Ma intereseaza niste module de emisie receptie, cit mai simple, si care sa lucreze in benzile legale pentru RC
Am urmarit diverse discutii pe acest forum, am aflat de module RX TX pe 433 MHz, dar nu stiu daca sunt legale si ce acoperire au aceste module
1. Se gasesc module in benzile 27, 35 sau 40? Fara codificare, fara computer, la emisie doar plus, minus, antena si data-in, iar la receptie plus, minus, antena si data-out, iar de codificare sa ma ocup eu?
2. Sunt aceste module acceptate? Adica sa fie pe ele ceva certificare/stampila sau ce stiu eu ce trebuie, sa nu ma ia nimeni la intrebari ca de ce il bruiez sau ca nu sunt in regula
Merci
Pagina 1 din 1
Module emisie receptie ... unde se pot gasi ?
Postat 07 November 2005 - 03:54 PM
Modulele 433 MHz sunt legale (dupa cat stiu eu) si poti gasi pe la Vitacom, Comet electronic, Conex electronic.
Adresele WWW le gasesti pe google.
Cu statii manufacturate in 27, 35 si 40 MHz poti supara alti modelisti ca risti sa-i bruiezi.
cezar
Adresele WWW le gasesti pe google.
Cu statii manufacturate in 27, 35 si 40 MHz poti supara alti modelisti ca risti sa-i bruiezi.
cezar
Postat 08 November 2005 - 08:14 AM
Pai asta e ideea, nu vreau sa supar pe nimeni
Vreau modul de emisie in benzile alocate pentru RC, in care sa nu intru, decit cu semnal. Modulul sa se ocupe de emisie, modulatie FM, eu sa ma ocup de codificarea semnalului, adica sa preiau semnalul de la manete si sa il transform in trenuri de impulsuri. Nu este ok asa?
Vreau modul de emisie in benzile alocate pentru RC, in care sa nu intru, decit cu semnal. Modulul sa se ocupe de emisie, modulatie FM, eu sa ma ocup de codificarea semnalului, adica sa preiau semnalul de la manete si sa il transform in trenuri de impulsuri. Nu este ok asa?
#4 Guest_esox_*
Postat 08 November 2005 - 08:51 AM
Nu stiu daca gasesti module in benzile RC. In schimb poti cumpara statie sh de 2-3 canale, relativ ieftin, provenita de la un kit complet de care s-a plictisit cineva si sa folosesti modulul RF de la ea. Eventual spune exact ce vrei sa faci si poate vine cineva cu solutia concreta.
Aceasta postare a fost editata de esox: 08 November 2005 - 01:09 PM
Postat 08 November 2005 - 11:28 AM
Module de emisie in benzile 27, 35, 40, 72, 75 MHz gasesti fara probleme pe multe siteuri de modelism care vind emitatoare echipate cu aceste module. Un exemplu e statia Hitec Eclipse 7 vinduta de RHC care poate fi echipata atit cu modul de rf pe frecventa fixa, cu cuart de emisie adecvat, cit si cu modul de rf cu sinteza de frecventa. Vorbeste cu cineva de la magazin sa lamuriti daca poate aduce si modul separat ca la oferta nu l-am vazut. Mai sint statii Futaba, Graupner care (modelele mai complexe si deci si mai scumpe) au module de radiofrecventa amovibile si pentru care gasesti o oferta variata de aceste module, pe net.
Pentru receptie, nu am vazut in ultimii 10 ani DOAR modulul de receptie. De fapt o singura data am vazut unul acum multi ani in fostul magazin de modelism din incinta Muzeului Militar, dar care era in 72MHz.
Solutia e sa-ti alegi un receptor si sa faci cu el ce poftesti: sa-i elimini partea de decodare, s-o modifici, sa-i adaugi ce vrei tu.
Nu stiu care e scopul acestui demers al tau, dar daca e doar economia de bani in a te dota cu o statie emisie-receptie ptr modelism, sfatul meu e sa renunti si sa-ti iei ceva de-a gata (oferta e foarte variata, pentru toate buzunarele). Mare economie nu o sa faci ci dinpotriva, poti cheltui mai mult sau fara rezultat.
Daca altul e scopul (sper unul bun :) ) atunci, bafta!
Pentru receptie, nu am vazut in ultimii 10 ani DOAR modulul de receptie. De fapt o singura data am vazut unul acum multi ani in fostul magazin de modelism din incinta Muzeului Militar, dar care era in 72MHz.
Solutia e sa-ti alegi un receptor si sa faci cu el ce poftesti: sa-i elimini partea de decodare, s-o modifici, sa-i adaugi ce vrei tu.
Nu stiu care e scopul acestui demers al tau, dar daca e doar economia de bani in a te dota cu o statie emisie-receptie ptr modelism, sfatul meu e sa renunti si sa-ti iei ceva de-a gata (oferta e foarte variata, pentru toate buzunarele). Mare economie nu o sa faci ci dinpotriva, poti cheltui mai mult sau fara rezultat.
Daca altul e scopul (sper unul bun :) ) atunci, bafta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1