Acumulatori la laptop home made
Postat 08 August 2005 - 09:25 PM
Postat 08 August 2005 - 09:53 PM
Postat 08 August 2005 - 10:27 PM
Postat 09 August 2005 - 10:18 PM
#7 Guest_esox_*
Postat 10 August 2005 - 12:03 PM
Stima,
esox
Postat 11 August 2005 - 08:59 PM
Postat 11 August 2005 - 09:11 PM
L-am desfacut cu gandul de a inlocui celulele.
Are o electronica incorporata de ti se face parul maciuca.
Deci nu lap-topul controleaza incarcarea.
Eu nu indraznesc sa pun Li-Pol asa la plesneala.
Daca voi gasi celule bine de bine, daca nu cumpar acc original.
Postat 11 August 2005 - 09:18 PM
Postat 12 August 2005 - 12:37 PM
Am gasit la Vitacom unii GP, care cel putin fizic, se potriveau perfect. Capacitate dubla, pret la jumatate fata de al meu deci pe ansamblu as fi in cistig de 4 ori. Dar nu m-am grabit si fiind un tip circumspect din fire, m-am uitat pe net la GP unde i-am gasit pe aia de la Vitacom descrisi in amanunt , chiar si cu schema electrica interna. Aici e problema, ca astia nu mai aveau nici o electronica ci doar un releu termic inseriat.
Ce parere ai, sa risc si sa merg pe astia GP (fara electronica), sau sa fac o combinatie si sa iau electronica din Cel original si s-o pun in GP? Sau ai alta idee? Mentionez ca la mine se face incarcarea in incarcator (care e si alimentator) si nu in camera.
Mersi.
Postat 12 August 2005 - 02:26 PM
Postat 12 August 2005 - 03:04 PM
Postat 12 August 2005 - 06:16 PM
Postat 12 August 2005 - 07:14 PM
:o :(
Postat 13 August 2005 - 03:27 PM
Oricum mersi si pentru ca ne-ai atras atentia...!
Postat 24 October 2005 - 08:53 PM
Unele pack-uri, in general cele de telefoane mobile, au un circuit care definesc tipul celulei, respectiv de 4,1V sau de 4,2 V. Totodata, aceste circuite comunica cu un alt proc din telefon si ii spun cand sa se opreasca.
Pad-urile celulelor sunt, in general, conectate direct la acumulator.
La calculatoare, treaba e mult mai complexa. Unele circuite se comporta la fel ca cele de la telefoane, altele au prostul obicei sa tina seama la ce energie intra si ce energie iese din celule (Coulomb-metru), si realizeaza niste compensari si cu temperatura, astfel incat livreaza detalii despre energia ramasa disponibila pentru lucru. O parte din aceste tipuri de controllere comanda elemente active 9tranzistori mosFet) inseriate pe circuit si taie alimentarea cand tensiunile ies din parametri. Tot in aceasta categorie exista circuite care "stiu" cand o astfel de baterie si-a trait viata si nu mai raspund la interogarile primite de la controllerul din calculator. Aceste circuite se cer resetate la schimbarea celulelor intrinseci.
Unele pack-uri au controllere pe fiecare celula, inclusiv mosfet0uri altele au per total.
Exemplu practic:
Pack NiMh pentru un laptop mai vchiut, un Compaq cu ontroller Texas Instruments, din gama celor relativ simple (Doar Coulomb-metru). Rateu. Compi vedea doar un pack incarcat la 36%.
Remediu: Descarcare la 0,8Vper element, conectare la circuitul controller, incarcare pe statia de formatare la tensiunea nominala, introducere in compi si de atunci merge tzais.
Malko
PS
Am postat un articol in sectiunea tehnice referitor la bacterii.
Aceasta postare a fost editata de Malko: 24 October 2005 - 08:57 PM