Am avut norocul sa cunosc cu cativa ani in urma un grup de oameni, deveniti prieteni, care isi unesc eforturile in aproprierea sarbatorilor de iarna ca sa aduca un moment de caldura in viata unor copii si batrani care au MARE nevoie de mult mai mult decat aceasta actiune le poate oferii. Este o actiune care se bazeaza pe voluntariat unde noi(voluntarii) sortam produsele donate de catre firme(se accepta NUMAI donatii sau ajutoare in produse conform unei liste de necesitati facuta in stransa legatura cu cei care le primesc in functie de ce lipsuri sau nevoi au) si apoi le livram direct copiilor din centrele de plasament intr-o caravana ce se desfasoara intr-o sambata(in acest an pe 13 dec). Toata actiunea se incheie cu ziua de la balonul copiilor din parcul Herestrau unde suntem gazde pentru aproximativ 400 de copii din alte centre de plasament.
Ideea, cred ca e clar deja, cu cati mai multi voluntari cu atat mai bine, asa ca daca doriti sa ajutati o puteti face in limita timpului disponibil fara obligativitate, puteti veni sau pleca oricand. Urmatorul text este copy/paste din mail-ul de "recrutare".
Dragii mei,
Am placerea sa va invit la a 18-a editie a actiunii sociale OUR BIG DAY OUT. Anul acesta va avea loc in weekendul 13 & 14 decembrie.
PE DATA DE 13 DEC. vom vizita 5 aziluri de batrani din Bucuresti si Ilfov si un centru de plasament din Tancabesti, le vom oferi cadouri de Craciun si vom petrece putin timp cu ei (copiii din Tancabesti deja ne pregatesc o serbare!)
PE DATA DE 14 DEC. vom aduce app. 400 de copii din centre de plasament la Balonul Copiilor (Herastrau) - unde ne vom juca impreuna, vom crea statii de creatie, distractie si mestesug (pictura, desen, colaje, origami, modelaj in plastilina si lut etc.), le vom oferi cateva spectacole: de magie, de umbre; vom avea alaturi trupe de animatori care ii vor picta pe micuti pe fata, iar la sfarsit ne va vizita Mosul cu cadouri (cateva poze de la ultima editie le gasiti aici: https://www.facebook...10616208&type=3
sau aici: https://picasaweb.go...ilor?feat=email
https://picasaweb.go...ilor?feat=email
Our Big Day Out (OBDO) este o actiune de voluntariat initiata in 2005 care vizeaza atat copii institutionalizati si aziluri de batrani, cat si organizatii non-guvernamentale care au in grija familii, batrani sau copii in situatie de risc (cu dizabilitati, sub ingrijire paleativa, abandonati sau care traiesc sub limita saraciei). OBDO a strans de-a lungul celor 9 ani si 17 editii sute de voluntari care si-au unit fortele si si-au pus la bataie atat timpul cat si toate resursele pentru a aduce putina caldura in viata celor mai putini norocosi. Este o actiune prin care omul capabil il intalneste pe cel nevoiasi, creand, astfel, o relatie de lunga durata- cei nevoiasi se confrunta in primul rand cu problemele umane - lupta zilnica cu abandonul, izolarea, singuratatea si lipsa de afectiune.
OBDO este o actiune bazata 100% pe sustinerea voluntarilor (racolarea se face de la om la om). Toate cele necesare (bunuri, mijloace logistice) se acopera din contributiile noastre, ale voluntarilor sau se obtin de la cunostinte, prieteni si companii care sustin aceasta editie inca de la inceput.
ANUL ACESTA NE-AM PROPUS SA REALIZAM 1800 DE CADOURI- atasat le email gasiti lista beneficiarilor.
Daca doriti sa participati la aceasta editie, va rog sa imi trimiteti un email inapoi si sa imi raspundeti la urmatoarele puncte (viitoarele mailuri legate de organizare si detalii logistice se vor trimite doar celor care confirma partiparea).
1. AVETI POSIBILITATEA SAU DORITI SA PARTICIPATI (PERSONAL SAU PRIN COMPANIA LA CARE LUCRATI SAU COMPANII PE CARE LE CUNOASTETI), CU PRODUSE PENTRU PACHETE? Atasat le acest email gasiti si lista cu produsele care ne dorim sa faca parte din cadourile pe care le vom pregati [wish list]. Fireste, daca stiti companii care produc alte produse si doresc sa doneze, le primim cu dragoste.
Orice cantitate este bine venita, in lista este trecut obiectivul final -de exemplu, puteti alege sa participati cu 10 napolitane, astfel, eu voi scadea acest numar din cantitatea finala necesara. In cazul in care pana ma anuntati, cantitatea totala a produsului pe care doriti sa il aduceti a fost acoperita, o sa va trimit un email inapoi si o sa va indrum catre alte produse, care inca nu au fost acoperite).
TOATE PRODUSELE SE VOR STRANGE IN PERIOADA 08-11 DECEMBRIE LA SEDIUL NOSTRU SAU IN DEPOZITUL UNDE SE VOR REALIZA PACHETELE. Va rog sa luati in considerare ca nu primim bani, DOAR produse.
2. PUTETI PARTICIPA LA PREGATIREA CADOURILOR in perioada 10-12 decembrie?
3. PARTICIPATI SAMBATA, IN CARAVANA? Vom avea autocare pentru voluntarii care doresc sa participe si trebuie sa stiu numarul necesar de autocare.
4. PARTICIPATI DUMINICA, LA BALONUL COPIILOR? Va rog sa imi mentionati si daca doriti/ puteti sa participati la statiile de creatie: desen, pictura, indemanare, lucru manual, origami, modelaj in plastilina, modelaj baloane, pictura pe fata...
5. AVETI PRIETENI SAU CUNOSTINTE SAU STITI COMPANII CARE POT VENI LA BALON SA II DISTREZE PE CEI MICI la statiile de creatie, divertisment si mestesug, sau artisti (cantareti, magicieni, actori, acrobati, animatori, clovni...), care pot sa puna in scena mici specacole pentru cei mici?
6. AVETI MASINA SI DISPUNETI DE CATEVA ORE pe zi in perioada 09-12 decembrie?
7. Orice alt mod in care va puteti implica -.ex. partea de logistica, va rog sa imi spuneti.
8. Daca aveti prieteni care doresc sa participe, va rog mult sa completati lista atasata la email [format baza de date voluntari] cu numele complet, adresa de email personala si de birou (daca se doreste), numarul de telefon si in ce zile participa.
Va multumesc, sper sa ne vedem din nou si sa aveti un sfarsit de saptamana minunat!
Alexandra
(Aici puteti vedea mai multe detalii despre primele editii ale acestei actiuni: www.obdo.ro)
Aceasta postare a fost editata de AndreiTentean: 07 December 2014 - 12:53 AM