nicolas, la 21 December 2015 - 10:26 PM, a spus:
Scuze ca intervin acum, adica atat de tarziu daca ar fi sa o luam cronologic. Eu stau de foarte multi ani pe Splaiul Independentei, la cateva numere de acest "alt " ARA, legat de ape. Cu toate astea, n-am facut valuri, din simplu motiv ca daca e sa fie o cauza nobila, n-o sa ne incurcam de desene sau sigle. Stim cine suntem si ce vrem. Restul sunt detalii neimportante.
N-as vrea sa intru in detalii si sa spun cand a aparut si ce a reprezentat la noi "bitex", o denumire existenta cu mult inaintea aparitiei internetului, pentru care nimeni nu si-a asumat paternitatea pe unde trebuia si care acum a devenit un cuvant cu origine deja straina. Sau hai sa intru in detalii. Pe vremea cand inca nu exista internet, eu si un prieten am infintat un grup de turism montan, denumit BITEX, adica doi de T si un EX. Cei doi T provin de la Tosa si Tiron, adica cei doi conducatori ai grupului de expeditii montane si EX de la expeditie. Ca membri, eram vreo 10 la numar, cu activitate serioasa, cu steag propriu si alte cele... Nu exista internet pe vreamea cand noi puneam cate un steag pe fiecare varf monatan "cucerit". Dar acum "bitex" inseamna o firma de comunicatii bulgara, una de biciclete, una de alte cacaturi. Doar de amorul artei incerc sa-i pastrez vie amintirea. In aceeasi idee, ARA asta pe care o stiu eu este diferita de cealalta ARA pozata pe garduri. Ca sa revin cu o completare, imaginea aia cu ARA de pe gard o vad zilnic mergand spre metrou. Si nu ma reprezinta deloc. Adevarul e ca nici in cealalta ARA nu m-am regasit, dar am oarece sperante ca o sa fie bine.
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 December 2015 - 01:41 AM