Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#887 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 05 November 2014 - 01:00 PM

Vezi postareaEBA, la 05 November 2014 - 12:46 PM, a spus:

Adica o sa zbor pa persoana fizica? :rofl: Care este? :rofl:

Aiurea .. privatizarile s-au soldat cu desfiintare totala ...

Asa ca recupereaza cuprul de pe bobinajele motoraselor cat mai ai timp , fire , cabluri ...
ca ne lasa astia doar cu lipiciu de pe baghete ..

P.S.

Da se pare ca si " occidentalii " aia din regat i-au dat cu ignore lui Renatoa .. pusese romanu nostru ochii pe turla bisericii ..
O fi fost si aia invelita cu ceva neferoase ? si .. daca e asa .. nu e tot mai bine cu Chinezii ? ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#888 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 05 November 2014 - 01:01 PM

Ehe sa vedeti voi asigurari obligatorii de 100euroi la o spuma.Si atunci sa vedeti care mai face HOBBY.Or sa zica asiguratorii ca asta este cea mai ieftina asigurare din europa asa ca basti de aci daca nu-ti convine.

Ca Mizerabilul de la metrou care sustinea ca avem cele mai mici preturi la beletu de calatorie din toate capitalele europei.Asa ca hai sa-l mai scumpim.Asa-i cand te plimbi prin marile capitale ale europei si habar nu ai ce salarii sunt in Romanica.Bietul de el o crede ca salaru minim aici o fi egal cu cel din Anglia sau paris?.

Poftiti libertate nesimtita :rofl:
SUNTEM FUDULI
0

#889 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 November 2014 - 01:30 PM

Nu se asigura zburatoarea, ci pilotul.
Deci numarul de modele nu va conta, ci poate varsta...
Dincolo este pe la 50 Euro pe an, nu vad de ce aici ar urca asa sus... :unsure:
Si aici este rolul ARA, sa negocieze o asigurarea mai buna pentru un volum de membrii mai mare ;)
Daca imi fac asigurarea pe club ma costa 67 lire si e valabila doar daca lansez de pe terenul clubului, daca imi iau de la BMFA ma costa 42 si e valabila pe orice teren afiliat din commonwealth ;)
De pe maidan nu ma acopera nici o asigurare, iar in orase pot zbura liber numai modele desemnate ca park flyer, numai in zonele special amentajate din anumite parcuri publice.
Nu sunt nici ei asa absurzi, o minge de golf poate si ea provoca pagube destule...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#890 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 05 November 2014 - 01:56 PM

Intelepciune populara romaneasca: “Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

Nota: povestea de mai sus este pur fictiva și orice asemănare cu situații sau persoane reale este pur intamplatoare. Asiguram iubitorii animalelor ca nici un caine nu a avut de suferit cu ocazia relatarii celor de mai sus.
0

#891 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 05 November 2014 - 01:56 PM

Ca de obicei, va aberati.

Asigurarile astea se fac ca sa te exonereze de plata catre TERTI. Raspundere civila. De raspunderea penala, daca e cazul, nu scapi.
Adica, din varii motive imi scapa de sub control aeromodelul si se ciocneste de CEVA. Acel CEVA trebuie platit si/sau readus la forma initiala.

Masina? Trebuie despagubit proprietarul.
Geam? Trebuie despagubit proprietarul.
Gard? Trebuie despagubit proprietarul, chiar si pentru o scandurica.
Om? Trebuie despagubit, el sau urmasii lui.

Degeaba va agitati ca "Ce-i gandirea asta? Mie nu mi poate intampla, ca-s pe camp!", ca o faceti degeaba. Ceasul rau exista si pe camp.
Bag mana in foc ca si in Romania s-au intamplat astfel de accidente, doar ca (probabil) nu s-a aflat de ele.

Problema este cum vor fi incheiate aceste asigurari, ca de scapat sigur nu vom scapa de ele.
Per persoana? Per model? Va fi un pret accesibil? Daca iti baga un 200 RON/model, esti terminat. Daca baga un 200 RON/pilot, te-ai scos.

Ca si update la situatia initiala:
- o singura firma mare mi-a raspuns, si versiunea scurta este ca un aeromodel zboara, deci e avion, deci se poate asigura, dar ca si un avion 1:1. Adica jdemii de euro.
Superb.
0

#892 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:09 PM

Se poate intampla si sa te calce unul cu bicicleta, dar cu toate astea nu a simtit nimeni pana acum nevoie sa introduca RCA obligatoriu pt. biciclisti.
0

#893 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:13 PM

Adica coaxialul ala de-l cumpar de la auchan de 70lei mai vine in spate cu o asigurare de 200lei pe care tre sa o ia copilu? :blink:
SUNTEM FUDULI
0

#894 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:16 PM

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 01:56 PM, a spus:

Intelepciune populara romaneasca: “Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”Nota: povestea de mai sus este pur fictiva și orice asemănare cu situații sau persoane reale este pur intamplatoare. Asiguram iubitorii animalelor ca nici un caine nu a avut de suferit cu ocazia relatarii celor de mai sus.

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 02:09 PM, a spus:

Se poate intampla si sa te calce unul cu bicicleta, dar cu toate astea nu a simtit nimeni pana acum nevoie sa introduca RCA obligatoriu pt. biciclisti.

Au rost comentariile astea? Colectionezi post-uri? Vrei premiu?

La avatar vad ca ai ceva avion mare. Vedea-te-as cat de viteaz mai esti dupa ce hardughia aia sparge o masina sau un cap sau un dinte.
0

#895 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:17 PM

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 02:09 PM, a spus:

La astia nu se pune.Ca nu te raneste grav.Doar te baga in spital un pic.Vreo 3 zile.

Ce trebe asigurare? ati inebunit?
SUNTEM FUDULI
0

#896 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 November 2014 - 02:19 PM

Aici:
http://www.maac.ca/home.php?pflg=e
puteti vedea cum este cu asigurarea. Oricum este valabila doar in locuri autorizate.
Caz concret: un vant puternic a dus o spuma pana la primele case, a spart geamul, a ricosat de un tv mare si a gaurit un perete de rigips. Proprietarul a fost intelegator si MAAC a platit cateva sute de dolari.
Multa, multa bafta.
0

#897 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:26 PM

Vezi postareaEBA, la 05 November 2014 - 02:13 PM, a spus:

Adica coaxialul ala de-l cumpar de la auchan de 70lei mai vine in spate cu o asigurare de 200lei pe care tre sa o ia copilu? :blink:

Aia e jucarie si se vinde ca atare.

Un copter de 4 kile tot jucarie e?
O spuma de 1 kil e tot jucarie? Chiar daca poate zbura cu 150km/h?

Vezi postareaEBA, la 05 November 2014 - 02:13 PM, a spus:

0

#898 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:46 PM

[quote name='tibko' timestamp='1415190397' post='766357']

Esti sigur ca e jucarie? Nu cumva este aeronava civila motorizata fara pilot la bord cu masa maxima la decolare mai mică sau egală cu 1 kg.
Da bicicleta? tot jucarie e, sau aia nu se pune pt. ca nu merge cu 150km/h?
0

#899 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 02:57 PM

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 02:46 PM, a spus:

Da bicicleta? tot jucarie e, sau aia nu se pune pt. ca nu merge cu 150km/h?

Daca e valea lungaaaaaa si abruptaaaaa cred ca poate depasii 150 km / h inainte sa se dezintegreze ... da cred ca TOT nu se pune
ca valea nu va fi considerata loc amenajat , loc public si nu are marcaj rutier
0

#900 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 03:07 PM

Mamaaaaa cati bani ar face statu daca ar fi asigurari obligatorii la bicle.

Ia autosesizati-va organele in masura si vedeti ce se poate face in privinta asta.Sa vezi atunci ce tunuri v-or da societatile de asigurari peste noapte.Ca de la noi astia hobistii cu capul in nori nici o sansa.Suntem prea putini.

Poate asa v-om scapa noi :pardon:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 05 November 2014 - 03:08 PM

SUNTEM FUDULI
0

#901 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 03:28 PM

Pentru cei interesati, voi reveni cu informatii pertinente, pe masura ce primesc raspunsuri de la asiguratori/brokeri.
0

#902 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 03:30 PM

Vezi postareaEBA, la 05 November 2014 - 03:07 PM, a spus:

Mamaaaaa cati bani ar face statu daca ar fi asigurari obligatorii la bicle.

Ia autosesizati-va organele in masura si vedeti ce se poate face in privinta asta.Sa vezi atunci ce tunuri v-or da societatile de asigurari peste noapte.Ca de la noi astia hobistii cu capul in nori nici o sansa.Suntem prea putini.

Poate asa v-om scapa noi :pardon:

Si aia cu rolele sau cu skate-urile .. ca sunt pericol social ..
0

#903 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 November 2014 - 03:31 PM

Ca modelu-i mare, ca-i mic, nu are nici o importanta. Ca pilotu-i incepator, sau avansat... la fel INDIFERENT (eventual crash-eaza mai rar).

