Am facut rost de doua pistoane hidraulice ,cred ca de la avioane , stie cineva cu se realizeaza o pompa hidraulica de putere ,de ce componenteam nevoie .
doresc de multa vreme sa-mi confectionez un dispozitiv de indoit teavasi la hidrailica nu prea le am .cu stima
Pagina 1 din 1
pistoane hidraulice
Postat 14 September 2005 - 10:29 PM
Un cric hidraulic de 2 tone costa in Carrefour 300.000 lei si unul de 8 tone aproape 700.000 lei.
Cred ca sunt cele mai bune variante pentru ce vrei sa faci. Sunt compacte, reglabile si cred ca suficient de puternice pentru indoit tevi. Merge si ceva home made, dar nu stiu daca as incerca varianta hidraulica.
E doar o idee.
In principiu doi cilindri, cu diferenta mare de sectiune, tevaraia si actionarea celui mic. De structrura mecanica, rabdare si munca trebuie sa te ocupi suplimentar. Restul se gasesc de facut sau cumparat.
Cred ca sunt cele mai bune variante pentru ce vrei sa faci. Sunt compacte, reglabile si cred ca suficient de puternice pentru indoit tevi. Merge si ceva home made, dar nu stiu daca as incerca varianta hidraulica.
E doar o idee.
In principiu doi cilindri, cu diferenta mare de sectiune, tevaraia si actionarea celui mic. De structrura mecanica, rabdare si munca trebuie sa te ocupi suplimentar. Restul se gasesc de facut sau cumparat.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 14 September 2005 - 10:31 PM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 15 September 2005 - 08:13 AM
pai nu prea poti sa faci totul pe o singura masina, tevile le indoi pe masina cu role(2 tipuri), tabla pe masina cu matrita (dies in engleza), cauta cu Google, tube bender si sheet metal brake, poti sa te uiti si aici, omul si-a facut 2 masini, una pentru raze mici si una pentru raze mari; www.rutuonline.com/html/tube_bender.html
Postat 15 September 2005 - 05:20 PM
pt pompa hidraulica de putere poti folosi o pompa cu pistonase rotativa actionata de un motor electric luata ori de la aviatie sau de la ceva hidraulic:macara,excavator ,etc
daca nu iti trebuie ceva asa puternic ia o pompa manuala de la un cric ,niste conducte si un filtru
daca nu iti trebuie ceva asa puternic ia o pompa manuala de la un cric ,niste conducte si un filtru
Postat 16 September 2005 - 12:21 PM
Pentru indoit teava este nevoie de un singur motor (piston) hidraulic si un sistem de role. Pentru diametre mai mici de 1/2", indoirea se face foarte usor manual, fara amplificarea puterii. Pentru sistemul manual, sunt de ajuns doua role. Diametrul si pozitia lor este functie de raza la care se doreste sa se indoaie teava . Pentru diametre mari, se folosesc sisteme de trei role, din care una actionata de un sistem de multiplicare a fortei (in cazul acesta de un piston hidraulic). Ca pompa, va sugerez sa folositi una manuala, este mai usor de controlat presiunea. Aveti nevoie de o baie (cuva) de ulei, pompa, conducte de legatura , un sistem de robinete pe post de inversor de sens si golire, o supapa de unic sens, un filtru montat pe sorb, eventual un manometru pentru citit presiunea de lucru. Ar fi indicat montarea unei supape de siguranta . Banuiesc ca cilindrul dumneavoastra este cu dubla actiune. In acest caz se poate controla miscarea pistonului in ambele sensuri. Instalatia nu este prea complicata, dar pentru diametre relativ mici, nu se merita, se poate realiza un amplificator de forta mecanic, gen cric de autoturism.
Pentru indoit tabla, mecanismul este altul, cu doua bacuri fixe si unul mobil (abcant). In cazul in care doriti sa folositi o amplificare hidraulica a fortei, este indicat sa folositi doua pistoane, schema hidraulica este similara.Pentru grosimi de tabla de pana la 3 mm, se poate folosi un abcant manual fara probleme. Conceptia constructiva a unui abcant actionat mecanic difera de a unuia actionat manual, fiind nevoie de 2 bacuri speciale diferite functie de grosimea tablei ce se doreste a fi indoita.Pentru dispozitivul mecanic, este nevoie de doua ghidaje destul de dificil de realizat, fiind nevoie ca bacul mobil sa se miste fara abateri si care sa asigure totodata o buna rigiditate constructiei.
Pentru indoit tabla, mecanismul este altul, cu doua bacuri fixe si unul mobil (abcant). In cazul in care doriti sa folositi o amplificare hidraulica a fortei, este indicat sa folositi doua pistoane, schema hidraulica este similara.Pentru grosimi de tabla de pana la 3 mm, se poate folosi un abcant manual fara probleme. Conceptia constructiva a unui abcant actionat mecanic difera de a unuia actionat manual, fiind nevoie de 2 bacuri speciale diferite functie de grosimea tablei ce se doreste a fi indoita.Pentru dispozitivul mecanic, este nevoie de doua ghidaje destul de dificil de realizat, fiind nevoie ca bacul mobil sa se miste fara abateri si care sa asigure totodata o buna rigiditate constructiei.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1