Andrix_y, la 05 October 2015 - 12:57 PM, a spus:
Acest exercițiu este un rezultat al proiectului ARA IGSU și face parte dintr-un plan mai amplu de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne. Se pare că și alte structuri ale acestui minister sunt interesate de colaborarea cu ARA, atât în sensul unui protocol pe bază de voluntariat în temeiul căruia membrii noștri să poată interveni alături de structurile lor, dar și de o colaborare privind ajutorul pe care ARA îl poate oferi structurilor aferente din MI, in sensul implementării aeronavelor fără pilot în cadrul acestora, atât prin sprijin de ordin tehnic dar și prin recrutare și instruire a personalului necesar propriilor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
În urma acestui exercițiu, unul dintre membrii noștri a fost deja solicitat pentru a lucra in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la implementarea aeronavelor fără pilot și avem toate motivele să credem ca fenomenul se va extinde. Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au lucrat și lucrează la acest proiect, dar în special celor care au participat efectiv la acest prim exercițiu comun. Sunt absolut convins ca mulți dintre dumneavoastră ați fi dorit să participați la acest exercițiu și sper să nu fiu judecat prea aspru pentru că nu am putut să vă informez pe toți despre această acțiune. Intervenția s-a desfășurat sub sancțiuni de confidențialitate, am fost informați că oricând se poate transforma într-o acțiune reală a jandarmeriei, astfel încât am fost nevoiți să lucrăm cu un număr minim de membri ai echipei și să menținem la maxim acest secret. Detaliile misiunilor au fost cunoscute doar de membrii echipelor care au participat efectiv la acest exercițiu, abia după incheierea lor au putut fi făcute publice. Vestea bună este că deja se preconizează și alte exerciții comune cu diferite structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, motiv pentru care cei care vor dori pe viitor să participe la astfel de exerciții sunt invitați să se alăture echipei noastre.