Modelism - RHC Forum: De ce RX-ul are un canal in plus fata de TX ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

De ce RX-ul are un canal in plus fata de TX ? Intrebare filozofica despre sistemele RC

#1 Useril este offline   TyranoCar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 01-March 13
  • Interests:modelism , electronica, scuba diving , vinu'rosu , calul sur si ............eu nu stiu'd'astea!

Postat 29 March 2014 - 10:41 AM

Salutare!

De ceva vreme ma roade o intrebare:

De ce la cvasimajoritatea sistemelor RC de pe piata, receptorul are un canal in plus fata de statia aferenta? Deci in 27mhz statia are 2 ch dar receptorul are 3 ch...la TQ3 , statia are 3ch , receptorul 4ch.....si tot asa

Exista vreo ratiune pentru asta?

Se poate "activa" in statie si canalul "suplimentar" (existent dar aflat in "stare latenta")?

Multumesc anticipat pt.atentie!
...O tigaie plina te hraneste si o tigaie goala te educa! ...un "om" insurat...
0

#2 Useril este offline   benny.trex 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 04-July 13

Postat 29 March 2014 - 12:16 PM

Pai de ex la cel cu tx cu 2 canale la rx ai cele 2 canale propriu zise + 1 canal pt. acumulatorul care alimenteaza rxul . al 3lea canal se foloseste cand nu ai un esc care sa alimenteze txul
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 March 2014 - 12:46 PM

Cvasi poate la auto, cele de la 4 canale in sus nu mai au asa ceva.
Da, au fost statii cu canale ascunse, dar cele pe care le stiu eu erau de 6-7 canale, puteau fi extinse la 8ch.
Nu le stiu pe cele din domeniul auto, 27Mhz este istorie.
In 2.4Ghz nu mai merge cu descoperit canale ascunse, decat daca e o statie open source.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   Radu Cainamisir 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 369
  • Inregistrat: 14-December 12
  • Interests:Cars, RC Cars, Girls, Games, PC, etc

Postat 29 March 2014 - 01:27 PM

Da, dupa cum s-a mai spus, canalul in plus este folosit pentur a alimenta receptorul de la un acumulator in caz nu ai esc (termice). Dar poti folosi canalul ala pentru a alimenta ceva din receptor. Ca sa-ti dai un exemplu, luminile de pe caroserie.
Off-road: Team Associated SC10 2wd Factory team
0

#5 Useril este offline   TyranoCar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 01-March 13
  • Interests:modelism , electronica, scuba diving , vinu'rosu , calul sur si ............eu nu stiu'd'astea!

Postat 01 April 2014 - 07:18 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 March 2014 - 12:46 PM, a spus:

Cvasi poate la auto, cele de la 4 canale in sus nu mai au asa ceva.
Da, au fost statii cu canale ascunse, dar cele pe care le stiu eu erau de 6-7 canale, puteau fi extinse la 8ch.
Nu le stiu pe cele din domeniul auto, 27Mhz este istorie.
In 2.4Ghz nu mai merge cu descoperit canale ascunse, decat daca e o statie open source.

Corect, la cazul asta ma refer.Nu-i vorba de "non-canalul" pe care scrie de multe ori "bat" ci de un canal functional dpdv radio ,deci daca am tx cu 2 ch si rx cu 3 ch si gasesc o rc cu 3-4 ch compatibila atunci pot sa o folosesc cu rx-ul in schema 3la3 (4la3).

In 2,4Ghz in cazul E-FLY 100B 2.4GHz, bulk 4 canale de la Botseni , receptorul are 6 canale si 7 triplete de pini (una este bind/bat) dar celelalte 2 ? Am vazut receptoare care "dubleaza" o pozitie (nu-s sigur dar sa zicem ca apar 2 triplete ce comanda acelasi canal "AELERONS"-(zic la "plesneala") dar si asa ramane un canal in plus......De ce oare? Care-i logica? Nu-i rentabil economic sa se fabrice un rx cu 4 ch, (unul cu 5Ch) si unul cu 6 ch pentru TX-uri cu 4ch si cu 6 ch? ..si pentru "serie mare" mai bine sa se faca "lunga" numai rx-uri 6ch, nu conteaza ca-s destinate unor t4x; t5x sau t6x ? Sau exista cauze tehnice?

...O tigaie plina te hraneste si o tigaie goala te educa! ...un "om" insurat...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu