emp electro magnetic puls
Postat 18 June 2006 - 07:32 PM
Instalatiile de tip EMP de buzunar sau la purtator sunt pura fantezie. Ca sa stresezi un calculator ai nevoie de un klistron de 100 kW impuls. Utilizand banalul magnetron din cuptorul de microunde o sa ia cativa purici pe ecran si eventual cateva resetari fara importanta. EMP-urile cu eclator sunt jucarii pentru copii (dar vandute pe Internet pe bani buni). Majoritatea interferentelor electrice mentionate de loll in cazul folosirii unui tesla coil sunt transmise prin reteaua de alimentare si nu prin microunde.
Cat despre afectarea calculatorului de bord la o masina asta e doar o poveste frumoasa. Priviti filmuletul urmator:
http://www.topgear.com/content/timetoburn/...ections/videos/
..selectati "Stunt: Richard is struck by lightning"
Dupa o descarcare electrica de cateva milioane de volti masina functioneaza fara probleme. Qvot erat demonstrandum.
Incearca mai bine sa contruiesti ceva util. Modelismul ar fi o idee......
Postat 18 June 2006 - 07:49 PM
Postat 18 June 2006 - 08:13 PM
vertigo, la 18 Jun 2006, 19:49, a spus:
da tu ai auzit ca la 99% din masini masa e facuta prin caroserie? ei ce fain e sa iti intre prin masa cateva milioane de V si tot atatia A
Postat 18 June 2006 - 10:40 PM
DA STITI CE EFICIENT E UN EMP?
ITI CUMPERI CEVA ELECTRONIC NU ITI PLACE IIDAI UN SOC MOARE IL DUCI INAPOI CA II IN GARANTIE NIMENI NU POATE ZICE NIMIC CA NU E DESFACUT NU AI UMBLAT LA EL
STRANGI INCA CEVA BANI SI ZICI CA SA ITI DEA ALTCEVA IN LOCUL LUI SI MAI DAI DIFERENTA !!!!!
Postat 19 June 2006 - 11:17 AM
loll, la 18 Jun 2006, 22:40, a spus:
DA STITI CE EFICIENT E UN EMP?
ITI CUMPERI CEVA ELECTRONIC NU ITI PLACE IIDAI UN SOC MOARE IL DUCI INAPOI CA II IN GARANTIE NIMENI NU POATE ZICE NIMIC CA NU E DESFACUT NU AI UMBLAT LA EL
STRANGI INCA CEVA BANI SI ZICI CA SA ITI DEA ALTCEVA IN LOCUL LUI SI MAI DAI DIFERENTA !!!!!
un emp arde circuitele electronice printr-o supra sarcina. ei aia cu garantia sapa in el in draci si cand le gaseste busite pe toate zice "imi bag picioru in tine ori l-ai alimentat la tensiune prea mare ori ai avut socuri pe retea... da-i in judecata pe aia de la Conel" si te poti 3.14 3.14 pe ea garantie.
PS vezi ca in stanga tastaturii intre butoanele "Shift" si "Tab" ai un buton pe care scrie "Caps Lock" incearca sa il apesi ca nu suntem orbi si vedem ce scrii chiar daca e cu litere mici
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 19 June 2006 - 12:49 PM
Postat 19 June 2006 - 11:29 AM
Eu am urmarit si celalalt thread cu tesla coil si deja imi formez o parere . . . "de ma enerveaza cineva sau se da mare cu masina lui sa ii dau un shoc si sa-l vad cu ce se mai da mare!!:_)" - no comment my friend
Dar sa stii ca noi nu te putem ajuta prea mult ... "u must seek profesional help" daca ma intelegi ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_.gif
Postat 20 June 2006 - 12:22 AM
si emp vroia sa fie un proiect "hobby" nu vroiam eu sa fac cinestie ce!!! ms de sfaturi
cel mai sigur emp e bomba atomica , dupa aia realizabil ar fi cu magnetron de microunde dar foarte preiculos si deja si il afecteaza si pe om !! nu ms eu nu as sta langa unu deala!!!
Aceasta postare a fost editata de loll: 20 June 2006 - 12:25 AM