airdream, la 10 October 2014 - 10:21 AM, a spus:
De ce nu spui că au fost foarte multe discuţii (particulare şi de grup) pe subiectul larg al aeromodelismului, că am vorbit cu oameni (din cadrul facultăţii) care chiar ştiu şi inovează domeniul în concursuri internaţionale (cu rezultate deosebite), că am văzut modele care au ieşit campioane la aceste concursuri şi le-am "disecat", că am mai fost scoşi din întunericul necunoaşterii în privinţa spaţiului aerian controlat (de către un om care lucrează în domeniu), etc.?
Mie mi s-a părut foarte interesantă întâlnirea şi mi-a plăcut inclusiv discuţia cu Andras, care ne-a arătat o parte din măruntaiele Asociaţiei, partea aceea nevăzută pe care o intuim, dar nu vrem să ştim cât este de complicată.
Sorin,
ia uite aici ce s-a propus si fa comparatie cu ce s-a discutat la fata locului.Iar despre ce face Camil si echipa lui stiu mai demult si e de apreciat, iar pe domn profesor personal il cunoasteam deja, deoarece am facut un master la Polizu acum un an,asa ca .. Oricum nu comentez atat munca si implicarea lui Andras care e de necontestat si de apreciat deopotriva, ma deranjeaza lipsa de implicare a altor modelisti, in conditiile in care asa cum ai vazut ca din cei 289 de "sustinatori" doar vreo 70 s-au inscris si doar 40 au si achitat cei 50 de ron.
Întrunirea va avea loc la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității Politehnica din București cu sediul str. Gh.Polizu nr.1, langa Gara de Nord, sala I013 în data de 09.10.2014 între orele 18:00-20:30 și va avea în componență următorul program:
1. Introducere în mecanic zborului
2. Introducere în aerodinamică
3. Atmosfera, presiune statică, presiune dinamică
4. Bernoulli, Venturi, Coandă
5. Principiul celor 4 forțe
6. Profil aerodinamic
7. Unghi de incidență, polare
8. Reynolds
9. Spațiul aerian, împățirea spațiului aerian pe categorii, reguli de zbor VFR / IFR , organe de dirijare
trafic, priorități, clase de aeronave, codul aerian
10. Prezentare ARA