Pagina 1 din 1
sursa diferentiala ? din 19.5 ?
Postat 09 January 2015 - 08:11 AM
Buna dimineata,
As vrea sa " fac" un "ceva" , care sa fie alimentat de la 19.5 CC, max 10 A si sa imi scoata de la 5 V la ...cat s-o putea . FIe pe acceasi iesire fie pe ieri separate.
Ca sa nu mai car dupa mine mai multe alimentatoare ( incepand de la telefon mobil, tableta , si catea laptop-uri care se alimenteaza de la 12 la 19 V )..
Va mutlumescm,
As vrea sa " fac" un "ceva" , care sa fie alimentat de la 19.5 CC, max 10 A si sa imi scoata de la 5 V la ...cat s-o putea . FIe pe acceasi iesire fie pe ieri separate.
Ca sa nu mai car dupa mine mai multe alimentatoare ( incepand de la telefon mobil, tableta , si catea laptop-uri care se alimenteaza de la 12 la 19 V )..
Va mutlumescm,
Postat 11 January 2015 - 04:20 PM
Cred ca ati vrea o sursa reglabila. Asa ceva se poate face, dar aveti nevoie de cunostinte in electronica. Mai simplu ar fi sa cautati in comert alimentator universal cu mai multe tensiuni de iesire selectabile dintr-un comutator. Acestea vin de obicei cu un set de mufe de diferite tipuri.
Postat 11 January 2015 - 04:25 PM
t_alex92, la 11 January 2015 - 04:20 PM, a spus:
Cred ca ati vrea o sursa reglabila. Asa ceva se poate face, dar aveti nevoie de cunostinte in electronica. Mai simplu ar fi sa cautati in comert alimentator universal cu mai multe tensiuni de iesire selectabile dintr-un comutator. Acestea vin de obicei cu un set de mufe de diferite tipuri.
Multumesc fain pentru raspuns.
Am ales in final (vazand ca pe aici nu raspunde nimeni intr-un oarecare timp ) , de pe ocazii , undeva pe la 40 - 50 ron , un montaj cu tot cu idicator digital intrare/iesire, ternsiuni reglabile.
Cu stima,
Postat 11 January 2015 - 04:32 PM
foxbat, la 11 January 2015 - 04:25 PM, a spus:
Multumesc fain pentru raspuns.
Am ales in final (vazand ca pe aici nu raspunde nimeni intr-un oarecare timp ) , de pe ocazii , undeva pe la 40 - 50 ron , un montaj cu tot cu idicator digital intrare/iesire, ternsiuni reglabile.
Cu stima,
Cu stima,
Imi poti da si mie te rog linku de unde ai cumparat?
Postat 12 January 2015 - 10:22 AM
Salut, daca vreti sa iti faci in regim diy, iti poti face un mic convertor, o sursa in comutatie defapt pe topologie push pull cu circuitul TL494 sau SG3525, la care mai folosesti 2 mosfeti si un tor mic de ferita, eventual un miez EE sau EI.
Asta in situatia in care vrei sa ai separare gavalnica.
Daca nu iti trebuie izolare gavalnica, schema se simplifica, si poti folosi integratul LM2576.
Datasheet si schema gasesti pe acest link -> http://www.ti.com/li...link/lm2576.pdf
Respectivul circuit poate debita pana la 3 Amperi.
Daca nu iti trebuie izolare gavalnica, schema se simplifica, si poti folosi integratul LM2576.
Datasheet si schema gasesti pe acest link -> http://www.ti.com/li...link/lm2576.pdf
Postat 12 January 2015 - 01:09 PM
moro696, la 12 January 2015 - 10:22 AM, a spus:
Salut, daca vreti sa iti faci in regim diy, iti poti face un mic convertor, o sursa in comutatie defapt pe topologie push pull cu circuitul TL494 sau SG3525, la care mai folosesti 2 mosfeti si un tor mic de ferita, eventual un miez EE sau EI.
cred ca ce am cumparat este cam ce scrie aici, multumesc frumos pentru raspuns
:)
Postat 13 January 2015 - 09:25 PM
foxbat, la 12 January 2015 - 01:09 PM, a spus:
cred ca ce am cumparat este cam ce scrie aici, multumesc frumos pentru raspuns

cam asa.
cand sunt acasa, incarc cam tot de la 5 la 20 V ( max 5 A ) deci 100 W
cand sunt "remote" pot sa incarc de la orice tensiune CC pana in 30 V , de la 5 la 30 v, tot 5 A deci 150 W
Permanenta monitorizare la U in si U out . U out reglabila continuu in plaja 1.5 pana la max U in.
Iar caramida aia neagra imi da peste 200 W( 20 V 11 A ) deci nici macar nu se incalazeste la aia 100 .
Acum testam cum arata turning-ul cu o baterie de UPS , maine incarc un lipo 2200 .
Stiu ca nu arata prea " profi insa la cum il tin eu in portbagaj langa altele nu e bai.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1