Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#16 Useril este offline   TMihai 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 14-February 14

Postat 20 March 2014 - 12:00 AM

A gresit casper20 sau poate la mine e alta situatie dar nu merge primul link ( cel cu raportul ):
https://onedrive.liv...app=Excel&wdo=1
0

#17 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 20 March 2014 - 06:28 AM

..subscriu..nu se vede

Fisiere atasate

0

#18 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 March 2014 - 11:33 AM

Asociatia ar putea sa faca un prim gest raspunzand la acest apel:

http://www.rhcforum....showtopic=58062
... cu picioarele pe pamant ...
0

#19 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 20 March 2014 - 01:51 PM

Stimați aeromodeliști,

În urma discuțiilor de la Brașov, am ajuns la concluzia că ne-ar prinde bine o mână de ajutor pe partea de comunicare. În acest scop, am decis împreună cu colegii care fac parte din Consiliul Director să colaborăm cu Alexandra Diaconescu. Decizia a venit ca urmare a două aspecte importante: este aeromodelistă și absolventă a Facultății de Litere. Ea se va ocupa de gestionarea mailurilor de pe adresa clubmodelism@gmail.com, de postările de pe forum care au legătură cu Asociația și nu în ultimul rând de redactare și corectare de documente. Desigur, activitatea ei se va desfășura în strânsă colaborare cu Consiliul Director.
Sper că decizia noastră să fie acceptată și primită cu entuziasm de dumneavoastră.

O zi cât mai bună tuturor,
Andras Babos
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#20 Useril este offline   Alexandra D. 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 17-March 14
  • Interests:Aeromodelism

Postat 20 March 2014 - 02:04 PM

Vezi postarearenatoa, la 20 March 2014 - 11:33 AM, a spus:

Asociatia ar putea sa faca un prim gest raspunzand la acest apel:

http://www.rhcforum....showtopic=58062

Stimate domnule Renato,

Asociația Română de Aeromodelism este o instituție care nu există încă din punct de vedere legal. Este în proces de formare și tocmai din acest motiv nu îi putem ajuta financiar, cel puțin nu în acest moment. Există într-adevăr niște fonduri, dar ele există în ideea de a ajuta la demararea unor proceduri al căror scop este formarea asociației cu tot ce înseamnă ea. În timp, sperăm să putem susține astfel de inițiative, mai ales în condițiile în care Asociația își propune și promovarea activităților care țin de aeromodelism. Momentan, vă pot spune că s-a luat deja legătura cu domnul Camil în ideea de a găsi o altă modalitate de a-l ajuta (alta decât prin Asociație).
Vă mulțumim că ne-ați adus la cunoștință această inițiativă foarte frumoasă de promovare a aeromodelismului românesc.

O zi cât mai bună,
Alexandra Diaconescu
team member ARA
Alexandra Diaconescu
Purtător de cuvânt al Asociației Române de Aeromodelism
alexandra.diaconescu@aeromodelism.ro
0

#21 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 20 March 2014 - 04:59 PM

Stiu ca e relativ oficial, dar, Alexandra, poate ar fi mai bine ca ""team member", desi suna nais, sa fie totusi inlocuita cu "purtator de cuvant" sau orice altceva, dar in limba romana. Cu sau fara diacritice... :rolleyes:

Multumesc!
Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#22 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 20 March 2014 - 05:08 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 20 March 2014 - 10:11 AM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

Cred ca e o problema de Microsoft...dara daca mergeti pe link-ul https://onedrive.liv...B37367F0C%21105 acolo veti putea gasi toate folder-rele unde:

1. In Folder-ul "Financiar" veti putea gasi rapoartele financiare unde in prezent ultima versiune este cu V2 cand se modifica se va schimba si versiunea in ordine crescatoare.
2. In Folder-ul "Minuta_Sedintei" veti putea gasi minuta sedintelor
3. In folder-ul "Statut" veti putea gasi statutul asociatiei.

