ajutor! APC 12x7
Postat 15 January 2014 - 05:50 PM
trebuie sa largesc diametrul interior de la elice si nu vreau sa fac aceasta largire empiric,deoare-ce exista riscul sa apara un descentraj.
stima.
Postat 15 January 2014 - 05:57 PM
o placa de lemn plana.... o bucata de parchet de regula di ala vechi ....sau si un rest din cel nou
spiral bine ascutit cu diam care vrei sa -l dai la elice
cineva sa-te ajute tu sa ti elicea el sa gaureasca
sau o menghina de bormasina sa o fixezi si gauresti singur
spor la treba :drinks:
Aceasta postare a fost editata de sandu62: 15 January 2014 - 05:58 PM
Postat 15 January 2014 - 06:02 PM
de aceea treb cineva sa te ajute ,trece spiralul prin elice inca odata cu grosimea ei.
eu am experienta si o fac singur...acum!
Postat 15 January 2014 - 06:17 PM
Oricum,la camp am vazut lumea ca mai foloseste un cutit sa largeasca gaura,il invarti intr-un singur sens pana se potrivestehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif...dintr-o parte si din alta,ca la mijlocul butucului sa ramana o forma cat mai dreapta nu un con.Si sincer,la elicile GWS de plastic moale merge de minune.Si daca nu iese,nu-i decat 3 lei una noua.La un APC/ceva mai scump nici nu incape in discutie,bormasina verticala.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 15 January 2014 - 06:19 PM
Postat 15 January 2014 - 06:29 PM
Ciprian97, la 15 January 2014 - 06:17 PM, a spus:
Oricum,la camp am vazut lumea ca mai foloseste un cutit sa largeasca gaura,il invarti intr-un singur sens pana se potrivestehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif...dintr-o parte si din alta,ca la mijlocul butucului sa ramana o forma cat mai dreapta nu un con.Si sincer,la elicile GWS de plastic moale merge de minune.Si daca nu iese,nu-i decat 3 lei una noua.La un APC/ceva mai scump nici nu incape in discutie,bormasina verticala.
eu am sacrificat o pila triunghiulara si am ascutit-o la polizor si este foarte buna la asa ceva, foarte eficienta, mai eficienta decat bormasina
Postat 15 January 2014 - 07:40 PM
Dan Liviu, la 15 January 2014 - 06:32 PM, a spus:
stima
nu ai inteles, iei o pila triunghiulara, mai mare nu din aceea fina, se da pe polizor pana ii scoti zimtii pe toate partile, si apoi muchiile se ascut tot la polizor. asa rezulta o cu totu alta unealta, care nu mai stiu cum ii zice, si este foarte eficienta la alezat, eu o folosesc sa largesc orice gaura si garantat face treaba bine si egal
Postat 15 January 2014 - 08:11 PM
Postat 15 January 2014 - 08:21 PM
Cand am dat de o elice din carbon de vre-o 60 Euroi si inca nu aveam alezor-ul am roluit pe o bara mai mica in diametru un smirghel ( nu cu granulatie prea mare ) si usor usor invarteam elicea pe bara cu smirghel , mai probam , mai invarteam pana iesea .
Cu spiral iese strmb .. doar daca strici spiral-ul si il ascuti conic pe lungime mare ca el sa se autocentreze .. sau il invartesti cu mana
fara sa epesi prea tare .. atat cat sa taie micrometric din plastic si fara sa se impileze ( blocheze )
Postat 15 January 2014 - 08:28 PM
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 15 January 2014 - 08:29 PM
Postat 15 January 2014 - 08:52 PM
Dan Liviu, la 15 January 2014 - 08:21 PM, a spus:
stima
asa, sabar, mersi mult de tot :)
Postat 15 January 2014 - 09:04 PM
Alezor se gaseste de cumparat si nu este o investitie mare. Isi merita toti banii
Red
Postat 15 January 2014 - 09:20 PM
PS - la SBACH-ul de la tine, am largit gaura unei elici APC 12x6 cu un burghiu si un patent...Deci se poate si fara scule. Depinde clar de aplicatie! si cat de precisa trebuie sa fie gaura aia....
