"Power distribution board" pentru servouri
Postat 09 September 2014 - 10:30 PM
As vrea sa imi fac o varianta simpla de "distribuitor de putere" pentru servouri. Ideea este ca BEC-ul pe care il folosesc nu imi da decat 1,2A, iar la cele peste 20 de servouri utilizate pe nava, evident ca "nu prea" face fata.
Are cineva o schema pentru asa ceva, caci prima tentativa folosind un simplu divizor de tensiune si un MOSFET astfel incat sa ma folosesc de puterea data de baterie, a esuat.
Chestia e ca nu ma prind de ce a esuat, caci tensiunea pe servo este 5V, iar firul de semnal este cel care vine direct de la receptor.
Am atasat tentativa de schema....
Daca se prinde cineva ce nu este in regula m-as bucura de sugestii...
Alin
Postat 10 September 2014 - 04:31 AM
Aceasta postare a fost editata de MLGore: 10 September 2014 - 04:31 AM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 10 September 2014 - 04:43 AM
Cu trei miliamperi nu poate merge un servo.
Multa, multa bafta.
Postat 10 September 2014 - 05:30 AM
Well tell me now what war is / Again tell me what life is
User thunderer pe: RHCforum, elforum, mikroelektronika/Libstock, HOD,
Postat 10 September 2014 - 05:38 AM
Drena mosfetului ar parea (chiar daca nu-i aratata) legata dupa divizorul 82R si 390R. Deci curentul e limitat de 82R rezultand cam 60mA daca avem 5V la divizor (ignoram orice cadere de tensiune pe mosfet). 60mA este insuficient pentru un servo mediu.
LE: sa nu zici ca UBEC/RX este iesirea PPM a receptorului :blush:.
O schema mai larg desenata, sa se inteleaga e utila.
Well tell me now what war is / Again tell me what life is
User thunderer pe: RHCforum, elforum, mikroelektronika/Libstock, HOD,
Postat 10 September 2014 - 10:13 PM
Sursa (caci este P-channel) ar fi trebuit figurata ca legata la linia de alimentare (~5,5V considerand o baterie LIPO 2s incarcata full), dar am uitat s-o desenez pe hartie.
Chestia e ca nu inteleg de ce rezistenta de 82Ohmi ar limita curentul, eu ma asteptam ca limitarea sa vina din partea rezistetei de 390Ohmi (impreuna cu rezistenta interna a motorului).... dar si asa se pare nu am calculat prea bine caci 5,5V/390 = 0.014 A = 14mA ceea ce este mult prea putin....ale dracu ele de calcule pe care nu le-am facut cum trebuie...
Multumesc tuturor pentru ajutor.
Apropo stiti cumva daca servo-urile au nevoie de tensiune stabilizata? Ziceti ca ar trebui sa incerc cu mai multe LM-uri? Aveti cumva solutii de regulatoare de voltaj care dau mai mult de 2 - 3 A?
Merci mult,
Alin
Postat 11 September 2014 - 08:43 AM
http://www.hobbyking...C_for_Lipo.html
Plus ca e in comutatie, incalzire zero, poti pune si la 12V.
Dar nu mai bine pui servo direct la propulsia barcii de 6V ?
Postat 11 September 2014 - 01:13 PM
renatoa, la 11 September 2014 - 08:43 AM, a spus:
http://www.hobbyking...C_for_Lipo.html
Plus ca e in comutatie, incalzire zero, poti pune si la 12V.
Dar nu mai bine pui servo direct la propulsia barcii de 6V ?
Cei care l-au cumparat se plang ca nu ar scoate 5A.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 11 September 2014 - 01:13 PM
Postat 11 September 2014 - 04:59 PM
Raven, la 10 September 2014 - 10:13 PM, a spus:
Uite o varianta fara gres. Cite 1A pentru fiecare regulator, fiecare dioda minim1A (1N400X).
Pe acelasi radiator (poate fi o tablita de Al) in special pentru ca fiecare capsula sa aiba aceeasi temperatura (pentru protectia interna a integratului).
Postat 11 September 2014 - 05:02 PM
http://www3.towerhob...p?&I=LXSWL3&P=7
Postat 11 September 2014 - 06:22 PM
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 11 September 2014 - 06:23 PM
Postat 11 September 2014 - 06:33 PM
bizu, la 11 September 2014 - 04:59 PM, a spus:
Pe acelasi radiator (poate fi o tablita de Al) in special pentru ca fiecare capsula sa aiba aceeasi temperatura (pentru protectia interna a integratului).
Diodele acelea actioneaza cam ca un comutator... nu unul perfect on-off, ci lasa sa treaca mai mult curent din regulatorul care are tensiunea mai mare, iar cel cu tensiunea cea mai mica e posibil sa nu dea mai nimic.
Vorbesc de diferente de mV intre cele n regulatoare, sa nu credeti ca daca iei un pumn de 7805, sa zicem 10, toate vor scoate 5.000V la iesire... valabil si pentru diode, nici acestea nu au caracteristica tensiune-curent identica.
Asa ca schema asta nu stiu daca va da 3A vreodata, depinde cat de echilibrate sunt regulatoarele SI diodele.
Postat 11 September 2014 - 07:03 PM
Nu am spus pina la capat, e adevarat; schema merge cu trei regulatoare pe o sarcina si daca nu ajunge, se multipica pina la obtinerea curentului cerut.
Fiecare grup de trei, cu sarcina lui.
Cam complicat... dar am vazut ca colegul prefera sa-l faca singur.