Pagina 1 din 1
Racheta Balistica Construiti-va o racheta cu combtstibil
Postat 31 August 2005 - 07:14 PM
Vreau sa imi construiesc o racheta care sa fie propulsate cu combustibil si m-am gandit sa folosesc un mini extinctor de la Canadina Tire din Cote de Naige. Chiar daca costa 10$ dar propulseaza racheta 10 Min cu p forta destul de mare pentru a o inalta la 2Km. Astept comentarii si ideihttp://www.mo-na-ko.net/images/RaketaRekordniVejceR10Ns.jpg
Postat 31 August 2005 - 07:25 PM
dant1992, la 31 Aug 2005, 19:14, a spus:
Vreau sa imi construiesc o racheta care sa fie propulsate cu combustibil
:D da ai auzit tu racheta fara combustibil?? in afara de alea care le tragi cu prastia sau alea cu apa dar si la alea apa actioneza ca un fel de combustibil
Citeaza
si m-am gandit sa folosesc un mini extinctor de la Canadina Tire din Cote de Naige. Chiar daca costa 10$ dar propulseaza racheta 10 Min cu p forta destul de mare pentru a o inalta la 2Km. Astept comentarii si
daca merge aia 2km cu un extincotr io ma fac popa. cat despre timpu de functionare 10min e ff mult ca sa nu mai vorbim de greutate si tu te-ai gandit cum lansezi racheta aia cum dai drumu la extinctor de la distanta
lasa man proiectele astea cu sisteme de propulsie colorate ca si eu as vrea sa imi fac una cu motor cu ioni sau cu antimateire sa mearga mult
mai bine fa una cu motoare conventiola si stai pe din alea ca sunt bune
Parerea mea
PS uitat-e la subiectul racheta ca sa vezi acolo o racheta de a mea
PPS mai uita-te la vademecum si vei gasi un articol despre onstructia unei rachete
Stima
Dex
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
Postat 31 August 2005 - 07:30 PM
O fi fost un articol de 1 aprilie? :D
Postat 31 August 2005 - 09:24 PM
ah si aia de acolo nu e o racheta balistica
o racheta balistica e propulsata de un motor cu combustibil lichid pana in straturile superioare ale atmosferei si de acolo controlata de un computer de bord echipat cu GPS si alte sisteme lanseaza o incarcatur(focos nuclear, termonuclear, chimic, bacteriologic etc) catre o tinta fixata anterior si inregistrata in computer(de obicei e un oras) deci racheta balistica e mai degraba un avion bomba care dupa ce e lansata face totul singura si de obicei astea sunt intercontinentale si se lanseaza din silozuri care sunt sapate in pamant si mai nimeni nu stie unde se afla
ce ai tu acolo e un kaka-maka din cauza caruia ai putea ajunge la spital(in extincoru ala sunt destul de multe atmosfere) asa ca nu te juca sa patesti ceva
o racheta balistica e propulsata de un motor cu combustibil lichid pana in straturile superioare ale atmosferei si de acolo controlata de un computer de bord echipat cu GPS si alte sisteme lanseaza o incarcatur(focos nuclear, termonuclear, chimic, bacteriologic etc) catre o tinta fixata anterior si inregistrata in computer(de obicei e un oras) deci racheta balistica e mai degraba un avion bomba care dupa ce e lansata face totul singura si de obicei astea sunt intercontinentale si se lanseaza din silozuri care sunt sapate in pamant si mai nimeni nu stie unde se afla
ce ai tu acolo e un kaka-maka din cauza caruia ai putea ajunge la spital(in extincoru ala sunt destul de multe atmosfere) asa ca nu te juca sa patesti ceva
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
Postat 31 August 2005 - 09:35 PM
mai in desenele alea (nu stiu rusa sau ce limba scrie acolo asa ca o sa comentez pe baza desenului) e un rachetomodel ce zboara cu motor de 10 n. nu inteleg ce vrei sa faci tu cu un extintor. din cate imi amintesc racheta nu e modelul "chindia" din cartea Rachetomodelul de ion radu?????
Postat 31 August 2005 - 09:48 PM
Nu e rusa, poate ceha!
Dex, "balistic" se refera la traiectorie! Existau proiecte de avioane " balistice", si nu lansau bombe, erau de pasageri.... Din pacate, asocierea cu armele e mult mai curenta! Teoretic ai dreptate, racheta are propulsie pana la o inaltime maxima,dar nu verticala, apoi coboara pe o curba. Parca parabola de obicei.
Ca si un glonte, ca tot veni vorba de arme, hehe http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Si ai cumva dreptate, mai bine ar ramane pe clasic. Sa lansezi chestia aia, e belea mare. Sa nu te lege, trebuie o caruta de aprobari!Si amenajari, si protectii... MrSpace sa spuna numai la Midia cate au trebuit...
Si ce se intampla cu paginile astea? se intind pe latime...
Cu stima,
Costel
P.S.- Da dom'le e cu motor de 10N! Imbatranesc, nu mai am rabdare sa ma uit pana la capat... Da' si desenul e cat o placinta...
Daca e de 10N, ce tot vorbim de 2km, extinctoare si alte alea? Cati NS scoate extinctorul ala? cu ce ajutaj? 10 min functionare? Sincer nu inteleg nimic.
Dex, "balistic" se refera la traiectorie! Existau proiecte de avioane " balistice", si nu lansau bombe, erau de pasageri.... Din pacate, asocierea cu armele e mult mai curenta! Teoretic ai dreptate, racheta are propulsie pana la o inaltime maxima,dar nu verticala, apoi coboara pe o curba. Parca parabola de obicei.
Ca si un glonte, ca tot veni vorba de arme, hehe http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Si ai cumva dreptate, mai bine ar ramane pe clasic. Sa lansezi chestia aia, e belea mare. Sa nu te lege, trebuie o caruta de aprobari!Si amenajari, si protectii... MrSpace sa spuna numai la Midia cate au trebuit...
Si ce se intampla cu paginile astea? se intind pe latime...
Cu stima,
Costel
P.S.- Da dom'le e cu motor de 10N! Imbatranesc, nu mai am rabdare sa ma uit pana la capat... Da' si desenul e cat o placinta...
Daca e de 10N, ce tot vorbim de 2km, extinctoare si alte alea? Cati NS scoate extinctorul ala? cu ce ajutaj? 10 min functionare? Sincer nu inteleg nimic.
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 31 August 2005 - 09:55 PM
35 MHz, canal 60,62,78.
Postat 31 August 2005 - 10:09 PM
D3xt3r_Jr., la 31 Aug 2005, 21:24, a spus:
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif :lol: :D :lol:
I feel the need, the neeed for speeed.....
Postat 31 August 2005 - 10:14 PM
Pai da, exista si variante civile, sa zicem. Chiar proiectul ala de avion-racheta cu motor hiperreactiv ar avea o traiectorie balistica. Decoleaza din Paris si coboara la Tokio. Unele rachete meteorologice au traiectorie balistica. Mai sunt ceva exemple...
Cu stima,
Costel
Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1