Se poate si asa ?
Citeaza
@ navigator. Benzile sunt impartite in doua: Low band (11-35) si High band (36-60)
Pai asta am zis si eu cu
Citeaza
de receptor nu se pomeneste decit sa fie in fractiunea de banda respectiva (de ex. 72 Low, 72 Hi, 35 A, 35 B )
(scuze ca n-am scris High dar considera ca am prescurtat).
Dupa cum vezi si in banda de 35 sint 2 subbenzi A si B.
znecula, Benzile de 35 si 40 nu-s mari. Incep cu 40 care se intinde cam pe 320 kHz.
Cea de 35 e impartita in 35A de la 35,01MHz pina la 35,20MHz si 35B de la 35,82MHz pina la 35,91MHz.
Fiecare in sine nu e larga (200kHz, respectiv 100kHz) dar fiind pauza aia mare intre ele, un receptor pe care scrie 35A va functiona mai slab in 35B si viceversa.
Ceea ce spuneai tu e valabil la receptoare (cu rezerva subbenzilor A si B ), si asta am spus si eu pe alta pagina. Dar la Emitatoare nu-i mare efort sa obtii un clopot ingust pe 100-200kHz. Sa-ti argumentez cu un exemplu practic.
HBO. Filtrele manufacturate acum citiva ani (alea pretentioase, cu banda de trecere ingusta) erau pe o frecventa centrala de cca 240 MHz si la - 70 dB ajungeau sa aiba largimea de 1MHz, dar la -20dB aveau cca 200kHz, daca nu si mai putin. Asta vazut pe vobuloscop. Si nu erau la fel de complexe ca cele din emitatoarele RC. Ori 35MHz (RC) e de 6,8 ori mai mic decit 240MHz (HBO) asa ca si acele largimi de trececere a unui filtru simplu gen HBO, imparte-le la 6,8 si vei obtine 30 kHz (cu aproximari).
Si mai repet odata: acele filtre pe care Znecula le considera nu foarte pretentioase, sint ceva mai bune decit filtrele manufacturate in serie pentru HBO pomenite mai sus.
Nu oi fi fost foarte exact in cifre dar in mare am fost pe aproape.
Deci cine nu are chef sa-si bata capul cu problemele astea, sa faca cum vrea. Cine vrea maxima siguranta (din puntul de vedere al imperecherii emitator - receptor - cuarturi), sa citeasca si aici dar si pe paginile de mai inainte.
MIG-29, tu ai avut cel mai fericit caz. Deci era de asteptat sa n-ai problema.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 12 August 2005 - 08:00 AM