Eu i-am vazut pe multi dintre avansatii momentului (Wa, AB....) facindu-si zob modelele temeinic. Chiar in public, la intilniri, de fata cu toata lumea (evident fiecare dupa posibilitati). Nu mai scriu de incepatori. Daca vreti sa vedeti spectacol mergeti la mansa de zbor a aunui concurs de machete (unde au toti patalama)....Toti erau plinii de bune intentii si dorinte de zbor sigur. Si eu am avut incidente care n-aveau nici o legatura cu modelul, frecventa, sau experienta mea.

Eu cred ca are si asigurarea (tertilor) ratiunea ei. Cel putin ca dovada statistica, asa se face peste tot.
0

#904 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 06:57 PM

“Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți..... la fel și când ești prost.”

Philippe Geluck.
0

#905 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 07:55 PM

Unii nu au citit subtitlul topicului...
Si pentru asta noua restul ne e foarte greu... si pentru ca acest soft de forum nu are "Ignore"
0

#906 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 10:59 PM

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 06:57 PM, a spus:

“Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți..... la fel și când ești prost.”

Philippe Geluck.

Dar 'sau exclusiv,g (asa banuiesc ca se traduce apelativul tau in romaneste), fii amabil, asta este un mod mai evoluat de a ne face prosti?
0

#907 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 05 November 2014 - 10:59 PM

Vezi postareaxorg, la 05 November 2014 - 06:57 PM, a spus:

Philippe Geluck.

Cica parlamentarii intreaba pe presdintii de camere :
-Domnilor presedinti de ce avem noi salarii asa mari???
Raspunsul vine promt si la subiect:
-Domnilor parlamentari "prostia se plateste".
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#908 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 November 2014 - 07:51 AM

Tematica a fost discutat in lung si in lat si la inceputul tuturor discutiilor.

Orice paguba care cu orice mijloc sau incident o faci la terti trebuie achitat.

Unele pagube pot fi asa mare ca nu o poti plati....fatale, dat foc unui bloc de locuinte integral cu cauza unui Lipo incarcat linga instalatie de gaz cu setari gresite...boummmm....
Pentru cazurile asta exista asigurari.

La jucaria din mall de exemplu in Germania exista asigurari RCA generale care sint voluntare. Nimeni nu iti cere asigurare pentru ele.
Cum zice Renato despre Anglia este aproape si in Germania doar ca asigurare care o am de la DMFV este valabil si pe cimp si worldwide oriunde si unde exista o legislatie in vigoare. Aici este interpretabil daca avem ceva legislatie in vigoare care reglementeaza hobbyul nostru in afara de interdictia 8/2014.

Din alceas cauza, am mai scris acum 10 luni ca am vorbit si la conducere DMFV si si cu omul potrivit la asigurare singurului concern care face asigurari din aviatie in toata Europa despre cazul nostru unde nu prea exista reglemenari ca si in D/UK/F/I si unde sint foarte putini modelisti in comparatie. (3000 versus 250000) Si au zis ca vine si asigurare DUPA lesgislatia se fie existenta. Fara ARA nu va fi niciodata, doar cu casca gura si discutii aberante.

Repet ca exista o singura asigurare si asta va vei asigura si in RO dupa ce avem legislaia clara. Pentru asta a fost infintat ARA, ca se avem legislaia clara si pe urma se ne putem proteja drepturile si eventual se putem se ne asiguram la un pret adecvat in caz ca ne cere legislatia. Si aici este bine ARA se aiba cit mai multi membri ca se arata important si se fie luat in serios, se avem si argumente. De la discutii de aici uneori nu poti trage concluzii care mai bine nu le scriu.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 November 2014 - 07:53 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#909 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 06 November 2014 - 11:13 AM

Wabo, vad ca o ai la avatar pe Monica Macovei. Sper ca e totusi o gluma (o gluma proasta oricum). Sau se voteaza si pe forum la prezidentiale ? Si succes cu dezbaterile infinite despre ARA si legi, pana atunci eu ies putin la zbor. Dupa mintea mea aeromodelismul era despre zburat aeromodele (in gasca sau singur-in cazul meu) si nu despre Monica Macovei, ARA (despre care am tot intrebat si nu a raspuns nimeni, care ar fi beneficiul/avantajele unei persoane care cotizeaza la aceasta ARA) si legi despre care autoritatile nici nu au habar dar sunt mari sanse sa afle acum pentru ca unii de aici discuta despre asta de luni de zile fara pauza...
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#910 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2014 - 12:15 PM

Daca-ti dai foc la casa cu Lipo, cel mai probabil vei fi despagubit in baza asigurarii obligatorii pt. locuinta, eventual vor fi desbagubiti si vecini daca ai optat pentru o asigurare de raspundere civila alaturi de cea obligatorie. Spun probabil pt. ca de cele mai multe ori asiguratorii invoca neglijenta pt. a refuza despagubirea, care in exemplul dat de dvs. este destul de evidenta. Sincer ma indoiesc ca asigurarea modelului va acoperii o dauna produsa de incendierea casei prin operarea incorecta a acumulatorului LiPo.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 November 2014 - 12:15 PM

0

#911 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2014 - 12:36 PM

sau exclusiv g,

Nu mi-ai raspuns la intrebare. De ce ne facusi prosti? Care e schepsis'u citatului ala? Ar trebui sa ne bucuram ca nu ne-ai pus film++? (daca tot vrei sa fii explicit). Eu nu am nevoie sa ne porcaim p'aicea.
0

#912 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2014 - 02:05 PM

Vezi postareavlad1, la 05 November 2014 - 10:59 PM, a spus:

Dar 'sau exclusiv,g (asa banuiesc ca se traduce apelativul tau in romaneste), fii amabil, asta este un mod mai evoluat de a ne face prosti?

Fii linistit, nu am nimic cu tine. Daca as fi avut, ai fi stiut asta fara urma de-ndoiala. Este doar un citat mai mult sau mai putin celebru apartinand culturii universale, pe care fiecare il interpreteaza liber conform propriilor gandiri.
0

#913 Useril este offline   avy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 22-July 08
  • Interests:Auto Moto Aero

Postat 06 November 2014 - 10:56 PM

[quote name='wabo1' timestamp='1415253105' post='766463']
Tematica a fost discutat in lung si in lat si la inceputul tuturor discutiilor.

Orice paguba care cu orice mijloc sau incident o faci la terti trebuie achitat.

Unele pagube pot fi asa mare ca nu o poti plati....fatale, dat foc unui bloc de locuinte integral cu cauza unui Lipo incarcat linga instalatie de gaz cu setari gresite...boummmm....
Pentru cazurile asta exista asigurari.

La jucaria din mall de exemplu in Germania exista asigurari RCA generale care sint voluntare. Nimeni nu iti cere asigurare pentru ele.
Cum zice Renato despre Anglia este aproape si in Germania doar ca asigurare care o am de la DMFV este valabil si pe cimp si worldwide oriunde si unde exista o legislatie in vigoare. Aici este interpretabil daca avem ceva legislatie in vigoare care reglementeaza hobbyul nostru in afara de interdictia 8/2014.

Din alceas cauza, am mai scris acum 10 luni ca am vorbit si la conducere DMFV si si cu omul potrivit la asigurare singurului concern care face asigurari din aviatie in toata Europa despre cazul nostru unde nu prea exista reglemenari ca si in D/UK/F/I si unde sint foarte putini modelisti in comparatie. (3000 versus 250000) Si au zis ca vine si asigurare DUPA lesgislatia se fie existenta. Fara ARA nu va fi niciodata, doar cu casca gura si discutii aberante.

..............................................................................................

Poti da foc la bloc si cu o bricheta,si cu o priza proasta (ca astea se gasesc pe la noi prin comert...) !
Mai termina cu "Germanica" ,aici e "romanica" ,daca cineva doreste o pozitie de monopol in asigurari sa incerce in alta parte. Pana una-alta discutia era despre zborul liber nu despre cum sa il mai restrictionam NOI un pic si sa mai bagam si niste bani in buzunarul altora . In romania daca nu ai inteles pana acum orice lucru bun sfarseste cu o aplicare extraordinar de proasta...

Aceasta postare a fost editata de avy: 06 November 2014 - 10:57 PM

0

#914 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 07 November 2014 - 08:56 AM

Uite Avy, omeni cu atitudini ca si ale tale sint cauza de ce nu progrezeaza nici aeromodelism si din ce cauza a fost emis 8/2014. Din cauza omenilor cu abordarea asta balcanica care nu vor se participa sau schimba nimic, legislatia poate deveni foarte aspru si de acea , vorba ta unele "lucruri sfarsesc extraordinar de prost"

Probabil nu ai auzit ca Romania a aderat in 2007 la Uniunea Europeana si ca asta are ceva implicari? Ma rog, somn usor in continuare. Doar trezirea va fi foarte abrupta.

PS: It place acum avatarul meu mai bine?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#915 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2014 - 09:18 AM

Zbor "liber" nu mai exista. Si e foarte bine ca este asa, pentru ca viata umana (zbor 1:1) bate aeromodelismul.
Nu ar fi mai bine sa zbori "liber" dar in anumite conditii, decat sa nu zbori deloc?
0

#916 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2014 - 09:50 AM

Probabil genul asta de "libertate" este apreciat de unii, cam ca in isprava asta ...
http://www.rhcforum....post__p__766618

La marginea drumului... haiduc, ce mai...
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou