Modelism - RHC Forum: salpetrul - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

salpetrul cum se poate obtine,si din ce?

#31 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 25 September 2005 - 10:44 AM

zdrahoni pe naiba ... ca daca ai ceva muschi pe tine si un cercel in nas nu se mai ia nimeni de tine. dar daca te vad singur si eventual mai pispiriu imediat te iau "zdrahonii" la-ntrebari.
0

#32 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 25 September 2005 - 11:38 AM

Z-mare, la 25 Sep 2005, 11:13, a spus:

Poate ca treaba s-a intimplat pe vremea lui nea nicu!
Hai sa va ma pun o intrebare: urici in RATB si ai uitat abonemantul acasa (ca noi sintem cuminti si luam si compostam biletele :) ). Vin zdrahonii, se pun in usa si mai coboara daca poti. Te duc urgent pina la capatul de linie si te tin acolo. Dar...esti acuzat de ceva? Au mandat pentru a te retine? Te pot retine zdrahoinii (nu intreb din punc de vedere fizic :D ) aceia? Au vre-un drept sa faca asta? Esti obligat sa le dai buletinul/pasaportul pe mina? Dupa cite stiu, calatoria fara bilet este o contraventie si se rezolva ca atare!
E?????

Nu, nu s-a intamplat pe vremea lui nea Nicu, ci curand, incoace.
Referitor la salpetru, nu, nu au dreptul sa faca retinere de persoane si nici de acte...le poti da datele din buletin fara sa le dai voie sa iti atinga actele...se schimba problema daca sunt insotiti de organul de politie!!!...dar asa se procedeaza?!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 26 September 2005 - 09:57 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#33 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 25 September 2005 - 11:48 AM

dar totusi nu trebuie sa aiba un motiv, in afara de faptul ca li se pare lor ceva ciudat, intemeiat adicalea sa tefi vazut ca ai facut ceva sau ceva in genu asta. ca atunci tu te duci si ii iei nevestei un set de cutite de bucatarie, te duci acasa cu troleu si acolo te ia la control unu din asta fara nici un motiv si pac te-o amendat ca ai arme albe asupra ta
de exemplu in state daca intra politia la tine ca ai deranjat linistea publica sa iti zica sa dai muzica mai incet si fac o mica perchezitie dar fara mandat si te prinde cu droguri ai scapat ca nu aveau mandat. legea e lege. nu se poate face totul dupa ureche
PS acum a auzit cineva de "Societatea Romana de Pirotehnie si Detonica"?? ca am dat sarci pe gugle si nu am gasit nimic
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#34 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 25 September 2005 - 07:08 PM

Parerea mea este ca nu trebuie sa acceptati nici un abuz venit din partea orcarui organ de opresie. ma exprim asha deoarece despre asta se vb aici. Orice organ de control este un organ de opresie cu scop declarat si definit in documentatia de specialitate exact cum m-am exprimat. Dexter! Probele adunate intr-un caz, altfel decat pe cai legale sunt nule. Altfel spus inclusiv in romania. Dovezile unei infractiuni, luate de la domiciliul unui suspect altfel decat in conditii legale, nu pot fi folosite de procuror in instanta. infractorul scapa in aceste conditii. O perchezitie intr-un loc public este posibila fara mandat, in anumite conditii, dar, daca se dovedeste ca perchezitia a fost inutila, o simpla plingere la parchetul militar il poate trece in rezerva pe ofiterul care a facut exces de zel. Evident dupa un astfel de demers, politistul poate fi actionat in judecata pe civil si se pot obtine daune. Va spun eu, politistii nu pot comite un abuz decat impotriva unei persoane deja certata cu legea sau ushor de intimidat. Sfat: in cazul unui conflict accidental pe care il aveti cu un politist nu reactionati decat in scris. Depuneti plangeri catre inspectorat si Parchet si politistul acela isi va blestema ziua in care v-a intilnit. Doua plingeri ale voastre obliga politistul sa scrie si el pana la patru declaratii. Chiar si in cazul in care acuzatia se dovedeste nefondata omul ala va fi ocolit de promovare si va avea dosarul patat pana la pensie. Deasemenea, social vorbind si politistul acela are colegi de munca cu care nu se agreeaza. Acestia vor avea ocazia sa "atace" amplificand actiunea voastra. Credeti-ma stiu ce spun. Nu va lasati intimidati de nimeni. Aparenta siguranta a orcarui reprezentant al ocarui organ de control nu este decat o masca agresiva menita sa intimideze. Folositi acelasi sistem si veti castiga astfel de confruntari
0

#35 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 25 September 2005 - 08:05 PM

iar o dam pe discutii off-topic. am si yo o intrebare. pana la urma salpetru e azotat de potasiu sau azotat de potasiu + azotat de sodiu?
0

#36 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2005 - 08:21 PM

lasa ca e bine sa mai patinam din cand in cand si in plus unele lucruri sunt utile chiar daca sunt off topic
acum dupa varianta DEX din 1998
"salpetru s.n azotat natural de sodiu(salpetru de Chile) sau de potasiu(salpetru de India) folositi ca ingrasaminte minerale, fabricarea acidului azotic, etc. -Din fr. salpetre"
deci salpetru e ori azotat de sodiu ori de potasiu depinde cum e specificat.
daca nu se specifica atunci mai mult ca sigur e azotat de potasiu(uitati-va la toate emisiunile despre explozibili care sunt in engleza si veti vedea ca la praful de pusca folosesc "Salpetre" sau cam asa ceva zic deci azotat de potasiu.)
sper ca acum suntem lamuriti
PS nu a auzit nime de "Societatea Romana de Pirotehnie si Detonica" ?? hai va rog ziceti-mi ceva
0

#37 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 September 2005 - 11:39 PM

Legislatia e facuta pentru a fi ocolita.

Nu toata lumea se ocupa de rachetomodele si atunci e nevoie de asemenea legi... sunt multi nebuni pe suprafata Terrei...

MIG-29
0

#38 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 27-September 05

Postat 27 September 2005 - 11:43 AM

cum se obtine azotat de sodiu din azotat de amoniu si soda caustica? ce proportii trebuie amestecate?
0

#39 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 September 2005 - 03:14 PM

mai bine cumperi azotat de potasiu
daca mai stiu eu bine reactie e ceva de genu
NH4NO3+NaOH--->NaNO3+NH4OH reactia e "egalata" deci banuiesc ca proportiile ar fi 50-50
nu stiu exact
0

#40 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 September 2005 - 05:34 PM

hmm.. ma tem ca nu e 50-50
am mai facut acum un an dar am uitat exact proportiile :). acum pe cand a revenit pasiunea vad ca a disparut totul de pe net ce era inainte. tin minte ca pe ##### era explicat pentru toata lumea si cu combustibilii astia. daca mai are cineva acel mic ghid as aprecia foarte mult daca mi-l poate trimite si mie :D. erau date frumos toate formulele si proportiile
0

#41 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 September 2005 - 05:37 PM

diezurile alea vreau sa fie we we we rachete punct ro. sper sa apara asa
0

#42 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 September 2005 - 06:35 PM

bai dude cauta paicisilea prin subiecte ca gasesti tot ce vrei
0

#43 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 September 2005 - 08:39 PM

da... si dupa 2 ore de rasfoit si citit am gasit tot ce-mi trebuie :D . o multime de informatii utile da e ca si cum ai cauta intr-o biblioteca unde toate cartile sunt puse gramada in mijlocul unei sali mari. cauti de te zapacesti http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D
0

#44 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 27 September 2005 - 08:41 PM

Rat, la 27 Sep 2005, 20:39, a spus:

da... si dupa 2 ore de rasfoit si citit am gasit tot ce-mi trebuie :D . o multime de informatii utile da e ca si cum ai cauta intr-o biblioteca unde toate cartile sunt puse gramada in mijlocul unei sali mari. cauti de te zapacesti http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D

zii merci!
ca putea sa fie sala goala sa nu gasesti nimic in mijloc....
flying is my life...
0

#45 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 September 2005 - 08:55 PM

vezi ca ai un motor de cautare integrat
scrii acolo ce vrei, alegi forumu(aici rachetomodelism) dai cauta
si o sa ai o surpriza
0

#46 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 September 2005 - 09:39 PM

eeee multumesc multumesc tuturor http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif !! Din cate am citit am vazut ca suntetzi oameni seriosi.
maine incep iara sa ma intoxic cu amoniac :D. dar stiu macar ca merita :D
sport extrem rachetomodelismul asta :D
0

#47 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 September 2005 - 09:40 PM

scuzatzi excesul de zambaretzi
0

#48 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2005 - 02:23 PM

mai bine iei azotat de potasiu ca ala de amoniu e destul de higroscopic sin plus nu cred ca ai aceleasi performante(poate gresesc) dar iti zic eu
nu se merita efortul riscul etc
cu 5 parai noi ti-ai luat kilu si faci cate rachete vrei
usor nu mai tot complicare instalatii etc ca sa nu mai vorbim de gazele alea letale
0

#49 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 September 2005 - 05:34 PM

stiu e nasol mai ales cu soda caustica si cu amoniacul. nu pot face decat cantitati mici din cauza amoniacului. dar din pacate nu gasesc azotat de potasiu pe la noi. e namila de combinat chimic aici in oras dar din toti azotatii numa azotat de potasiu nu fac. in rest gasesti ce vrei.

ai de vanzare azotat de potasiu?
0

#50 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 28 September 2005 - 05:45 PM

Nu fac dar cumpara. Baga intrebari pe ici pe colo in punctele esentiale :)
Nici termocentrala nu produce dar are prin laboratoare. Pe cuvant de pionier...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#51 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2005 - 07:38 PM

hia pe messenger sau pe un email daca vrei si iti zic ce si cum
0

#52 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117

Postat 04 October 2005 - 10:33 PM

Rat, la 27 Sep 2005, 11:43, a spus:

cum se obtine azotat de sodiu din azotat de amoniu si soda caustica? ce proportii trebuie amestecate?

mai proportia este 2/1adica 2 parti(in greutate) azotat de amoniu la o parte soda,dar eu zic din experienta ca nu poti face prea mare lucru cu azotatul de sodiu pt ca e higroscopic si mai slab ca cel de potasiu
mai bine incearca sa inlocuiesti soda cu potasa caustica care este KOH si se gaseste pe la fabricile de sapunuri si asa ti-ar rezulta azotat de potasiu
totusi cel mai bine incerca sa-l procuri de undeva
multa bafta
0

#53 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 04 October 2005 - 11:09 PM

Mai vitejilor azotatul de amoniu e un oxidant mai bun decat azotatul de potasiu, mai bine lasati asa si gata. apropo azotat de amoniu unde gasiti in buc eftin si bun?
0

#54 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2005 - 08:14 AM

MrSpace, la 4 Oct 2005, 23:09, a spus:

Mai vitejilor azotatul de amoniu e un oxidant mai bun decat azotatul de potasiu, mai bine lasati asa si gata. apropo azotat de amoniu unde gasiti in buc eftin si bun?

da daca ai pulbere de magneziu care e numa vreo 20euro kilu. plus nitic epoxy care si ala e scumpic si te-ai rezolvat :D
am incercat si cu pulbere de aluminiu dar... trebuie DETONAT. adicalea sa il explodezi ca sa ia foc. apa eu nu stiu cum itit vine sa bagi o bomba in mtoru de la racheta.
daca faceti rost de perclorat de amoniu atunci da atunci faceti niste motoare de toata frumusetea.
aveti grija de voi
0

#55 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2005 - 12:24 PM

nu vad de ce sal detonezi ca doar nu vrei sa obtii o explozie(detonatie) ci o ardere(deflagratie) iar pt asta iti trebuie un initiator ceva care sa contina un amestec pirotehnic cu temperatura mare de ardere gen pulberea de artifici sau poti folosi o panglica de magneziu,in plus poti folosi si ceva mai ieftin pe post de combustibil gen masa plastica sau carbune de lemn
0

#56 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 October 2005 - 01:02 PM

nu se poate aprinde simplu
pt al aprinde trebuie capsa detonanta
0

#57 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2005 - 08:05 PM

trebuie ceva asemanator cu initiatorul din tuburile cartus de artilerie in nici un caz capsa detonanta pt ca racheta ta o sa faca buuum
0

#58 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2005 - 11:13 PM

mai am o intrebare inainte sa incerc sa vad cum merge:
am citit pe un patent de inventie despre o pulbere pt arma facuta din azotat de potasiu,acid citric si oxid de fier,pulbere care ar fi superioara la viteza de ardere fata de BP
proportile sunt 35% acid citric+65% azotat si oxidul de fier catalizator
are cineva idee cum se poate masura viteza de ardere a unui amestec altcumva decat ochiometric?

Aceasta postare a fost editata de otonel: 08 October 2005 - 11:14 PM

0

#59 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2005 - 08:44 AM

de astanu am auzit dar este un amestec numit Crimson Powder care l-am vazut la nakka pe site este superior prafului de pusca si se face cu azotat, acid ascorbic, si oxid de fier. uite aici reteta in engleza :D
"Ingredients to make Crimson Powder:
6.2 grams Potassium Nitrate
4.5 grams Ascorbic acid.
(In the form of Vitamin C tablets, =11 tablets, 500 mg each*)
0.5 gram Red iron oxide
30 ml Water, boiling
* Vitamin C tablets are typically 83% ascorbic acid, 17% cellulose filler.
Place all constituents into a pot containing the boiling water. Stir until tablets are dissolved.
Strain through a double layer of paper towel (or similar filter material) to remove cellulose filler
(this step is not necessary if pure ascorbic acid is used).
Boil mixture until most of water has evaporated and a wet “paste” remains, being careful not dry
the mixture.
Scrape paste onto a shallow aluminum pan lined with aluminum foil.
Place in a pre-heated shop oven set to 150 F. (65 C.).
Allow to dry (approximately one hour).
Using mortar & pestle, grind up dried mixture to a granular powder."
0

#60 Useril este offline   Rat 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2005 - 10:58 AM

otonel, la 4 Oct 2005, 22:33, a spus:

dar eu zic din experienta ca nu poti face prea mare lucru cu azotatul de sodiu pt ca e higroscopic si mai slab ca cel de potasiu

mai eu am reusit cat de cat chiar zilele asta am scos o pulbere foarte buna. adevaru ca e greu sa obtii ceva bun si trebuie noroc. am facut 6 motoare si doar o racheta a zburat restu au 'ars' spectaculos. mai bine le declaram fumigene :()
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu