pack 1000 mAh Capacitate ?
Postat 02 October 2005 - 01:11 PM
Am la Cessna un pack nou de 1000 mAh NiMH la care i-a crapat o celula, dupa vreo 10 cicluri ! Am strapat-o si merg cu pack-ul in continuare asa!
Ulterior am luat doua pack-uri tot de 1000 mAh, da' in alt format, pe care a trebuit sa-l modific, sa intre in cala avionului, si in plus pentru a putea sa le leg electric a trebuit sa cumpar si un set nou de conectori, pentru ca ce aveam eu la Cessna, nu am gasit, si ce am gasit nu se potrivea nici cu ce am primit la cele 2 pack-uri, si nici cu cu ce aveam eu. In final am inlocuit toate conectoarele si le-am uniformizat sa fie in regula. Si surpriza! :o Incarc toate 3 pack-urile (unul cu o celula in minus !), asa cum scrie la carte, cu ampermetru pe ele si fac un test pe model. Cele doua primite = lesinate rau ! Nu-i nimic, zic eu! Le mai fac cateva cicluri, si-si revin ele! Da' ca sa ma dumiresc cum stau lucrurile, fac o masuratoare de evaluare, dupa al treilea ciclu de incarcare! Ia sa vad eu cum stam cu rezistenta interna ! Ne da voie sa tragem curent mare din ele ? Si masor: la packul nou= curent de scurt pe total, peste 20 A (atata merge aparatu' :o ) Da' ca sa fiu sigur masor si pe fiecare celula in parte: 6,8-6,9 A/celula ! Fac masuratoarea si la celelalte doua: 2,3-2,4 A/celula, si 5,5 A/pack la unu' si 6,1 A, la altu'!
Va rog, care aveti pack-uri de 1000 mAh/NiMH, faceti cate o msuratoare, daca aveti aparat de masura cu scala de cel putin 20 A, pe fiecare celula in parte, dupa o incarcare completa si dati-mi si mie un semnal! Masuratoarea se face cu doua ace de gamalie, puse in crocodilii aparatului, si nu trebe mai mult de 1-2 secunde tinut pe bornele fiecarei celule, prin inteparea izolatiei packului! Masuratoarea ese NEDISTRUCTIVA !
Astept un semn! Multumesc!
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 02 October 2005 - 01:16 PM
domnu_doctor, la 2 Oct 2005, 13:11, a spus:
Am la Cessna un pack nou de 1000 mAh NiMH la care i-a crapat o celula, dupa vreo 10 cicluri ! Am strapat-o si merg cu pack-ul in continuare asa!
"GARANTIA DOM DOCTOR!"
Daca e de unde stiu eu se rezolva!
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 02 October 2005 - 01:18 PM
Postat 02 October 2005 - 01:36 PM
Dragut, la 2 Oct 2005, 13:16, a spus:
Nu e @Dragut de acolo ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Multumesc pentru intentie !
Stima,
PS: Daca ai NiMH de 1000 mAh, fa o mica masuratoare per celula, te rog ! And let me know!
Postat 02 October 2005 - 05:22 PM
domnu_doctor, la 2 Oct 2005, 13:36, a spus:
Dragut, la 2 Oct 2005, 13:16, a spus:
Nu e @Dragut de acolo ! :(
Multumesc pentru intentie !
Stima,
PS: Daca ai NiMH de 1000 mAh, fa o mica masuratoare per celula, te rog ! And let me know!
tre sa ajung la job!
Postat 04 October 2005 - 11:19 AM
Stima,
Postat 04 October 2005 - 01:58 PM
Stati sa lamurim niste amanunte. Pacurile, asa cum le-ati primit erau fabricate de firma sau manufacturate de cineva? Sau cind ati zis de "manufacturate" v-ati referit la d-stra, ca le-ati modificat ptr Cessna?
Daca erau manufacturate de cineva (se poate observa chiar daca erau sudate in puncte) poate s-au folosit acumulatori "comerciali" de larg consum, incapabili sa dea un curent mai mare de 3C in amperi. Pentru modelism se folosesc celule speciale care la prima vedere se disting prin diametrul mai mare a "excrescentei" de la polul pozitiv, in comparatie cu celulele comerciale. Si atunci, singura vina a celui care i-a lipit in pack a fost ca n-a stiut acest lucru, iar daca a observat ca nu sint capabili de curent mai mare, nu v-a anuntat.
Daca sint "de firma" si nu sint noi nouti, inseamna ca au fost deja exploatati cu spor, ori cu multe cicluri normale ori cu putine dar dure, in special incarcari f rapide sau incalziri excesive ceea ce duce la cristalizari ireversibile in interior, si marirea rezistentei electrice. Ma indoiesc ca mai pot fi recuperati dar speranta nu moare niciodata.
Dar dati intii amanunte despre provenienta (nu nume).
Postat 04 October 2005 - 03:44 PM
Packurile au fost de firma, cu lipituri "in puncte" si izolatii originale, dar se pare ca au fost folosite puternic. Modificarile de format pe care le-am facut au avut roulu de a adapta forma packului la cala avionului, prin taierea la jumate a benzii de metal ce uneste doua celule alaturate si relipirea lor in noua "formatie", cu izolarea si consolidarea corespunzatoare a fiecarei celule in parte, pentru a suporta evetulalele incalziri, socuri mecanice, etc.
E, asta e ! :D
Oricum pt una am deja un destinatar, si sper ca sa mai gasesc pe cineva sa se bucure de a doua, chiar daca nu mai pot da prea mult curent. MOKA !
Stima,
Postat 04 October 2005 - 03:44 PM
7 celule/1000mah/nimh.
unul din ele era cam la 50 de cicluri ,zburat pe calimero (300 cu reductor -deci nu curent f mare),alalaltu aveam cam 10 cicluri,zburate pe un ez star.
packurile erau nefolosite/neincarcate de fro 6-7 luni.
daca doresti pune la posta si rambursez banii!
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 04 October 2005 - 03:46 PM
Postat 05 October 2005 - 05:24 AM
domnu_doctor, la 4 Oct 2005, 15:44, a spus:
trebuia intai sa-i testezi si dupa aia sa umbli la suduri ,benzi de metal si altele.
acu eu de unde stiu ca nu ai distrus chiar tu celulele prin incalzire exagerata?
Postat 05 October 2005 - 09:34 AM
La lipirea benzilor de metal ce fac legatura intre celule, care au cam 15 mm lungime, 5 mm latime si cam 0,2 mm grosime, nu se poate transmite caldura ciocanului de lipit la celula, sectiunea acestei benzi fiind insuficienta pentru a prelua si transmite caldura, unei mase cu gabaritul celulei.
Pacat...
Postat 05 October 2005 - 03:02 PM
dupa ce primesti banii inapoi pe cele 2 packuri ,peste suma primita mai pune si tu o suta -doo ,cumparati unul singur da nou ,si spune-ne ce curent scoate o celula noua.
ca din astea de la mine am inteles ca ies 2,5 A/celula
macar sa stim cat trebuie sa scoata una noua. :D
Postat 05 October 2005 - 08:39 PM
D3xt3r_Jr., la 5 Oct 2005, 17:24, a spus:
ca la aia o sa il folosesc
Silviu, @Dexter n-are d-ala dastept! El se bucura ca nu mai da bani sa-si ia baterii pt "aprinderea" rachetelor!
Stima,