Salutare!
De ceva vreme ma roade o intrebare:
De ce la cvasimajoritatea sistemelor RC de pe piata, receptorul are un canal in plus fata de statia aferenta? Deci in 27mhz statia are 2 ch dar receptorul are 3 ch...la TQ3 , statia are 3ch , receptorul 4ch.....si tot asa
Exista vreo ratiune pentru asta?
Se poate "activa" in statie si canalul "suplimentar" (existent dar aflat in "stare latenta")?
Multumesc anticipat pt.atentie!
Pagina 1 din 1
De ce RX-ul are un canal in plus fata de TX ? Intrebare filozofica despre sistemele RC
Postat 29 March 2014 - 12:46 PM
Cvasi poate la auto, cele de la 4 canale in sus nu mai au asa ceva.
Da, au fost statii cu canale ascunse, dar cele pe care le stiu eu erau de 6-7 canale, puteau fi extinse la 8ch.
Nu le stiu pe cele din domeniul auto, 27Mhz este istorie.
In 2.4Ghz nu mai merge cu descoperit canale ascunse, decat daca e o statie open source.
Da, au fost statii cu canale ascunse, dar cele pe care le stiu eu erau de 6-7 canale, puteau fi extinse la 8ch.
In 2.4Ghz nu mai merge cu descoperit canale ascunse, decat daca e o statie open source.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 29 March 2014 - 01:27 PM
Da, dupa cum s-a mai spus, canalul in plus este folosit pentur a alimenta receptorul de la un acumulator in caz nu ai esc (termice). Dar poti folosi canalul ala pentru a alimenta ceva din receptor. Ca sa-ti dai un exemplu, luminile de pe caroserie.
Off-road: Team Associated SC10 2wd Factory team
Postat 01 April 2014 - 07:18 PM
renatoa, la 29 March 2014 - 12:46 PM, a spus:
Cvasi poate la auto, cele de la 4 canale in sus nu mai au asa ceva.
Corect, la cazul asta ma refer.Nu-i vorba de "non-canalul" pe care scrie de multe ori "bat" ci de un canal functional dpdv radio ,deci daca am tx cu 2 ch si rx cu 3 ch si gasesc o rc cu 3-4 ch compatibila atunci pot sa o folosesc cu rx-ul in schema 3la3 (4la3).
In 2,4Ghz in cazul E-FLY 100B 2.4GHz, bulk 4 canale de la Botseni , receptorul are 6 canale si 7 triplete de pini (una este bind/bat) dar celelalte 2 ? Am vazut receptoare care "dubleaza" o pozitie (nu-s sigur dar sa zicem ca apar 2 triplete ce comanda acelasi canal "AELERONS"-(zic la "plesneala") dar si asa ramane un canal in plus......De ce oare? Care-i logica? Nu-i rentabil economic sa se fabrice un rx cu 4 ch, (unul cu 5Ch) si unul cu 6 ch pentru TX-uri cu 4ch si cu 6 ch? ..si pentru "serie mare" mai bine sa se faca "lunga" numai rx-uri 6ch, nu conteaza ca-s destinate unor t4x; t5x sau t6x ? Sau exista cauze tehnice?
...O tigaie plina te hraneste si o tigaie goala te educa! ...un "om" insurat...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1