OBS: Din motive de confidentialitate a informatiilor (poate unii nu isi doresc sa se vada contul lor bancar) nu voi mai putea posta extrasul de decont dar sumele donate si platile se vor replica in rapoartele financiare.

O zi buna,

Andras Babos

In decursul zilei de azi au fost virati 350 RON. Puteti verifica ultimul raport financiar (Tabel_Plati_V3) din link-ul de mai sus.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#23 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2014 - 05:23 PM

Si limbaj de RR, nu de PR ;)
Intre noi zic, ca ala de PR se exerseaza la MT.

Vezi postareaArchaeon, la 20 March 2014 - 04:59 PM, a spus:

Stiu ca e relativ oficial, dar, Alexandra, poate ar fi mai bine ca ""team member", desi suna nais, sa fie totusi inlocuita cu "purtator de cuvant" sau orice altceva, dar in limba romana. Cu sau fara diacritice... :rolleyes:

Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 March 2014 - 05:23 PM

0

#24 Useril este offline   Alexandra D. 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 March 2014 - 08:26 PM

Vezi postarearenatoa, la 20 March 2014 - 05:23 PM, a spus:

Si limbaj de RR, nu de PR ;)
Intre noi zic, ca ala de PR se exerseaza la MT.

Domnilor,

Cred că este mai important ca eu să îmi fac bine treaba și să mă asigur că informația ajunge în mod corect la dumneavoastră. În ceea ce privește limbajul un pic sobru nu vă pot spune decât că, cel puțin din punctul meu de vedere, postările sunt legate de treburi oficiale și un astfel de limbaj este necesar. Mai mult, eu nu vă cunosc atât de bine pe majoritatea, încât să mă simt confortabil să am o abordare relaxată. În legătură cu modul de semnare, el a fost discutat în prealabil cu cei autorizați, dar dacă este o problemă atât de mare, voi vedea ce se poate face. Cât despre diacritice, sfatul meu ar fi ca dacă mergem pe ideea de limbă română (cu denumiri, titluri etc.) să recunoaștem faptul că aceste semne îi sunt specifice limbii noastre.
Dacă aveți nelămuriri sau alte griji, mai importante, nu ezitați să le exprimați ;)

Alexandra Diaconescu
Alexandra Diaconescu
0

#25 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 20 March 2014 - 10:01 PM

am impresia ca unii ori se plictisesc, ori n-au ce face... va agatati aiurea ba de o titulatura, ba de romanisme, dar de ceea ce ar trebui... pauza.

va rog pastrati topicul curat. Alexandra stie ce face si face bine, nu a fost aleasa la intamplare. asa ca aveti decenta necesara si nu postati decat la obiect.

multumesc si sper sa nu fie cu suparare (iar daca este, sa va treaca repede)

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#26 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 20 March 2014 - 10:11 PM

Eu unul sunt foarte multumit de cum merg lucrurile, si anume de cei care au fost alesi sa ne reprezinte, ii cunosc pe toti 3 (4 cu Alexandra) - abia astept sa ma inscriu.

E OK sa ramana curat acest topic dar ne trebuie unul separat de discutii libere legate de asociatie caci este un forum si ne place sa vorbim. Il poate deschide (si modera cu blandete) chiar Alexandra.
0

#27 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 21 March 2014 - 10:05 AM

Buna dimineata,

Suntem in 21.03.2014. Care sunt concluziile sedintei specificate? Aveti vreo informatie?

Multumesc!

Vezi postareaAndrix_y, la 17 March 2014 - 09:13 PM, a spus:

Update

In data de 19.03.2014 va avea loc o sedinta intre MT, MAPN si ROMATSA. Scopul sedintei este sa faca propuneri de modificare a OMT nr. 8 ce se pot sustine.

O zi buna,

Babos Andras

Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#28 Useril este offline   Alexandra D. 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 March 2014 - 11:31 AM

Vezi postareaAlexandra D., la 20 March 2014 - 02:04 PM, a spus:

Stimate domnule Renato,

Asociația Română de Aeromodelism este o instituție care nu există încă din punct de vedere legal. Este în proces de formare și tocmai din acest motiv nu îi putem ajuta financiar, cel puțin nu în acest moment. Există într-adevăr niște fonduri, dar ele există în ideea de a ajuta la demararea unor proceduri al căror scop este formarea asociației cu tot ce înseamnă ea. În timp, sperăm să putem susține astfel de inițiative, mai ales în condițiile în care Asociația își propune și promovarea activităților care țin de aeromodelism. Momentan, vă pot spune că s-a luat deja legătura cu domnul Camil în ideea de a găsi o altă modalitate de a-l ajuta (alta decât prin Asociație).
Vă mulțumim că ne-ați adus la cunoștință această inițiativă foarte frumoasă de promovare a aeromodelismului românesc.

O zi cât mai bună,
Alexandra Diaconescu
team member ARA

Update

În urma discuțiilor dintre Consiliul de Administrație al Asociației și reprezentanții SIERRA MODELLSPORT, aceștia din urmă au fost de acord să doneze suma de 1000 RON pentru sprijinirea activității. De asemenea, se încearcă în continuare obținerea de fonduri din alte surse.

O zi faină,
Alexandra Diaconescu
Alexandra Diaconescu
0

#29 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 04:04 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 17 March 2014 - 09:13 PM, a spus:

Update

In data de 19.03.2014 va avea loc o sedinta intre MT, MAPN si ROMATSA. Scopul sedintei este sa faca propuneri de modificare a OMT nr. 8 ce se pot sustine.

O zi buna,

Babos Andras

Stimati Aeromodelisti,

Doresc sa va informez ca in data de 20.03.2014 am primit de la MT Ordinul modificat de catre MT, MAPN si Romatsa pe baza ordinului propus de noi in data de 17.03.2014 in urma intalniri din Brasov.

In momentul de fata consiliul director impreuna cu cei care au ajutat pana in prezent la aceasta initiativa vom face modificari asupra Ordinului astfel incat ca in data de 25.03.2014 intre orele 20:00-22:00 sa convocam adunarea generala prin LiveMeeting si sa agream de comun acord Ordinul asa cum am facut la Brasov.
Veti primi in curand si datele LiveMeeting-ului.

Va doresc o zi buna in continuare.

Cu respect,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#30 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 04:22 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 20 March 2014 - 05:08 PM, a spus:

In decursul zilei de azi au fost virati 350 RON. Puteti verifica ultimul raport financiar (Tabel_Plati_V3) din link-ul de mai sus.

In decursul zilei de azi nu au fost incasati nici o suma de bani. Va rugam ca cei care au fost prezenti la Brasov sa faca plata conform intalegerii cei care nu au fost la Brasov au posibilitatea sa achite suma de infintare al asociatiei si binenteles o suma pentru donatie in functie de posibilitati.

In sondajul "TakeControl" 289 de aeromodelsiti au confirmat ca sunt de acord sa achite o cotizatie in momemntul de fata au cotizat in total 24.

Va doresc o zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#31 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 05:13 PM

Stimati Aeromodelisti,

Pentru cei care nu au citit minuta sedintei din prima postare o recomand cu caldura sa o faceti fiindca este foarte util.

Mai jos veti putea gasi contul unde puteti vira banii cont care a fost specificat in minuta sedintei din prima postare.

Numele Beneficiarului: Babos Andras Sandor
Cont: RO34INGB0000999902343140

O zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#32 Useril este offline   AdrianDim 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Interests:aeromodelism

Postat 21 March 2014 - 05:14 PM

Se pot da sume concrete ?

1. Atat este taxa de infiintare :______
2. Atat este cotizatia anuala : _______
(care ma gandesc ca sunt obligatorii pentru a face parte din asociatie)
3. Mai sunt si alte taxe ... daca sunt :_________
Donatiile sunt facultative in functie de buzunarul fiecaruia .

Contul pentru cotizatie este :_________ Beneficiar : ___________
Contul pentru taxa de infiintare este : ________ Beneficiar : _________
Contul de donatii este :_________ Beneficiar : _______

Ca eu am cautat detalii de acest fel si nu am gasit .(Daca nu e asa i-mi cer iertare.)

Adrian Dimitriu

Deva
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

#33 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 05:51 PM

Vezi postareaAdrianDim, la 21 March 2014 - 05:14 PM, a spus:

Se pot da sume concrete ?

1. Atat este taxa de infiintare :______
2. Atat este cotizatia anuala : _______
(care ma gandesc ca sunt obligatorii pentru a face parte din asociatie)
3. Mai sunt si alte taxe ... daca sunt :_________
Donatiile sunt facultative in functie de buzunarul fiecaruia .

Contul pentru cotizatie este :_________ Beneficiar : ___________
Contul pentru taxa de infiintare este : ________ Beneficiar : _________
Contul de donatii este :_________ Beneficiar : _______

Ca eu am cautat detalii de acest fel si nu am gasit .(Daca nu e asa i-mi cer iertare.)

Adrian Dimitriu

Deva

Buna Adrian,

In momentul de fata urmatoarele taxe sunt de platit.

1. 113 RON pentru cei care au fost prezenti la Brasov (asa sa agreat de comun acord cu participantii) suma care trebuie sa amortizeze toate costurile avute pana la intalnirea din Brasov incluzand si intalnirea. Mai multe detalii poti gasi in rapoartele financiare care au fost puse la dispozitie.
2. 64 RON taxa de infintare asociatie.
3. XYZ RON cotizatia anula care inca nu sa stabilit. Se va stabili in momentul in care asociatia este infintata iar consiliu de conducere va propune un buget anual catre adunarea generala si se va pune la vot cotizatia anula.
4. XYZ RON Donatie in functie de posibilitatile fiecaruia.

Toate aceste cotizati se vor plati in contul de mai jos. In momentul in care asociatia va fi infintata si va avea contul ei propriu platile se vor face in contul asociatiei iar sumele virate in contul de mai jos vor fi virate in totalitate in contul asociatiei.

Numele Beneficiarului: Babos Andras Sandor
Cont: RO34INGB0000999902343140

Cu tot respectul va rog mult cititi documenetel puse de noi la dispozitie astfel vom putea fi mai eficienti si vom avea mai mult timp sa ne concentram pe asociatie.

Cu stima,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#34 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 21 March 2014 - 07:48 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 21 March 2014 - 04:04 PM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

Doresc sa va informez ca in data de 20.03.2014 am primit de la MT Ordinul modificat de catre MT, MAPN si Romatsa pe baza ordinului propus de noi in data de 17.03.2014 in urma intalniri din Brasov.

Cred ca ar fi util sa vedem si noi Ordinul modificat inainte de a-l dezbate. Se poate posta undeva acest Ordin?
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#35 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 08:43 PM

Vezi postareaRower, la 21 March 2014 - 07:48 PM, a spus:

Cred ca ar fi util sa vedem si noi Ordinul modificat inainte de a-l dezbate. Se poate posta undeva acest Ordin?

Stimati Aeromodelisti,

Luand in considerare experienta din Brasov unde am dezbatul in aproximativ 1.5 h doua paragrafe din ordin, consiliu director a decis ca ordinul sa fie de prima oara revizuit de catre consiliu director si persoanele care au demarat aceasta initiativa astfel vom fi mai eficienti la adunarea generala. Ordinul va fi revizuit de noi in data de 22.03.2014 intre orele 18:00-20:00 si va fi publicat cel tarziu pe data de 23.04.2014.
Am rugamintea ca dupa publicarea Ordinului sa nu faceti observatii pe forum ci sa puneti pe o "foaie de hartie " observatiile clare si concise si cu o propunere de text care poate fi integrat in ordin.

Cu stima,

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 21 March 2014 - 08:47 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#36 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 March 2014 - 08:48 PM

Asta nu imi place. De ce e secret ordinul modificat ?

Vezi postareaAndrix_y, la 21 March 2014 - 08:43 PM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

Luand in considerare experienta din Brasov unde am dezbatul in aproximativ 1.5 h doua paragrafe din ordin, consiliu director a decis ca ordinul sa fie de prima oara revizuit de catre consiliu director si persoanele care au demarat aceasta initiativa astfel vom fi mai eficienti la adunarea generala. Ordinul va fi revizuit de noi in data de 22.03.2014 intre orele 18:00-20:00 si va fi publicat cel tarziu pe data de 23.04.2014.

Cu stima,

0

#37 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 08:56 PM

Vezi postareastiganas, la 21 March 2014 - 08:48 PM, a spus:

Asta nu imi place. De ce e secret ordinul modificat ?

Nu este nimic secret tot cea ce a trimis MT va fi vizibil si inclusiv modificarile noastre. Va rog mai aveti rabdare pana in data de 23.03.2014.
Nu am nimic in potriva sa facem public ordinul este doar o dorinta de a evita cat se poate de mult discutiile inutile.
Noi dorim sa va prezentam deja un ordin modificat de noi ca sa va usureza aeromodelistilor munca pentru adunarea generala.

Rog confirmare daca doriti sa aveti acuma ordinul pe forum. Daca doriti va rog nu incepeti discutii inutile. Asteptam feedback-uri la adunarea generala.
Am fost si vom fi tot timpul transparenti.

O zi buna,

Andras Babos
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#38 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 March 2014 - 09:05 PM

Da, vreau sa vad ordinul. De discutiile inutile nu comentez ca iese rau.

Vezi postareaAndrix_y, la 21 March 2014 - 08:56 PM, a spus:

Nu este nimic secret tot cea ce a trimis MT va fi vizibil si inclusiv modificarile noastre. Va rog mai aveti rabdare pana in data de 23.03.2014.
Nu am nimic in potriva sa facem public ordinul este doar o dorinta de a evita cat se poate de mult discutiile inutile.
Noi dorim sa va prezentam deja un ordin modificat de noi ca sa va usureza aeromodelistilor munca pentru adunarea generala.

Rog confirmare daca doriti sa aveti acuma ordinul pe forum. Daca doriti va rog nu incepeti discutii inutile. Asteptam feedback-uri la adunarea generala.
Am fost si vom fi tot timpul transparenti.

O zi buna,

Andras Babos

0

#39 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 09:15 PM

Vezi postareastiganas, la 21 March 2014 - 09:05 PM, a spus:

Da, vreau sa vad ordinul. De discutiile inutile nu comentez ca iese rau.

Stimati aeromodelisti,

Ordinul poate fi gasit in linkul https://onedrive.liv...B37367F0C%21105 si in folder-ul "Ordin_MT"

Cu tot respectul va rog fara topicuri inutile pe forum pragtiti notitele la adunarea generala.

O zi buna,

Andras Babos
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#40 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 March 2014 - 09:22 PM

De ce crezi ca discutiile pe forum sunt inutile ?

Am citit pe scurt si am o singura intrebare:

- aeromodelele trebuie zburate in campul vizual al pilotului si/sau maxim 120m inaltime ?

Vezi postareaAndrix_y, la 21 March 2014 - 09:15 PM, a spus:

Stimati aeromodelisti,

Ordinul poate fi gasit in linkul https://onedrive.liv...B37367F0C%21105 si in folder-ul "Ordin_MT"

Cu tot respectul va rog fara topicuri inutile pe forum pragtiti notitele la adunarea generala.

O zi buna,

Andras Babos

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 21 March 2014 - 09:24 PM

0

#41 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 March 2014 - 09:35 PM

Pe primul ordin sa povestit mult inafara subiectului.
Va asteptam cu idei si propuneri la adunarea generala.

