Cafenea FPV ...ca sa ne amintim de vremurile cand puteam...
Postat 19 April 2026 - 10:46 AM
Salut baieti,
Eu am un avion drona mare, 3m anvergura, cu motor termic si ma chinui sa programez un FC Speedt Bee F405 Wing in Inav. Am incercat mai intai cu R9M , dar nu stiu sa setez FC ca lumea.
Am si un modul extern Nomad ELRS, mi-am zis ca daca reusesc cu R9M sa fac si varianta cu ELRS.
Dar se pare ca sunt depasit de tehnologie , pe aici la Arad nu stie nimeni sa ma ajute , unde gasesc pe cineva dispus sa imi programeze FC ?
Multumesc Sorin
Eu am un avion drona mare, 3m anvergura, cu motor termic si ma chinui sa programez un FC Speedt Bee F405 Wing in Inav. Am incercat mai intai cu R9M , dar nu stiu sa setez FC ca lumea.
Am si un modul extern Nomad ELRS, mi-am zis ca daca reusesc cu R9M sa fac si varianta cu ELRS.
Dar se pare ca sunt depasit de tehnologie , pe aici la Arad nu stie nimeni sa ma ajute , unde gasesc pe cineva dispus sa imi programeze FC ?
Multumesc Sorin
Postat 20 April 2026 - 08:50 AM
Ciprian,
Pai nu va fi haiducie ca o inregistrez oficial, fac totul legal.
Ideea e sa o pot seta cum trebuie mai intai si de zburat dupa aia oficial.
Oricum la inceput voi zbura de pe un aerodrom care are si documente oficiale , nu de pe vreun camp.
Multumesc Sorin
Pai nu va fi haiducie ca o inregistrez oficial, fac totul legal.
Ideea e sa o pot seta cum trebuie mai intai si de zburat dupa aia oficial.
Oricum la inceput voi zbura de pe un aerodrom care are si documente oficiale , nu de pe vreun camp.
Multumesc Sorin
Postat 21 April 2026 - 08:44 AM
Postat 21 April 2026 - 09:23 AM
Parerea mea..... nu este OK sa pui FC langa video (Vlad), la un model de marimea ta as pune un POWER BOX nu as risca alimentarea servourilor prin FC + ai avea alimentare din 2 acu , iar ca si FC macar un Matek. De asemenea mare grije la vibratii, FC montat pe pufere. De asemenea FC si receptorul cat mai departe de aprindere daca e benzinar.
Aceasta postare a fost editata de old-boy: 21 April 2026 - 09:26 AM
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
Postat 22 April 2026 - 08:51 AM
old-boy, la 21 April 2026 - 09:23 AM, a spus:
Parerea mea..... nu este OK sa pui FC langa video (Vlad), la un model de marimea ta as pune un POWER BOX nu as risca alimentarea servourilor prin FC + ai avea alimentare din 2 acu , iar ca si FC macar un Matek. De asemenea mare grije la vibratii, FC montat pe pufere. De asemenea FC si receptorul cat mai departe de aprindere daca e benzinar.
Pentru servo am alimentare separata , din FC scot doar semnalul.
Modulul de aprindere e in spate, langa motor , avionul este un canard cu motor propulsiv.
Receptorul si FC sunt in fata.
Pentru alimentarea aprinderii , am alimentare separata din alta baterie.
Statie am TX16 S cu modul extern Nomad ELRS 2,4/900 Mhz.
Inca nu i-am dat de capat FC ului cu Inav 9.0.2
Am facut o setare cu R9M si R9Stab am 7 servo si a functionat insa nu imi compensa FC , am mai butonat si nu mai functioneaza .
Nu am gasit tutoriale de setare pentru o setare mai complexa, cu multe servo cum am eu si mixaj profundor eleroane.
Nu am inca sistem video cumparat.
Mai sap in continuare.
Apreciez orice sfat.
Bafta Sorin

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla