Modelism - RHC Forum: aeromodel la apa :( - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

aeromodel la apa :( ajutor!

#1 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 27-December 05

Postat 18 March 2008 - 06:51 PM

tocmai am reusit sa pun arcusul intr-un copac..si ca sa fie completa treaba,copacul era inclinat deasupra unui mic rau....intru-cat a fost imposibil sa ma urc in copac...dupa multe incercari am deblocat aeromodelul,caruia i se desfacuse si o aripa....si a picat in rau... l-a scos rapid un domn in cizme de cauciuc...insa tot a luat apa...momentan am pus la uscat cam totul in afara de servouri....nu pareau f ude...ce sa fac? obligatoriu trebuiesc demontate,verificate,uscate si unse? sau cum sa fac?
0

#2 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 18 March 2008 - 06:58 PM

Pai cat mai urgent pe calorifer vreo cateva ore si bine intales cum ti-o fi norocul ...pe urma !
Daca nu ai avut multi "electroni " prin circuit in momentul incidentului s-ar putea sa te descurci doar cu uscatul componentelor .
Din exp. proprie acum : daca ai timp si chef verifica totul de la zero inclusiv servo- urile daca le desfaci va trebui sa verifici potentiometrul de pozitie ...el este cel care iti va da bataie de cap dupa uscare .
Spor la treaba si SUCCES !
Stima
0

#3 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 18 March 2008 - 06:59 PM

verifica receptoru, adica desfa carcasa si il lasi doo zile la uscat ( nu cumva sa conectezi ceva la el ! ).Cu servourile poti sa faci la fel
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#4 Useril este offline   Toys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 06-January 08

Postat 18 March 2008 - 07:05 PM

Ai MI !

(inca odata iti zic imi pare sincer rau pt. crash )
0

#5 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 March 2008 - 07:16 PM

aham...multumesc mult...deci nu-i bine sa las servourile montate pe aripi si fuselaj numa langa calorifer,neaparat sa le desfac capacele si sa le las la uscat?
0

#6 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 18 March 2008 - 07:31 PM

pai ... nu ma pricep dar am bag , ca din pacate am avut experiente... adica m-a prins ploaia pe camp ...torentiala..

deci.. ia tot ce ai, si pune la uscat...
dar la uscat bine... desfac fiecare receptorul si servourile si baga feonul in ele... sa fii sigur ca nu ramane apa pe acolo
apoi le puio la loc , fara sa mai faci nimik
daca merg ,ai noroc, daca nu , altele noi ...

teoretic daca zburai, aveau curent in ele, i intalnirea cu apa nu le-a facut prea bine...dar poate esti totusi lucky ...
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#7 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 March 2008 - 07:51 PM

si cum desfac receptorul?
ca nu prea vrea...
acum stiu ca probabil fiecare fabricant are un alt tip de cutie pt receptor,deci fiecare se desface altfel...eu nu ii stiu numele la al meu,,,oricum nu este prea grozav...
0

#8 Useril este offline   melsoft 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 414
  • Inregistrat: 16-April 05
  • Interests:https://t.me/pump_upp

Postat 18 March 2008 - 08:25 PM

Aku 2 ani 1 pala de vant mi-a luat aveonu si mi l'a dus in mijlocul lacului. Avionul fiind din depron a plutit. L'am recuperat cu o barca. Vreo 4,5 zile le-am lasat la uscat pe un pervaz la soare. Am curatat toate componentele cu alcool izopropilic (G22 si R10 sau R11) sunt niste sprayuri care se gasesc in comert la magazinele gen DIODA. Daune: regulatorul a luat foc imediat ce l'am alimentat, si o celula din pack s'a umflat...in rest totul a mers ok. Sper Catalin sa ai mai mult noroc decat mine!
http://www.interelectronic.hu/content/images/0bd2da6ef662af3bee543a5dce02a363.jpg http://www.interelectronic.hu/content/images/1070ed6d78cf945cd3d4c5bad168ad9f.jpg

Aceasta postare a fost editata de melsoft: 18 March 2008 - 08:34 PM

0

#9 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 March 2008 - 09:06 PM

da..
acumulatorul l-am reincarcat,nu are nimic,,,,am desfacut 2 servouri si apa nu este absolut deloc in ele...insa le las o noapte pe calorifer,acum urmeaza si celelalte doua....controllerul il las mai mult...acum sa vad cat noroc am...
0

#10 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 18 March 2008 - 09:21 PM

daca gasesti alcool izopropilic 98% sau PA (pentru analize) scufunda receptorul si regulatorul in alcool si lasa-le cam jumatate de ora. dupa care usuca-le normal. Alcolul are proprietatea de a=ti trage toata apa din cele mai ascunse locuri, e higrofil. Dupa asta daca nu s-a ars ceva la inceput le poti folosi.
0

#11 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 March 2008 - 04:03 PM

aseara am reusit sa desfac receptorul...si am pus totul pe calorifer....azi de dimineata am lasat la soare peana acum receptorul si controllerul--acesta cu plasticul termocontractil dat jos,si cu radiatorul pus separat...totul pare perfect uscat..pe pervazul geamului chiar este cald..eu chiar cred ca este uscat complet...sa incep sa conectez totul?
0

#12 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 March 2008 - 04:37 PM

multumesc celor care mi-au dorit binele :o si celor care mi-au dat sfaturi...am probat si merge bine:) insa neavand radiator la controller nu am exagerat....adevarul este ca acele integrate mici si multe de sub radiator se simteau putin calde...cred ca este normal...cred ca pot monta totul la loc,nu?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu