Radu_, la 16 December 2018 - 05:36 PM, a spus:
Modelul 2 din postarea ta functioneaza perfect DOAR DACA faci cursa completa. Daca nu duci cursa pana la capat va indoi conductorul si il rupe.
Modelul de la Lidl, este foarte bun, dar trebuie sa reglezi presiunea pe bacuri in functie de izolatia conductorului.
Eu le am pe amandoua si le folosesc cuc succes. Putin reglaj si va fi totul ok.
Uite, am luat din nou clestele de la Lidl la teste... si nu, pt. firele pe care le folosesc nu merge.
Am incercat sa rotesc "din grad in grad" ca sa zic asa, rotita aia de reglaj de pe el.
Rezultatul este fie ca atunci cand cablul este dezizolat incepand cu LAMELE TAIETOARE, acestea taie si mare parte dintre firele de Cu fie, de la un reglaj incolo, lamele taietoare nu mai taie izolatia ci doar trag de ea pana se rupe undeva in zona bacurilor care tin firul.
Poate ar fi folosibila si varianta asta din urma, ca nu taie din cupru insa lungimea dezizolata devine prea mare pt. cerintele mele uzuale.
Ca precizare, folosesc fire litate de Cu cu diametrul INCLUSIV izolatia de 1mm, fire cum sunt cele din cablurile pt. alarmele de efractie (
http://www.castel.ro...ty-10x022-169-p).
Sunt niste fire f. OK, se cositoresc foarte usor, sunt din Cu, au diametrul suficient de mic etc.
Da, am incercat clestele si pe fire "de instalatii electrice", genul 0.7 - 1mm patrat in sectiune... acolo merge OK dar nu pt. aia imi trebuie, sunt mai mult electronist decat electrician. :)
Clestele este nou, uzura iese din discutie.
Aceasta postare a fost editata de informer: 18 December 2018 - 10:10 AM