O zi Buna,

Andras Babos
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#42 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 March 2014 - 09:58 PM

Eu ma retrag, sunt adeptul discutiilor inutile pe forum. Urez succes adunarii generale.
0

#43 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2014 - 10:01 PM

Stefan, putem sa discutam (inutil) pe celelalt topic.
Inutil pentru ca atata timp cat se accepta ca tot spatiul aerian de la 1m inaltime in sus este ... spatiu divin... orice altceva este doar milogeala.
Cu asta trebuia inceput, nu cu dat drumul o gaura la curea.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 March 2014 - 10:02 PM

0

#44 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 21 March 2014 - 10:42 PM

Am citit si eu modificarile aduse ordinului si vreau sa atrag atentia asupra unor aspecte , pt. ca nu pot sa particip la livemeeting:
A.
3. La articolul 2 se introduce lit. c) cu următorul cuprins:

„c) aeromodel – aparat de zbor acţionat de unul sau mai multe motoare, de dimensiuni reduse, care este operat fără a depăşi câmpul vizual al persoanei care îl comandă de la sol şi care este utilizat exclusiv în scop recreaţional sau sportiv.”

Prezenta modificare exclude practic planoarele din categoria aeromodelelor. Modificarea trebuie sa arate astfel:
„c) aeromodel – aparat de zbor motorizat sau nu, de dimensiuni reduse, care este operat fără a depăşi câmpul vizual al persoanei care îl comandă de la sol şi care este utilizat exclusiv în scop recreaţional sau sportiv.”

B.
„(4) Operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord, inclusiv al unui aeromodel, este obligat să se asigure că are capacitatea de a controla aeronava şi de a o aduce la aterizare imediat în cazul în care în zonă apare o altă aeronavă.”

Asta practic interzice zborul liber si ar trebui sa sune asa:
„(4) Operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord, inclusiv al unui aeromodel, este obligat să se asigure că are capacitatea de a controla aeronava şi de a o aduce la aterizare imediat în cazul în care în zonă apare o altă aeronavă. Fac exceptie aeromodelele pt. zbor liber cu masa maxima de 1kg." -sper ca 1kg sa acopere tot ce e zbor liber in regulamentul FAI, cineva sa ma corecteze daca gresesc.

C.
6. După articolul 5 se introduce art. 5 bis cu următorul cuprins:

Art. 5 bis – (1) Cerinţele prevăzute la art. 1 si la art.4 lit. a) şi B) nu se aplică aeromodelelor aşa cum acestea sunt clasificate de către Federaţia Aeronautică Internaţională şi/sau de către Federaţia Română de Modelism şi, în cazul celor neclasificate, aeromodelelor cu masa mai mică de 20 kg, atâta timp cât:

* sunt operate în afara zonelor dens populate, astfel cum sunt definite aceste zone în Hotărârea Guvernului nr. 912/2010;

* sunt operate fără a depăşi 120 m distanţă pe înălţime faţă de persoana care asigură comanda aeromodelului de la sol.

Aici as scrie asa:

Art. 5 bis – (1) Cerinţele prevăzute la art. 1 si la art.4 lit. a) şi B) nu se aplică aeromodelelor aşa cum acestea sunt clasificate de către Federaţia Aeronautică Internaţională şi/sau de către Federaţia Română de Modelism şi, în cazul celor neclasificate, aeromodelelor cu masa mai mică de 20 kg, atâta timp cât:

* sunt operate în afara zonelor dens populate, astfel cum sunt definite aceste zone în Hotărârea Guvernului nr. 912/2010;

* sunt operate fără a depăşi 120 m înălţime faţă de sol si la maxim 350m distanta de operatorul care asigură comanda aeromodelului de la sol.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#45 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 21 March 2014 - 11:17 PM

Am mai citit o data si ultimul punct ar trebui sa sune asa:

* sunt operate fără a depăşi 120 m distanta pe verticala si 350m distanta pe orizontala , ambele fata de operatorul care asigură comanda aeromodelului de la sol.

Astfel, e clar ca cei 120m pe verticala sunt fata de operator nu fata de sol care, la 350m pe orizontala poate avea alt nivel decat locul de pilotaj si astfel nu ramane loc de speculatii.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu