@Incas, mersi, da' eu m-am mai lovin in viata de cercetatori care complica lucrurile; vreau ceva simplu si fiabil, care a MAI FOST facut. Reductoare si alte alea ma sperie, ca tre sa iau legatura cu nea' Mielu cu basca pe ceafa si daca iar il omor....
@ Ctotth
Bugetul trebuie sa fie minim, nu pot sa estimez acum nici macar un ordin de marime. Sincer, nu m-as baga in complicatii cu panouri solare, baterii si alte trufandale tentante pentru unii din vecini.
Alternativa e sa trag un fir de 50m si sa cumpar o pompa submersibila (plus costurile energiei electrice).
Intentia mea (ca si cantitate de apa) e sa asigur apa unei livezi infiintate de cca 1000mp. Am posibilitatea sa pun rezervoare de 1mc sau 3mc in care sa se pompeze atunci cand e vant, urmand ca udarea s-o fac cand vrea muschiu'.
Ca protectie, cred ca e suficient, cam atat cat a fost si bancorexu. In orice caz, acolo va fi gard (sper electric, sa-si mai incarce bateriile si conlocuitorii, daca au mancarimi).
Ca sa fie poza si mai intunecata, da, in locul ala nu ma pot lauda ca sunt vanturi constante, dar odata cu existenta vasului tampon, cred ca se rezolva. Unde mai pun si ceva obstacole la cca 20m de posibila amplasare (case, copaci).
Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 18 October 2007 - 11:29 AM