Postat 15 January 2014 - 09:29 PM
Mai mult, alezorul mareste gaura in pasi. Daca diferenta dintre gaura initiala si cea finala este mare nu o sa mearga cu burghiu.
Aceasta postare a fost editata de ReD: 15 January 2014 - 09:30 PM
Postat 15 January 2014 - 09:33 PM
Cele mai bune, sunt alezoarele industriale dar e jale la pret plus ca alea au doar o cota si cate diametre ai nevoie , tot atatea alezoare iti trebuie.
Postat 15 January 2014 - 09:35 PM
Postat 15 January 2014 - 09:49 PM
in timp ce un burghiu, chiar si cu masina de gaurit verticala o ia haisa.
Faci ce crezi@!!
Numai bine
Talciocurile sunt pline....inca.... de scule
Postat 16 January 2014 - 01:16 AM
Mihai_supy, la 15 January 2014 - 09:35 PM, a spus:
Foarte adevarat. Si nu doar la targ...
Postat 13 February 2014 - 12:36 PM
Fiecare alezor este dedicat functie de cota (pe 8-0.05) scrie tot 8.
Alezoarele sunt dedicate si materialului.
Alezoarele pot avea uzuri sau corectii in urma reascutirii (corectii care de obicei nu sunt marcate pe scula dar utilizatorul stie ce sa faca cu ele)
Metoda despre care faci vorbire se numeste ajustare (in sistemul alezaj/arbore unitar)
Ajustarea la asamblare depinde de scop: strangere mare/mij/mica, alunecator etc....
De alezat poti aleza gaura dar daca nu controlezi si arborele si nu ai si un plan despre ce ajustaj vrei sa obtii e greu de spus de ce ai nevoie dpdv scule.
In principiu asta functioneaza peste tot si fiecare pereche alezaj /arbore este particulara.
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
Postat 13 February 2014 - 01:04 PM
comnean, la 13 February 2014 - 12:36 PM, a spus:
Fiecare alezor este dedicat functie de cota (pe 8-0.05) scrie tot 8.
Alezoarele sunt dedicate si materialului.
Alezoarele pot avea uzuri sau corectii in urma reascutirii (corectii care de obicei nu sunt marcate pe scula dar utilizatorul stie ce sa faca cu ele)
Metoda despre care faci vorbire se numeste ajustare (in sistemul alezaj/arbore unitar)
Ajustarea la asamblare depinde de scop: strangere mare/mij/mica, alunecator etc....
De alezat poti aleza gaura dar daca nu controlezi si arborele si nu ai si un plan despre ce ajustaj vrei sa obtii e greu de spus de ce ai nevoie dpdv scule.
In principiu asta functioneaza peste tot si fiecare pereche alezaj /arbore este particulara.
M-ati pierdut .. eu vorbeam de un alezor dedicat ajustarii gaurilor de elice cumparat de la Lindinger .
Toate motoarele aero banuiesc ca au aceeasi cota la ax .. ideea era ca acel alezor de la Lindinger ,desi
nou fiind, daca ajustez o elice pe cotele de 8 sau 10 mm nu intra nici batuta pe axul motoarelor .. deci prost
facut din fabrica ca mai toate sculele hobby .
Am concluzionat ca mai bine luam niste alezoare de us profesional ( industrial ) avand cote mult mai precise de
prelucrare.
Ce ne ati spus deja e inginere de prelucrari mecanice si nu e cazul aplicarii pentru o biata elice.
Postat 13 February 2014 - 02:12 PM
Sau nu am fost atent despre care motoare se face vorbire si m-am bagat in seama pentru nimic. In acest caz va cer scuze anticipat.
Multa, multa bafta.
Postat 13 February 2014 - 11:16 PM
Ciao Sorin