ViP_Eol, la 04 May 2015 - 11:38 AM, a spus:
P.S. Nu e nimic rău în a-ţi petrece vacanţele în străinătate. Întrebarea este în câte locuri din ţară ai fost, sau cât din ţara asta cunoşti ? Pentru că am avut ocazia să-mi petrec vacanţele şi nu numai, în ţară şi în străinătate, tot locurile din România le prefer chiar dacă uneori serviciile lasă de dorit, iar preţurile sunt cam mari. Asta nu neapărat dintr-un simţ patriotic, ci pur şi simplu pentru că nu am găsit nicăieri locuri cum sunt Valea Nerei, Transfăgărăşanul, Bucovina şi lista poate continua pe multe pagini.
Asta e riscul inerent cand faci judecati de valoare asupra cuiva doar pe baza modului cum interpretezi in cheie personala postarile respectivului! ;)
Ridici mingea la fileu!
Despre tara, hm, am fost cam peste tot, am inceput sa ne facem vacantele in strainatate cand am ajuns la concluzia ca nu prea mai avem ce vedea, sau ne facem prea mult sange rau, petrecandu-ni-le in tara!
Cu ce vrei sa incep? Cu padurile rase de la Borsa sau de pe Valea Vaserului? Cu lipsa de servicii: "Daca vreti sa mancati mereti la Ocna Sugatag." (Noi fiind la Barsana...)
Cu camera de 3 stele (si taxata ca atare) dintr-o pensiune din Oravita care ar fi rivalizat cu un camin studentesc? Cu trenul Oravita-Anina care "nu se stie daca mere domnule, daca se aduna lumea mere, daca nu, nu!"
Cu coloanele nesfarsite de masini de pe TF in week-end sau "gratararii" de la Balea?
Mai am material pentru cateva pagini!
Tara e frumoasa? Categoric! E pusa in valoare sau macar intretinuta? Vrei sa-ti pun cateva poze cu drumurile din Bucovina? Sau cu "fostele" obcine, culcate la pamant? Cu sirurile nesfarsite de camioane forestiere de pe partea argeseana a TF-ului? Am poze proaspete, din toamna trecuta!
Nu gasesti locuri ca in Romania? Primavara trecuta am fost in Bavaria, vrei cateva poze sa le compari cu Bucovina?
Sau poate preferi o comparatie intre Castelul Bran si Neuschwanstein...
Sau poate preferi o comparatie intre "inegalabilul" litoral romanesc si coasta dalmata!
Ai mentionat Valea Nerei, ai fost la cascada Bigar? Mentionata chiar si in National Geographic! Wow, hai sa trecem s-o vedem! Din pacate, tocmai ne intorceam de la Plitvice...
Hai sa fim realisti, dincolo de accentele nationaliste si de vazut totul in roz: turistic vorbind, Romania are din ce in ce mai putin de oferit cu fiecare an. Servicii, cu rare exceptii, de proasta calitate si, raportate la piata locala, exagerat de scumpe. "Atractii turistice" supraevaluate, prost intretinute si oricum din categoria "le-ai vazut o data, asta e".
Toamna trecuta am dat o raita prin tara, TF si TA. Hotel de 4 stele, cu renume, pe TF: "O ciorba de vacuta, va rog", "A, dar stiti, e 7 seara, nu mai avem"!
Despre ce vorbim?
Aceasta postare a fost editata de Garett: 04 May 2015 - 07:16 PM