Lucris, la 7 Dec 2006, 03:26, a spus:
Turbina nu are sistem de franare. Din aceasta cauza, la viteze mari ale vantului (peste 70km/h) depaseste usor 1500 rot/min. Pana acum, turatia cea mai mare masurata de mine, a fost in jurul a 1800 rot/min. Din fericire, forma palelor ii confera o rezistenta deosebita. Palele sunt ranforsate cu fibra de sticla si kevlar.
Salut,
Trebuie s-o vinzi neaparat... Dupa Betz (max 59% eficienta) vantul care traverseaza un cerc de 1.2m diametru la 8.1 metri pe secunda poate oferi cel mult vreo 220 de watt (cam de 22-25 de ori mai putin).
Practic zici ca are echivalentul unei turbine normale cu diametru de cel putin 4-5 ori mai mare... Mie mi se pare incredibil, nu pot intelege cum aerul care trece la doi metri de un rotor de 1.2 metri poate sa-i cedeze energie, dar daca e adevarat ai dat lovitura, nu atat cu performanta la viteze mari ci prin ce poti "stoarce" la viteze mici.
cezar
P.S. Ca sa cedeze atata putere, practic aerul trebuie sa intre si sa iasa din turbina cu viteza mai mare decat viteza ambianta a vantului...
Doar daca s-ar crea in spatele turbinei o mica tornada (orientata orizontal, nu vertical) care sa soarba aer cu mare viteza prin turbina... Hmm... nu stiu ce sa cred, chiar e posibil asa ceva?
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 07 December 2006 - 04:22 PM

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla