Aceasta postare a fost editata de deadrex: 05 February 2015 - 09:30 AM
Pagina 1 din 1
pot sa evit bec-ul de pe esc si sa pun unul extern?
Postat 05 February 2015 - 09:29 AM
Recent m-am apucat sa imi construiesc un navomodel de plantat... lucrez destul de neconventional, adica incerc sa nu cumpar foarte multe componente ci incerc sa refolosesc diverse. desigur multe am fost nevoit sa le achizitionez...dar prima comanda prima problema: am cumparat un esc cu bec si 3 servouri puternice. Problema (din ce mi-am dat seama) becul nu are amperajul destul de mare cat sa imi duca servourile. Daca le bruschez un pic toate in circuit o iau razna. Nu stiu daca a mai patit cineva asa. M-am gandit sa introduc un bec extern ceva mai mare (5a) si sa il suntez pe cel de pe esc. Este oare o idee buna? Iar daca da mi-ar fi de folos un desen sau o schema...nu vreau sa tai ceva ce nu trebuie. Multumesc anticipat.
Postat 05 February 2015 - 09:31 AM
Pe mufa servo dinspre esc spre receptor ai 3 fire colorate asa alb rosu negru sau galben portocaliu maro. In orice caz taie(intrerupe) firul rosu sau portocaliu,restul lasa-le asa.Apoi cu un alt bec poti sa-l introduci cu output-ul direct in receptor fara probleme.
Postat 05 February 2015 - 10:36 AM
Are cineva un bec de la 12v la 5-6v 5a undeva in zona buzaului sa il pot ridica personal?
Postat 05 February 2015 - 01:59 PM
deadrex, la 05 February 2015 - 10:36 AM, a spus:
Are cineva un bec de la 12v la 5-6v 5a undeva in zona buzaului sa il pot ridica personal?
Ubec de 3A este arhisuficient si sa aibe 5V ! Conteaza si tensiunea de alimentare!! Daca alimentezi de la 7V un sus, iti recomand UBEC in comutatie.
De obicei, esc-urile cu ubec intern nu rezista mai mult de 1-1,2A pe durata scurta. Sustinut, rezista 0,6-0,8A, un factor determinant fiind tensiunea de alimentare.
Exceptie fac regulatoarele fabricate de producatori seriosi, dar preturile sunt mult mai mari.
Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 05 February 2015 - 02:00 PM
Tel : 0768080180
Arata acest topic
Pagina 1 din 1