Modelism - RHC Forum: emp - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

emp electro magnetic puls

#1 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 10-April 06

Postat 16 June 2006 - 05:56 PM

:D care ma poate ajuta cu o schema si niste informatii pt un emp mic ... de buzunar (plasa) care sa fie destul de tare sa sara un computer de bord si toate electronicele
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 16 June 2006 - 07:00 PM

te-ai uitat cam la prea multe filme
PS stii ca daca faci asa ceva poti fi considerat terorist? si sa o patesti rau de tot?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 June 2006 - 07:15 PM

:D) ma fi atent eu mi-am facut tesla coil ... este subiect deschis daca vrei exemple ... ala emite la emp cat china cand ii dau drumu calculatorul se restarteaza, se blocheaza.... si aparatul de masura ia razna !!! deci vrei sa zici ca si ala e ilegal?
0

#4 Useril este offline   vertigo 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 05-February 05

Postat 18 June 2006 - 07:16 PM

Si pe mine m-ar interesa asa ceva. Sunt dispus sa aloc bani si timp pt. un asemenea proiect. Mentionez din start ca cunostintele tehnice sunt de incepator.
0

#5 Useril este offline   vertigo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 June 2006 - 07:20 PM

Aici o schema pt. un emp generator din cate am inteles eu o versiune imbunatatita care foloseste ceva cu gap. Cica e si mai eficient.
0

#6 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 18 June 2006 - 07:28 PM

vertigo, la 18 Jun 2006, 19:20, a spus:

Aici o schema pt. un emp generator din cate am inteles eu o versiune imbunatatita care foloseste ceva cu gap. Cica e si mai eficient.

si schema? a papat-o baubau-u
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#7 Useril este offline   teslina 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 18 June 2006 - 07:32 PM

Vertigo, tine-ti banii.
Instalatiile de tip EMP de buzunar sau la purtator sunt pura fantezie. Ca sa stresezi un calculator ai nevoie de un klistron de 100 kW impuls. Utilizand banalul magnetron din cuptorul de microunde o sa ia cativa purici pe ecran si eventual cateva resetari fara importanta. EMP-urile cu eclator sunt jucarii pentru copii (dar vandute pe Internet pe bani buni). Majoritatea interferentelor electrice mentionate de loll in cazul folosirii unui tesla coil sunt transmise prin reteaua de alimentare si nu prin microunde.

Cat despre afectarea calculatorului de bord la o masina asta e doar o poveste frumoasa. Priviti filmuletul urmator:

http://www.topgear.com/content/timetoburn/...ections/videos/

..selectati "Stunt: Richard is struck by lightning"

Dupa o descarcare electrica de cateva milioane de volti masina functioneaza fara probleme. Qvot erat demonstrandum.

Incearca mai bine sa contruiesti ceva util. Modelismul ar fi o idee......
0

#8 Useril este offline   vertigo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 June 2006 - 07:49 PM

Legat de fulger. Cel mai sigur loc e intr-o masina. Ai auzit de efectul Faraday. Cam asta se intampla cu masina e o cusca de fier si orice "arunci" spre ea sub forma de curent electric trece prin peretii custii si nu prin ce este in cusca. Deci chestia spusa de tine nu tine. Cat despre piesele necesare pt. emp genarator nu neg sunt relativ scumpe sau nu exista know how pt fabricarea lor. Dar niste experimente nu strica
0

#9 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 18 June 2006 - 08:13 PM

vertigo, la 18 Jun 2006, 19:49, a spus:

Legat de fulger. Cel mai sigur loc e intr-o masina. Ai auzit de efectul Faraday.

da tu ai auzit ca la 99% din masini masa e facuta prin caroserie? ei ce fain e sa iti intre prin masa cateva milioane de V si tot atatia A
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#10 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 June 2006 - 08:25 PM

bine mai dar macar sa realizez un emp care sa faca ceva si dupa aia gasers eu solutie si la aia
0

#11 Useril este offline   Dot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 14-January 03

Postat 18 June 2006 - 09:21 PM

pe vremuri aveam o nucleara mica' - emp-u garantat.... :rolleyes:

sa ma uit prin garaj daca o mai am....
0

#12 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 June 2006 - 10:40 PM

LOL

DA STITI CE EFICIENT E UN EMP?

ITI CUMPERI CEVA ELECTRONIC NU ITI PLACE IIDAI UN SOC MOARE IL DUCI INAPOI CA II IN GARANTIE NIMENI NU POATE ZICE NIMIC CA NU E DESFACUT NU AI UMBLAT LA EL
STRANGI INCA CEVA BANI SI ZICI CA SA ITI DEA ALTCEVA IN LOCUL LUI SI MAI DAI DIFERENTA !!!!!
0

#13 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 19 June 2006 - 11:17 AM

loll, la 18 Jun 2006, 22:40, a spus:

LOL

DA STITI CE EFICIENT E UN EMP?

ITI CUMPERI CEVA ELECTRONIC NU ITI PLACE IIDAI UN SOC MOARE IL DUCI INAPOI CA II IN GARANTIE NIMENI NU POATE ZICE NIMIC CA NU E DESFACUT NU AI UMBLAT LA EL
STRANGI INCA CEVA BANI SI ZICI CA SA ITI DEA ALTCEVA IN LOCUL LUI SI MAI DAI DIFERENTA !!!!!

un emp arde circuitele electronice printr-o supra sarcina. ei aia cu garantia sapa in el in draci si cand le gaseste busite pe toate zice "imi bag picioru in tine ori l-ai alimentat la tensiune prea mare ori ai avut socuri pe retea... da-i in judecata pe aia de la Conel" si te poti 3.14 3.14 pe ea garantie.
PS vezi ca in stanga tastaturii intre butoanele "Shift" si "Tab" ai un buton pe care scrie "Caps Lock" incearca sa il apesi ca nu suntem orbi si vedem ce scrii chiar daca e cu litere mici

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 19 June 2006 - 12:49 PM

Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#14 Useril este offline   wingless 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 14-November 04

Postat 19 June 2006 - 11:29 AM

omule nu-l induce-n eroare ca si asa ... deci ca sa nu ai scuza domnule loll pe partea stanga e butonul cu pricina

Eu am urmarit si celalalt thread cu tesla coil si deja imi formez o parere . . . "de ma enerveaza cineva sau se da mare cu masina lui sa ii dau un shoc si sa-l vad cu ce se mai da mare!!:_)" - no comment my friend
Dar sa stii ca noi nu te putem ajuta prea mult ... "u must seek profesional help" daca ma intelegi ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_.gif
Yes there are two paths you can go by/But in the long run/There's still time to change the road you're on...
0

#15 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 June 2006 - 10:20 PM

cu asa ceva bine realizat eu zic ca ai putea sa faci multe lucruri,in special rele cum ar fi sa arzi niste camere video sisteme de supraveghere ,alarme,numai nu stiu unde poti gasi o schema sa fie usor de construit si sa aiba performante acceptabile
0

#16 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 June 2006 - 12:22 AM

bine no "AM INTELES CU CAPS LOCK" .... ma de te pui sa distrugi asa ceva te prinde te ia la 11m si te considera hot sau terorist :lol: si totus nu cred ca ii lipseste la careva!!
si emp vroia sa fie un proiect "hobby" nu vroiam eu sa fac cinestie ce!!! ms de sfaturi

cel mai sigur emp e bomba atomica , dupa aia realizabil ar fi cu magnetron de microunde dar foarte preiculos si deja si il afecteaza si pe om !! nu ms eu nu as sta langa unu deala!!!

Aceasta postare a fost editata de loll: 20 June 2006 - 12:25 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu