Am primit de curnd o coca de speed boat v-hull transformata in navomodel dintr-o jucarie, am schimbat cardanul existent pe ea si am luat acest cardan problema este ca dupa 30 secunde cu motoru in blana crucile cardanice frig si miroase a plastic incins. motorul este un brushless outruner de la un quad vechi. ceva sfaturi sau care sa fie treaba cu incinsu cardanului?
Pagina 1 din 1
Se incinge cardanul
Postat 03 October 2014 - 04:07 PM
Foarte simplu: lucrul mecanic de frecare din articulatii generaza caldura pentru ca sistemul lucreaza cu frecare de alunecare lagar-fus la cruci, nu cu rostogolire ca la rulmenti. Ungerea articulatiilor cardanice ar putea reduce dar nu elimina caldura degajata. Cuplul transmis permanent elicei prin articulatie nu poate pastra in conditii bune lubrifiantul intre fus si lagar la acest tip de cuplaj. Colegii de la navo utilizeaza arbori speciali, deformabili, la modelele lor de viteza, nu articulatii cardanice pentru a cupla elicea la motor in unghi.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 03 October 2014 - 05:40 PM
GigiGL, la 03 October 2014 - 04:07 PM, a spus:
Foarte simplu: lucrul mecanic de frecare din articulatii generaza caldura pentru ca sistemul lucreaza cu frecare de alunecare lagar-fus la cruci, nu cu rostogolire ca la rulmenti. Ungerea articulatiilor cardanice ar putea reduce dar nu elimina caldura degajata. Cuplul transmis permanent elicei prin articulatie nu poate pastra in conditii bune lubrifiantul intre fus si lagar la acest tip de cuplaj. Colegii de la navo utilizeaza arbori speciali, deformabili, la modelele lor de viteza, nu articulatii cardanice pentru a cupla elicea la motor in unghi.
Acum am vazut ca am postat la auto, rog un moderator sa mute topicul. Pai am luat de la pheonixmodels cardan pentru navo. Ma gandesc ca am montat gresit totul, la mine in gol, nealimentat, elicia se invarte foarte greu, sunt la primul navomodel.
Fly it, like you stole it!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1