salpetrul cum se poate obtine,si din ce?
Postat 25 September 2005 - 11:38 AM
Z-mare, la 25 Sep 2005, 11:13, a spus:
Hai sa va ma pun o intrebare: urici in RATB si ai uitat abonemantul acasa (ca noi sintem cuminti si luam si compostam biletele :) ). Vin zdrahonii, se pun in usa si mai coboara daca poti. Te duc urgent pina la capatul de linie si te tin acolo. Dar...esti acuzat de ceva? Au mandat pentru a te retine? Te pot retine zdrahoinii (nu intreb din punc de vedere fizic :D ) aceia? Au vre-un drept sa faca asta? Esti obligat sa le dai buletinul/pasaportul pe mina? Dupa cite stiu, calatoria fara bilet este o contraventie si se rezolva ca atare!
E?????
Nu, nu s-a intamplat pe vremea lui nea Nicu, ci curand, incoace.
Referitor la salpetru, nu, nu au dreptul sa faca retinere de persoane si nici de acte...le poti da datele din buletin fara sa le dai voie sa iti atinga actele...se schimba problema daca sunt insotiti de organul de politie!!!...dar asa se procedeaza?!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 26 September 2005 - 09:57 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 25 September 2005 - 11:48 AM
de exemplu in state daca intra politia la tine ca ai deranjat linistea publica sa iti zica sa dai muzica mai incet si fac o mica perchezitie dar fara mandat si te prinde cu droguri ai scapat ca nu aveau mandat. legea e lege. nu se poate face totul dupa ureche
PS acum a auzit cineva de "Societatea Romana de Pirotehnie si Detonica"?? ca am dat sarci pe gugle si nu am gasit nimic
Postat 25 September 2005 - 07:08 PM
Postat 25 September 2005 - 08:21 PM
acum dupa varianta DEX din 1998
"salpetru s.n azotat natural de sodiu(salpetru de Chile) sau de potasiu(salpetru de India) folositi ca ingrasaminte minerale, fabricarea acidului azotic, etc. -Din fr. salpetre"
deci salpetru e ori azotat de sodiu ori de potasiu depinde cum e specificat.
daca nu se specifica atunci mai mult ca sigur e azotat de potasiu(uitati-va la toate emisiunile despre explozibili care sunt in engleza si veti vedea ca la praful de pusca folosesc "Salpetre" sau cam asa ceva zic deci azotat de potasiu.)
sper ca acum suntem lamuriti
PS nu a auzit nime de "Societatea Romana de Pirotehnie si Detonica" ?? hai va rog ziceti-mi ceva
Postat 27 September 2005 - 05:34 PM
am mai facut acum un an dar am uitat exact proportiile :). acum pe cand a revenit pasiunea vad ca a disparut totul de pe net ce era inainte. tin minte ca pe ##### era explicat pentru toata lumea si cu combustibilii astia. daca mai are cineva acel mic ghid as aprecia foarte mult daca mi-l poate trimite si mie :D. erau date frumos toate formulele si proportiile
Postat 27 September 2005 - 08:39 PM
Postat 27 September 2005 - 08:41 PM
Rat, la 27 Sep 2005, 20:39, a spus:
zii merci!
ca putea sa fie sala goala sa nu gasesti nimic in mijloc....
Postat 27 September 2005 - 09:39 PM
maine incep iara sa ma intoxic cu amoniac :D. dar stiu macar ca merita :D
sport extrem rachetomodelismul asta :D
Postat 28 September 2005 - 02:23 PM
nu se merita efortul riscul etc
cu 5 parai noi ti-ai luat kilu si faci cate rachete vrei
usor nu mai tot complicare instalatii etc ca sa nu mai vorbim de gazele alea letale
Postat 28 September 2005 - 05:34 PM
ai de vanzare azotat de potasiu?
Postat 04 October 2005 - 10:33 PM
Rat, la 27 Sep 2005, 11:43, a spus:
mai proportia este 2/1adica 2 parti(in greutate) azotat de amoniu la o parte soda,dar eu zic din experienta ca nu poti face prea mare lucru cu azotatul de sodiu pt ca e higroscopic si mai slab ca cel de potasiu
mai bine incearca sa inlocuiesti soda cu potasa caustica care este KOH si se gaseste pe la fabricile de sapunuri si asa ti-ar rezulta azotat de potasiu
totusi cel mai bine incerca sa-l procuri de undeva
multa bafta
Postat 04 October 2005 - 11:09 PM
Postat 05 October 2005 - 08:14 AM
MrSpace, la 4 Oct 2005, 23:09, a spus:
da daca ai pulbere de magneziu care e numa vreo 20euro kilu. plus nitic epoxy care si ala e scumpic si te-ai rezolvat :D
am incercat si cu pulbere de aluminiu dar... trebuie DETONAT. adicalea sa il explodezi ca sa ia foc. apa eu nu stiu cum itit vine sa bagi o bomba in mtoru de la racheta.
daca faceti rost de perclorat de amoniu atunci da atunci faceti niste motoare de toata frumusetea.
aveti grija de voi
Postat 07 October 2005 - 12:24 PM
Postat 08 October 2005 - 11:13 PM
am citit pe un patent de inventie despre o pulbere pt arma facuta din azotat de potasiu,acid citric si oxid de fier,pulbere care ar fi superioara la viteza de ardere fata de BP
proportile sunt 35% acid citric+65% azotat si oxidul de fier catalizator
are cineva idee cum se poate masura viteza de ardere a unui amestec altcumva decat ochiometric?
Aceasta postare a fost editata de otonel: 08 October 2005 - 11:14 PM
Postat 09 October 2005 - 08:44 AM
"Ingredients to make Crimson Powder:
6.2 grams Potassium Nitrate
4.5 grams Ascorbic acid.
(In the form of Vitamin C tablets, =11 tablets, 500 mg each*)
0.5 gram Red iron oxide
30 ml Water, boiling
* Vitamin C tablets are typically 83% ascorbic acid, 17% cellulose filler.
Place all constituents into a pot containing the boiling water. Stir until tablets are dissolved.
Strain through a double layer of paper towel (or similar filter material) to remove cellulose filler
(this step is not necessary if pure ascorbic acid is used).
Boil mixture until most of water has evaporated and a wet “paste†remains, being careful not dry
the mixture.
Scrape paste onto a shallow aluminum pan lined with aluminum foil.
Place in a pre-heated shop oven set to 150 F. (65 C.).
Allow to dry (approximately one hour).
Using mortar & pestle, grind up dried mixture to a granular powder."
Postat 10 October 2005 - 10:58 AM
otonel, la 4 Oct 2005, 22:33, a spus:
mai eu am reusit cat de cat chiar zilele asta am scos o pulbere foarte buna. adevaru ca e greu sa obtii ceva bun si trebuie noroc. am facut 6 motoare si doar o racheta a zburat restu au 'ars' spectaculos. mai bine le declaram fumigene :()