Adica sa ascundem mizeria sub pres...
Daca ati stii la fel de multe ca ce stiu eu despre cel care a pilotat copterul care a cazut, si ca locul lui poate nu ar fi cazul sa fie nici macar in libertate, darmite pilot de asa ceva, v-ati da seama ca nu e de tacut, ci sa sa militeze si sa se delimiteze de astfel de cazuri.
Sa presupunem ca respectivul ar fi fost membru ARA... poate dumneavoastra va considerati de buna credinta si nu va merge paranoia pana la astfel de scenarii, dar eu ma gandesc la cati indivizi se afiliaza la o astfel de asociatie crezand astfel ca vor fi deasupra legilor...
Oficialitatile, de orice specializare, prefera sa stea de vorba cu asociatii, fiindca pur si simplu nu se poate trata cu mii de cazuri individuale. Cand are de-a face cu o asociatie, ma gandesc, asa ar fi normal, ca un oficial arunca o privire in statutul ei, si le atrage atentia daca ceva nu e in regula. Asta cand nu fac legile cot la cot ca in cazul de fata... Constatatnd ca statutul asociatiei este in regula, oficialul isi inchipuie, sau spera, ca membrii lui il vor respecta, in felul asta luandu-si de pe cap o mare grija legata de respectivul segment de activitate, si se concentreaza pe alte treburi unde nu a avut norocul sa se aiba asociatii asa binevoitoare sa il degreveze de o grija.
Sa presupunem ca se intampla o belea... si respectivul, la primul contact cu organul, scoate triumfator legitimatia din buzunar si il informeaza: "stiti, eu sunt membru ARA"... dar cu tonul acela care sugereza, ca lui in mod normal nu avea cum sa i se intample asa ceva, dar, ca sa vezi, ghinionul, sa fie organul mai intelegator... Eu as zice ca este exact pe dos ! Un lant de telefoane se va declansa pana sus, ca sa fie MT informat ce boroboata facura "aia de la ARA" si de la MT inapoi va fi unul singur, exact la Andras, care va fi facut in toate felurile, variatiuni pe tema "nu sunteti in stare sa va tineti oamenii in frau, pai de asta v-am acordat eu..."
Tocmai de asta bat campii pe aici ca printre rolurile primare ARA ar trebui sa fie:
- informarea comunitatii despre ce nu mai are voie sa faca ca pana acum,
- informarea unui nou membru ca isi va asuma statutul,
- raportarea si delimitarea de orice caz de incalcare a legii, cand este efectuata de un ne-membru ARA, pentru membrii se incepe intai cu urecheala in colectivul din care face parte...
- si, de ce nu, ca in cazul acesta, raportarea utilizarii unei platforme de zbor neinmatriculate in scop comercial, chiar daca nu au avut loc incidente.
Este perfect echivalent cu zburatorii 1:1 care ne raporteaza pe noi cand ne intersectam traseele, s-au intamplat cazuri chiar in tara, sau cazul radioamatorilor care raporteaza orice transmisie neautorizata in benzile proprii... asta dupa ce in prealabil l-au anihilat pe intrus cu bruiaje specifice bransei.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 June 2014 - 05:10 PM
... cu picioarele pe pamant ...