aeromax, la 18 September 2014 - 12:46 PM, a spus:
In germania vreo 1 la fiecare 50000 locuitori si din cifrele care o am eu in cap acollo sint vreo 200-250000 aeromodelisti inscrisi si activi. Adica vreo un modelist la 320 locuitori si asta nu cuprinde cele neorganizate sau clienti de la supermarketuri.
In Romania baza de date vorbeste despre vreo maxim 3000 modelisti(toate ramurile)total activi sau neactiv (numar de clienti care cumpere ceva regulat fara clienti ocazional de supermarketuri), adica la fiecare 6000 locuitori cite un singur modelist cea ce cuprinde TOATE ramurile de modelism. Banuiesc realitatea este un singur aeromodelist la vreo 20000 locuitori a Romaniei. Uitete pe finante punct ro si vei afla ca cifra afacere a magazinelor de modelism cuprinde nici macar jumatate de un singur magazin de modelism german mediu. Si nici daca adaugi importuri nu poti vorbi de un business, ca adaosuri sint mici.
Si la astea putin poti vedea aici pe forum cit de "uniti" sintem. Deci nu m-asi mira daca nici nu mai vor se vorbeasca cu modelisti si pur si simplu sa ne ogradeasca sub 1kg. Intre timp m-am echipat bine si sub 1kg, doar la capitol de planoare inca nu pot se ma lasi de alea mari care se vad mai bine la inaltimiile alea unde numai avem voie se zburam.
Chestia cu baron local chiar ma deranjeaza ca defapt asta este stilul modern de a spune ca esti un fraier sau ai ceva paravan daca contribui fara se cerii ceva. Stiu ca am dat si sponzorizat nu numai modelism aici linga mine destul de greu fara se primesc nici macar un multumesc si am dreptul se fiu deranjat. Stiu care este stilul sponsorul baron roman. Recent am virat o suma modica de vreo 400 EUR pentru un festival cultural organizat de un ONG unde au fost mare afisati si firmele mari din zona cu mii de angajati si cu milloane si milliarde de cifra afaceri si profituri. Pe urma am aflat ca eu am sponzorizat mai mult ca ei membri cluburilor masoniene si mari posesori de masini peste 100000EUR. Eu unul chiar nu dau doi lei pe asa zisi baroni locali si penali nationali care nu contribuie de cit la imagina lor in public si in realitate creaza numai spuma ca se nu afla lumea ce hoti sint.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 19 September 2014 - 07:17 AM

Ajutor

Acest topic e inchis