu vorbeam prostii pana acum :D
Spor la treaba!
PS. A aparut si mesajul lu' domnu_doctor, cam pe aceeasi idee, sa revii cu amanunte!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 20 November 2005 - 10:47 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 20 November 2005 - 11:50 AM
postez aici niste poze cu piesele in cauza.
Imagini atasate
Postat 20 November 2005 - 01:41 PM
este vorba de niste difuzoare cu magneti mari si am amplasat langa ele filtrul si alte piese si am vrut ca ele sa fie protejate de alte interferente
Aceasta postare a fost editata de otonel: 20 November 2005 - 01:41 PM
Postat 20 November 2005 - 05:16 PM
Citeste si trimiterea lui MIG - 29, nu de alta dar este excelenta!
Citeaza