Modelism - RHC Forum: balans pale heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

balans pale heli o altfel de intrebare

#31 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 24 October 2013 - 07:10 AM

Eu am gustat din minunea echilibrarii cu controlerul FBL la Protos cu Robird31.

Era bine dar apareau inca niste vibratii la coada. Asa ca am inceput sa pun cate o bucatica de scotch, cand pe o pala, cand pe alta. Din vreo 4 incercari l-am adus de nu mai aparea nimic pe grafic. Si parca si suna mai bine. Palele de coada cam numai asa pot fi echilibrate.

Daca ai head-ul putin descentrat (din fabrica sau de la crashuri) niste pale putin dezechilibrate pot sa te ajute. Pot compensa din dezechilibrul headului. Le pui, heli vibreaza, le rotesti heli vibreaza mult mai puitn. Bingo. Cu palele SAB nu am obtinut nimic rotindule.

Palele SAB nu sunt singurele bune. Am o serie de pale hobbyking care au fost remarcabil de bine echilibrate, sunt cele din fibra de sticla, ultraieftine, cu o bara oblica pe ele. Am luat multe din toate marimile si toate au fost perfect echilibrate si fara defecte.
0

#32 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 October 2013 - 07:12 AM

mel,

La inceput ai intrebat de ce se echilibreaza, apoi ai incercat sa scoti cum se echilibreaza, acum concluzionezi ca SAB sunt pastratorii calitatii in domeniul palelor...fii si tu un pic mai coerent, ca sperii clientii.

Probabil cea mai raspindita metoda este IDM (inainte si d'amoaca).

Pui palele noi pe heli, il ridici si vezi, ai sau nu vibratii. Daca vibreaza, constati ca ai un abtibild frumos in punga cu care au venit palele (au si producatorii astia surprizele lor, nu e de pus pe carlinga). Il lipesi pe pale si zbori iar, e mai bine sau mai rau, il lasi sau il lipesti alt undeva... Intr-un final, ramii cu un singur scoci (ca originalul nu se mai lipeste), probabil pe un capat de pala.
0

#33 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 25 October 2013 - 08:24 AM

Sincer, nu am echilibrat niciodata pale. Am folosit pale SAB, Edge, Radix, Align, SpinBlades si Gaui. Intotdeauna gaseam cauza vibratiilor (daca erau prezente) la alte componente, pana sa ajung la pale.
O singura data, un 450 PRO nu vroia sa zboara cum trebuie, si am zis sa dau o sansa si acestui "echilibrat" de pale (palele erau Align)...nici un rezultat, iar heli-ul ala nu zboara perfect nici in ziua de astazi (nu mai este la mine), cu al treilea set de pale pe el si bibilit de zeci de ori.
0

#34 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 28 October 2013 - 03:30 AM

Vezi postareavlad1, la 24 October 2013 - 07:12 AM, a spus:

mel,
La inceput ai intrebat de ce se echilibreaza, apoi ai incercat sa scoti cum se echilibreaza,

nu am intrebat de ce se echilibreaza. asta e destul de simplu de ce. intrebasem de ce se folosesc metodele care se folosesc, pentru ca rezultatele difera foarte mult. dar deja am inteles, sau cel putin ceea ce-am inteles eu este ca nu prea poti face matematica, sublerul este doar orientativ, pitch gauge-ul este ca sa astepti un fbl sau eventual sa nivelezi o priza prin casa sa fie dreapta, cantarul electronic cu 2 digiti ramane pentru bijuterii..si tot heli se seteaza dupa ochi cu scoci , si dupa cum zboara. din cateva crash-uri sau suruburi desfacute de la zbarnaitul lor aproape ca-l nimeresti, asta daca nu-l vinzi sau te plictisesti. si chiar daca pare ironie, cam observ ca aveti dreptate, de cate ori scot din cutie un kit si il montez ca la carte, nu se lasa pana nu e bibilit dupa ureche..chiar si la align.

asta este, nimic nu se compara cu emotia unui heli. :)
TEL: 0786.607.466
0

#35 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 28 October 2013 - 03:40 AM

TOTAL OFFTOPIC

si ca sa nu mai par atat de pretentios, incercam sa pun un APM 2.5 pe un heli mai bun, clasa 450, m-am oprit la align, desii imi place mai mult stabilitatea unui T325 full metal+pale carbon. nu-mi dau seama de ce dar e preferatul meu deja. vibratiile distrugeau subit si aleator softul care lupta din plin cu vibratiile..era pur si simplu o placere a mea sa fac un heli sa mearga din punctul A la punctul B fara control din statie, plus un ajutor in pilotaj.

cu ocazia asta am cheltuit o gramada de bani cred ca-mi cumparam de mult un heli de clasa mai mare, dar nu-mi permite spatiul de zbor. in livada casei unde locuiesc :)
TEL: 0786.607.466
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu