Modelism - RHC Forum: Baterii pentru motoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Baterii pentru motoare Legare motorizare la baterii

#1 Useril este offline   HGV 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-March 11
  • Interests:motociclism, modelism

Postat 23 October 2013 - 09:35 AM

Salut!
Sunt novice in ceea ce priveste motoarele electrice, si as avea nevoie de putin ajutor. Il construiesc pe Bismarck si am achizitionat 2 motoare brushless 28-36 2200KV / 696W si 2 ESC 50A Boat ESC 3A UBEC. Vreau sa iau o baterie LiPo 2200Ah 40C. Intrebarea este: pot lega ambele ansambluri motor-ESC la o singura astfel de baterie (daca trebuie alte caracteristici de baterie, atunci care?), sau este necesar sa pun 2 baterii de acest fel. Trebuie tinut cont ca va trebui eventual sa alimentez si o mica pompa de apa pentru racire.
Multumesc.
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 October 2013 - 09:46 AM

Electric merg ambele la aceasi baterie.
Cat te va tine, depinde de consum, si daca nu te satisface, si ai spatiu, normal ca va trebui sa mai adaugi o baterie.
Sa zicem ca ambele motoare plus pompa vor consuma 5A. In acest caz ai o autonomie de 2.2/5*60 = aprox 25 minute mers continuu.
La Lipo de mare importanta este sa nu le descarci sub o anumita limita.
Este foarte recomandat sa iti iei un buzzer care sa sune cand limita a fost atinsa, si atunci, inapoi la mal cu ce ti-a mai ramas la bord. Buzzerele astea au si led-uri, si mai bine ar fi sa le scoti afara si sa vezi si indicatia led-urilor, inainte de a ajunge la sonerie, cu cat descarci mai adanc un lipo cu atat ii scurtezi viata.
Zic asta pentru ca la avioane e simplu, cand suna, vii jos imediat, si nu mai consumi prea mult, la barca, daca te-a prins soneria cu ea la 100m in mijlocul baltii, poate nici nu mai ai curent sa ajungi la mal... led-urile previn asta, incep sa clipeasca atunci cand mai ai 10-15% energie.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 24 October 2013 - 11:44 PM

Vezi postareaHGV, la 23 October 2013 - 09:35 AM, a spus:

Salut!
Sunt novice in ceea ce priveste motoarele electrice, si as avea nevoie de putin ajutor. Il construiesc pe Bismarck si am achizitionat 2 motoare brushless 28-36 2200KV / 696W si 2 ESC 50A Boat ESC 3A UBEC. Vreau sa iau o baterie LiPo 2200Ah 40C. Intrebarea este: pot lega ambele ansambluri motor-ESC la o singura astfel de baterie (daca trebuie alte caracteristici de baterie, atunci care?), sau este necesar sa pun 2 baterii de acest fel. Trebuie tinut cont ca va trebui eventual sa alimentez si o mica pompa de apa pentru racire.
Multumesc.

Daca e vorba de Bismark-ul de la Deagostini, motoarele sunt uriase!(asta daca nu ti-ai propus ca Bismark-ul tau sa alerge cu 50km/h). Ai nevoie de doua motoare de kv mic (max. 800) si de circa 80-100W.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#4 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 17 November 2013 - 12:12 PM

Vezi postareaHGV, la 23 October 2013 - 09:35 AM, a spus:

Salut!
Multumesc.

La 2200Ah ai putea sa traversezi linistit Marea Neagra... 2200mAh e mai corect spus iar 40C inseamna ca poti consuma 88A ceea ce tu nu o sa ai acel consum. Pompa de apa...??? pentru ce ? Ce dimensiuni are nava si ce greutate ?

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 November 2013 - 12:15 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#5 Useril este offline   HGV 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-March 11
  • Interests:motociclism, modelism

Postat 18 November 2013 - 09:53 AM

Nava are 1,20 m si aprox. 2,5-3 Kg. Pompa de apa va fi folosita pentru racirea ESC-urilor, daca va fi cazul, adica daca se vor incalzi prea tare.

Vezi postareazgr_44, la 17 November 2013 - 12:12 PM, a spus:

La 2200Ah ai putea sa traversezi linistit Marea Neagra... 2200mAh e mai corect spus iar 40C inseamna ca poti consuma 88A ceea ce tu nu o sa ai acel consum. Pompa de apa...??? pentru ce ? Ce dimensiuni are nava si ce greutate ?

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu