Salutare,
Ajut un coleg de forum sa puna un quad pe picioare...controler apm 2.5 de la HK. La decolare, motoarele de pe dreapta nu-mi compenseaza si se ridica doar din stanga. Compensand din telecomanda in fata , se inclina in fata, in spate se inclina in spate, daca ii dau stanga nu face nimic se ridica la fel doar din stanga. Am facut toate calibrarile posibile... motoarele sunt fiecare la locul lui, rotatia buna, elicile corespunzatoare, calibrat accelerometrul, gyroscopul, calibrarea busolei in campul magnetic al motoarelor, statia calibrata, asigurat ca nu bate soarele pe baro, totul facut ca la carte, tutorialele de pe youtube vizionate, facut la fel. Nu inteleg de ce se comporta asa...dati-mi va rog o idee.
Multumesc mult,
Pagina 1 din 1
Ajutor setup APM
Postat 19 May 2015 - 08:33 AM
12CM Records
Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
Postat 19 May 2015 - 08:45 AM
Salut, ar fi bine sa pui si ceva poze cu quadul, sa vedem cum arata.
Motoarele de pe dreapta nu se invart deloc ?
E bine sa faci probe si sa zbori la inceput in Stabilize mode, sa nu fii cumva in Acro.
Daca tii in mana quadul orizontal si dai din statie stanga-dreapta pe Roll, nici asa nu se invart motoarele de pe dreapta ?
Oricat de tare turezi motoarele, cele de pe dreapta nu se invart ?
Ai incercat sa cuplezi incrucisat mufele de la ESC uri, sa vezi daca ESC urile dreapta functioneaza sau nu ?
Motoarele de pe dreapta nu se invart deloc ?
E bine sa faci probe si sa zbori la inceput in Stabilize mode, sa nu fii cumva in Acro.
Daca tii in mana quadul orizontal si dai din statie stanga-dreapta pe Roll, nici asa nu se invart motoarele de pe dreapta ?
Oricat de tare turezi motoarele, cele de pe dreapta nu se invart ?
Ai incercat sa cuplezi incrucisat mufele de la ESC uri, sa vezi daca ESC urile dreapta functioneaza sau nu ?
Postat 19 May 2015 - 09:03 AM
Salut,
Totul functioneaza ok... am testat motoarele si se invart, nu au probleme de frecare, jocuri sau alte probleme mecanice, toate se invart la liber la fel. Nu sunt diferente intre motoare cand accelerez (cel putin nu vizibile la ochi - deci turatie au toate), am incercat sa-l ridic doar in stabilize mode. in loiter mode nu vroia sa se armeze.
Daca il armez, accelerez dar nu suficient cat sa se ridice si misc stickurile se simt diferente de turatii, deci de compensat compenseaza, dar nu inteleg de ce pe dreapta nu prea.
Quad-ul este un HK HAL (Heavy Aerial Lift) full aluminiu, un pic cam greu dar are vana. O sa atasez si cateva poze de pe mobil.
Totul functioneaza ok... am testat motoarele si se invart, nu au probleme de frecare, jocuri sau alte probleme mecanice, toate se invart la liber la fel. Nu sunt diferente intre motoare cand accelerez (cel putin nu vizibile la ochi - deci turatie au toate), am incercat sa-l ridic doar in stabilize mode. in loiter mode nu vroia sa se armeze.
Daca il armez, accelerez dar nu suficient cat sa se ridice si misc stickurile se simt diferente de turatii, deci de compensat compenseaza, dar nu inteleg de ce pe dreapta nu prea.
Quad-ul este un HK HAL (Heavy Aerial Lift) full aluminiu, un pic cam greu dar are vana. O sa atasez si cateva poze de pe mobil.
12CM Records
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Pro
Postat 19 May 2015 - 09:09 AM
Atunci, desi ai spus ca ai facut calibrarea la Aceelerometre, asta e singura posibila problema care imi vine in cap...APM ul crede ca nu este Level atunci cand quadul e orizontal si de acolo apare turatia diferita la tentative de decolare...... Eu as reface calibrarea accelerometrelor.
Postat 19 May 2015 - 02:34 PM
Si dupa calibrare cu el conectat la pc sa vezi daca orizontul artificial se comporta cum trebuie . Ai grija cu alimentarea , sa NU fie alimentat din power module (daca ai asa ceva - alimentatorul ala special cu ampermetru ) cand esti cu el conectat la pc ca se arde . Lasa-l alimentat doar din usb .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
Postat 20 May 2015 - 08:02 AM
Este calibrat perfect... cu el legat la calculator imi arata bine orizontul, daca-l inclin se inclina si acolo, daca-l rotesc se roteste.. deci si busola este ok... imi arata si pozitia exacta pe harta, imi indica fata quad-ului... e calibra perfect si totusi... acelasi comportament.
Apropo... a fost conectat si la pc si la bacterie in acelasi timp... cand i-am facut test-ul de motoare si calibrarea busolei in campul magnetic al motoarelor si nu s-a ars.. e ok ?
Apropo... a fost conectat si la pc si la bacterie in acelasi timp... cand i-am facut test-ul de motoare si calibrarea busolei in campul magnetic al motoarelor si nu s-a ars.. e ok ?
12CM Records
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Pro
Postat 20 May 2015 - 08:29 AM
Eu am legat de mai multe ori la PC cu acumulatorul cuplat si nu a patit nimic.
Incearca sa cuplezi mufele de la ESC urile de pe stanga pe dreapta sa vezi daca se schimba ceva, daca face la fel, adica se vor tura doar cele de pe dreapta acum, s-ar putea sa fie arse iesirile de pe partea dreapta...
PS Sper sa nu fii umblat la parametrii PWM ai motoarelor din Mission Planner si sa apara de acolo dezechilibrul, daca da, ar putea ajuta un RESET si apoi refacute calibrarile...
Incearca sa cuplezi mufele de la ESC urile de pe stanga pe dreapta sa vezi daca se schimba ceva, daca face la fel, adica se vor tura doar cele de pe dreapta acum, s-ar putea sa fie arse iesirile de pe partea dreapta...
PS Sper sa nu fii umblat la parametrii PWM ai motoarelor din Mission Planner si sa apara de acolo dezechilibrul, daca da, ar putea ajuta un RESET si apoi refacute calibrarile...
Postat 20 May 2015 - 03:38 PM
Chestia cu arsul e valabila doar pt curent tras via "power module" - nu e nici o problema daca ai power din esc-uri . Si eu l-am avut asa ca sa testez motoarele . Avand in vedere ca e mic ai putea sa-l testezi tinandu-l in mana - il apleci in diverse pozitii si vezi care sunt reactiile placii . Preferabil fara elice daca te simti vizat de Murphy
Postat 22 May 2015 - 08:42 AM
Am testat fiecare esc in parte direct din receptor... sunt ok.. toate se comporta la fel. Am recalibrat-o si se comporta la fel. Spuneti-mi motoarele.. eu le-am facut dupa tutoriale de pe youtube...
1. dreapta fata -CCW
2. stanga spate - CCW
3. stanga fata - CW
4. dreapta spate - CW
eu am setat configuratie X4 - posibil sa vrea +4 ?
o sa pun naza-ul meu pe configuratia asta sa vad daca este ok... dar 100% va zbura...
1. dreapta fata -CCW
2. stanga spate - CCW
3. stanga fata - CW
4. dreapta spate - CW
eu am setat configuratie X4 - posibil sa vrea +4 ?
o sa pun naza-ul meu pe configuratia asta sa vad daca este ok... dar 100% va zbura...
12CM Records
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Pro
Postat 22 May 2015 - 09:25 AM
Elicele sunt bine puse
http://assets.flitet...59094684721.jpg
Ai grija si la ordinea motoarelor . Lasa-l in X . De fapt chiar verifica sa fie in x inca o data .
http://assets.flitet...59094684721.jpg
Ai grija si la ordinea motoarelor . Lasa-l in X . De fapt chiar verifica sa fie in x inca o data .
Arata acest topic
Pagina 1 din 1