Postat 06 October 2014 - 04:46 PM
Walter, una dintre problemele propagarii aeromodelismului se afla tot pe la ministerele noastre romanesti... Banii si cutumele ministeriale... Ma batea gandul cu ceva timp in urma, pentru ca imi place aceasta activitate si cred ca as putea s-o fac, sa incropesc si la Galati un cerc de aeromodele, cum este si la Palatul Copiilor Braila, intrucat Galatiul nu are in acest moment cerc de aeromodele. In deplasarile mele cu zburatoarele la camp, fiind vazut cu avioanele mele, am fost interpelat de parinti care ar fi dorit sa-si trimita copiii sa invete aeromodelismul. Am studiat putin problema si am aflat: Palatul Copiilor apartine de Ministerul Invatamantului, iar acesta nu accepta sa angajeze decat cadre cu studii superioare, de parca pasiunea are ceva de a face cu diploma universitara... Nu-i blamez pe ingineri ( am si eu cativa ani petrecuti pe la facultate, dar din pacate viata nu m-a lasat s-o duc la capat ) insa majoritatea nu au asfel de pasiuni. Ma intreb acum, cine poate face mai mult, cel cu diploma, sau cel cu pasiunea si priceperea? Bine ar fi sa fie amandoua, din pacate aici si acum nu sunt. Invatamantul nostru are SI ACEASTA problema pe langa multe altele... Tot ce inseamna practica si bani alocati ei nu intereseaza. Nici scolile n-o duc mai bine la acest capitol, de aceea noi romanii suntem teoreticieni de frunte, abonati la diplome si premii la Olimpiade, dar nu putem bate un cui intr-o scandura cand terminam scoala.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS