Modelism - RHC Forum: Kcopter STM32F103CBT6 Flight Control Board - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kcopter STM32F103CBT6 Flight Control Board with L3G4200D BMA180 HMC5883L BMP085 Chip

#1 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 15 October 2013 - 03:56 PM

STM based FC

Am gasit placa asta de stabilizare pe GLB, cat de buna e fata de un AIOP v2? la bani e in aceiasi sfera, a folosit cineva? stiu ca mai acum ceva vreme era o placa de la STM, gigantica, lungime cat diametrul unui CD. daca s-ar putea pune MPNG pe ea ar fi marfa, STM stiu ca e superior Atmeg. observ ca GLB are mai multe versiuni ale placii in combinatii de diferiti senzori, in genere gyro si acc difera

Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 15 October 2013 - 03:58 PM

Fly it, like you stole it!
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 15 October 2013 - 04:28 PM

Procesorul e de clasa naza, pacat de setul de senzori ca o trage in urma.

Este derivata din Naze32 a lui timecop, facuta la misto ca replica la Naza, si care a devenit o religie, daca esti geek sa te descurci cu softul, care e un pic mai dificil ca arduino. Cum te stiu ca esti pe mwii acum, si cum vezi ca toata lumea are ceva de carcotit de apm, ai putea sa spargi gheata si sa scoti limba la noi ca primul care face pasul asta :p

In loc de cea gasita de tine ai doua variante:
- fie de la Flyduino: http://flyduino.net/...iwii-BaseFlight, care este chiar Naze32 produsa sub licenta autorului,
- fie de pe GLB placa cheala http://www.goodluckb...ulticopter.html la care adaptezi un set de senzori adecvat, iese tot cam ca la Flyduino, in 60$.

O observatie la placa de la Flyduino... are doua seturi de giro/accel, chipuri diferite, unul fiind MPU6050, cu care zburam toti, familiar de la mwii si apm, care, surpriza, timecop a ajuns la concluzia ca e un junghi, si l-a inlocuit cu alt IMU, MMA8452, 13$ luat separat de la GLB.
Primul giro/accel poate sau nu sa fie plantat, depinde de cine produce placa, dar e simpatic ca toti clonatorii folosesc acelasi pcb care are lasat si spatiul de MPU6050, chiar daca nu e plantat. Daca este plantat, autorul sugereaza sa il folositi la un gimbal si astfel sa faceti un pic economie, asta daca mai gasiti azi undeva sa nu va bage automat si senzorul in kit-ul de gimbal.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2013 - 04:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 15 October 2013 - 04:28 PM, a spus:

Procesorul e de clasa naza, pacat de setul de senzori ca o trage in urma.

Este derivata din Naze32 a lui timecop, facuta la misto ca replica la Naza, si care a devenit o religie, daca esti geek sa te descurci cu softul, care e un pic mai dificil ca arduino. Cum te stiu ca esti pe mwii acum, si cum vezi ca toata lumea are ceva de carcotit de apm, ai putea sa spargi gheata si sa scoti limba la noi ca primul care face pasul asta :p

In loc de cea gasita de tine ai doua variante:
- fie de la Flyduino: http://flyduino.net/...iwii-BaseFlight, care este chiar Naze32 produsa sub licenta autorului,
- fie de pe GLB placa cheala http://www.goodluckb...ulticopter.html la care adaptezi un set de senzori adecvat, iese tot cam ca la Flyduino, in 60$.

O observatie la placa de la Flyduino... are doua seturi de giro/accel, chipuri diferite, unul fiind MPU6050, cu care zburam toti, familiar de la mwii si apm, care, surpriza, timecop a ajuns la concluzia ca e un junghi, si l-a inlocuit cu alt IMU, MMA8452, 13$ luat separat de la GLB.
Primul giro/accel poate sau nu sa fie plantat, depinde de cine produce placa, dar e simpatic ca toti clonatorii folosesc acelasi pcb care are lasat si spatiul de MPU6050, chiar daca nu e plantat. Daca este plantat, autorul sugereaza sa il folositi la un gimbal si astfel sa faceti un pic economie, asta daca mai gasiti azi undeva sa nu va bage automat si senzorul in kit-ul de gimbal.

placa aia cheala e interesanta, dar tot cu 328p este, am deja acasa un 328p, daca tot iau alta placa incerc si eu alt procesor :) dar pe stm merge bagat megapirate?
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2013 - 04:58 PM

Uita de aia, am gresit link-ul, de asa ceva voiam sa zic:

http://www.goodluckb...s5611-chip.html

Nu stiam ca s-a scos kcopter cu 328, eu credeam ca este numai cu stm32 :)
0

#5 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2013 - 05:28 PM

Vezi postarearenatoa, la 15 October 2013 - 04:58 PM, a spus:

Uita de aia, am gresit link-ul, de asa ceva voiam sa zic:

http://www.goodluckb...s5611-chip.html

Nu stiam ca s-a scos kcopter cu 328, eu credeam ca este numai cu stm32 :)

placa asta o vazusem si eu, m-as incumeta sa o iau, astept aprobare de la comandantul suprem :))))
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2013 - 05:58 PM

Eu zic sa mergi pe cea de la Flyduino, e mai bine documentata, si daca socotesti, e acelasi pret.

Incepi de aici si vezi daca te incumeti:
http://www.rcgroups....d.php?t=1653753
0

#7 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 15 October 2013 - 06:08 PM

Cu mine in zona, cam greu sa mai spargi vreo gheata :ph34r: Am si am zburat Naze32-ul lui Timecop :)

Doar ca na, e Multiwii si mie-mi place cu misiuni si alte briz-briz-uri...
0

#8 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2013 - 06:09 PM

Vezi postareaPara, la 15 October 2013 - 06:08 PM, a spus:

Cu mine in zona, cam greu sa mai spargi vreo gheata :ph34r: Am si am zburat Naze32-ul lui Timecop :)

Doar ca na, e Multiwii si mie-mi place cu misiuni si alte briz-briz-uri...

pai da in 2.2 paremise ca daca ai gps popti face misiuni, aplicatia de android are maps si mai e o aplicatie multiwii win gui care e asemanatoare cu mision planner si poti face waypoints, nu e la fel de dezvoltat precum in mpng
0

#9 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 15 October 2013 - 06:17 PM

Eu o am de mai mult de un an, si a zburat 2.0. Nu mi-am mai batut capul de atunci... imi ajung MK, 2 APM-uri, 3 AIOP-uri si un Rabbit.

@Renato: nu poti scoate MPU6050-ul, ca ramai fara gyro. Placa are doar un ACC suplimentar, sa ai alternativa.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu