stiganas, la 05 April 2014 - 08:48 AM, a spus:
Eu zic o mai lasam cu maidanul ca suna rau, parca am fi niste golani. Noi nu zburam pe maidan, zburam pe camp (sau la deal, panta). Nu e vina noastra ca unele campuri arata ca un maidan.
Fie ca-ti convine sau nu diger mai greu spre deloc unele pretentii civilizatoare. Sau vrei sa-mi schimb vocabularul ca sa ma lauzi ca m-am integrat.
La mine aici impart locul de zbor cu 2 turme de mioare, care-mi tund pista cam deacum si pana-n toamna cand vin ploile, probabil si ele au uitat de transhumanta tot din pricina vreunui civilizator. Ori decate ori am intrebat ciobanii daca-i deranjez au spus doar atat: “Eee la cat-ai maidanuuu!....” sau vrei acum sa merg la dansi sa le spun ca un domn de Bucuresti spune ca pe maidan sunt doar golanii si ar trebuii se ne civilizam? Si nu-mi spune de protectia animalelor sau despre necesitatea asigurarilor ca noi pe maidan n-am reusi sa toleram prea bine un inspector de dauna mancator de radacini de garduri, sau un agent constator inganfat care sa ne explice cum stau treburile, cel mai sigur ar capata un mijloc de transport rapid si latrator catre o destinatie imprevizibila. Daca va fi sa fie nedoritul ne bucuram de-o seara la foc cu miel la protap, pe acelasi principiu pe care si dupa o zi de zbor ne alegem cu laptic proaspat si branzica cu aroma de metanol si ricin. Daca-ti place hai la mine si va primesc cum se cuvine dar de maidanul meu nu va mai luati.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2014 - 10:02 PM

Ajutor

Acest topic e inchis